Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Shades

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola Twix F1 Lavender Shades er en smuk lille violignende plante med en markant lavendelfarvet blomst. Blomsterne har unikke tofarvede blomsterblade, der skaber en smuk effekt i haven eller på altanen. Denne plante blomstrer rigeligt og har en kompakt vækst, hvilket gør den ideel til bede, potter eller hængekurve. Det er en stærk og let at passe plante, der trives godt i solen eller halvskyggen. Viola Twix F1 Lavender Shades tilføjer et strejf af farve til enhver have og tiltrækker sommerfugle og bier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten "Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Shades" er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der taber sine blade om vinteren. Det anbefales derfor at beskytte planten mod frost.

  Denne plante er hårdfør ned til -10 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt under hård frost. Det anbefales at dække planten til med fx blade eller halm.

  Denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og regelmæssigt gøde for optimal vækst og blomstring. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme ny blomstring.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Shades har brug for cirka 20-30 cm plads til at vokse og sprede sig. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og luft, og placér den et solrigt sted i haven. Tag også højde for plantens væksthøjde og bredde, når du bestemmer pladsen.

  Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Shades trives bedst i fuld sol eller halvskygge og vil ikke vokse så godt i skyggen. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt lys for at fremme optimal vækst. I skyggen kan plantens vækst muligvis blive reduceret.

  At vande Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Shades to til tre gange om ugen er tilstrækkeligt. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Vand kun, når det øverste lag af jorden føles tørt.

  Ja, Viola-planter er kendt for deres tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af deres duft og blomster. Det er et godt valg, hvis du ønsker at skabe en mangfoldig og livlig have, der tiltrækker insekter.

  Havplanter som disse kan bidrage positivt til biodiversiteten ved at tiltrække nyttige insekter og berige jorden. Det er vigtigt at sørge for en varieret beplantning i haven for at fremme biodiversiteten. Det er også nyttigt at inkludere indfødte plantearter i have designet.

  Denne plante blomstrer fra april til juni, og blomstringsperioden varer cirka 6 til 8 uger.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol og vil trives godt på en solrig placering. Det er en haveplante, der kan vokse og blomstre fint i direkte sollys. Sørg dog for tilstrækkelig vand og beskyttelse under ekstrem varme.

  Nej, blomsterne på denne plante er ikke spiselige og bruges primært som dekorativ haveplante. Det anbefales ikke at indtage blomsterne.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Shades har begrænsede lyddæmpende egenskaber på grund af dens blade og blomster. Dog vil det ikke bidrage markant til lyddæmpning i forhold til andre planter eller materialer som hække eller specielle lydisolerende paneler. Det er mere velegnet til dekorative formål i haven.

 • Denne plante skal regelmæssigt beskæres for at fremme væksten og forhindre, at planten bliver for stor og rodet. Beskær altid døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed. Beskær helst om foråret, inden planten begynder at vokse.

  Denne plante har brug for regelmæssigt vanding for at holde jorden fugtig. Det er vigtigt at undgå at jorden udtørrer, især på varme sommerdage. Sørg for, at vandet kan dræne godt for at undgå rodrot.

  Denne plante trives godt i godt drænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Regelmæssig tilføjelse af organisk gødning kan fremme vækst og blomstring.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Shades trives bedst i veldrænet jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Undgå tung lerjord, der holder vandet for længe.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, men kan også tåle delvis skygge. Sørg for veldrænet jord og undgå for våde forhold. Planten er velegnet til haven og blomstrer bedst om foråret og sommeren.

  Haveplanter som Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Shades kan have brug for vinterbeskyttelse i koldere klimaer. Dette kan inkludere at dække dem med blade eller halm, eller beskytte dem med en vinterovertræk. Sørg for, at planten ikke står for fugtigt om vinteren for at undgå rådne.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at stimulere blomstringen. Tilføj plantenæring hver anden uge for at sikre en sund vækst.

  Haveplanter som disse violer har brug for regelmæssig tilførsel af næringsstoffer. Brug en afbalanceret gødning, der er egnet til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Gød dem om foråret og eventuelt en gang mere midt i vækstsæsonen for de bedste resultater.

  Mulching er en god måde at dække jorden omkring planten og holde på fugt. Dette kan hjælpe med at beskytte rødderne og fremme væksten. Brug organisk materiale som blade, halm eller kompost som mulch.

  Planten trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH. En pH mellem 6,0 og 7,5 er ideel for denne haveplante. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke forbliver for våd.

  Haveplanter kan være følsomme over for forskellige former for skadedyr, såsom snegle og bladlus. For at bekæmpe skadedyr kan naturlige fjender som mariehøns bruges, eller kemiske bekæmpelsesmidler kan bruges. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere planterne for tegn på skadedyr og om nødvendigt handle.

 • Beskrivelse

  Viola Twix F1 Lavender Shades er en smuk lille violignende plante med en markant lavendelfarvet blomst. Blomsterne har unikke tofarvede blomsterblade, der skaber en smuk effekt i haven eller på altanen. Denne plante blomstrer rigeligt og har en kompakt vækst, hvilket gør den ideel til bede, potter eller hængekurve. Det er en stærk og let at passe plante, der trives godt i solen eller halvskyggen. Viola Twix F1 Lavender Shades tilføjer et strejf af farve til enhver have og tiltrækker sommerfugle og bier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.