Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Yellow Face

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola Twix F1 Lavender Yellow Face is een prachtige plant met lavendelkleurige bloemen en een gele vlek in het midden van elk bloemblaadje. Deze plant behoort tot de Cornuta groep en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een opvallende gezichtsachtige tekening in het midden, wat de plant een unieke uitstraling geeft. De Twix F1 Lavender Yellow Face bloeit rijkelijk en is perfect voor in borders, bloembakken of hanging baskets. Deze viola plant heeft een lange bloeiperiode en trekt vlinders en bijen aan in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Yellow Face is niet groenblijvend en zal zijn blad verliezen in de winter. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om de bloeiperiode te verlengen. Deze plant dient in het voorjaar weer opnieuw te worden geplant.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is daarom aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Deze plant kan over het algemeen goed tegen Nederlandse winters.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Yellow Face is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale verzorging nodig. Het is een sterke tuinplant en kan goed gedijen in de meeste omstandigheden. Het regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een gezonde groei en bloei.

  De plant heeft ongeveer 15 tot 20 centimeter ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende lucht- en vochtcirculatie is rondom de plant. Plant ze op een plek waar ze voldoende zonlicht kunnen krijgen.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen voldoende licht nodig om te groeien en gedijen goed in de schaduw. Zorg er wel voor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Yellow Face heeft ongeveer 2-3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de plant nooit in een plas water staat.

  Ja, Viola's zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Hierdoor kunnen ze een waardevolle toevoeging zijn voor biodiversiteit in de tuin.

  Tuinplanten zoals de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Yellow Face kunnen een positieve bijdrage leveren aan biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken met hun bloemen. Hierdoor kunnen ze helpen bij de bestuiving van andere planten en de voedselketen in stand houden. Het is daarom goed om deze plant in de tuin te hebben voor een gevarieerde en gezonde omgeving.

  Deze plant bloeit gewoonlijk in de maanden april tot en met juni en kan tot ongeveer 6 weken bloeien.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Yellow Face kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt bij langdurige blootstelling aan direct zonlicht.

  Nee, de bloemen van de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Yellow Face zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gekweekt voor consumptie. Het is belangrijk om geen planten te eten tenzij specifiek aangegeven als geschikt voor consumptie.

  Ja, als tuinplant kan ik helpen met het dempen van geluid door mijn bladeren en stengels. Echter, mijn vermogen om geluid te dempen is beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten. Ik kan toch een positieve bijdrage leveren aan de geluidsabsorptie in de tuin.

 • Knip regelmatig verwelkte bloemen en uitgebloeide stengels weg om de plant netjes te houden. Indien de plant te groot wordt, kan deze in het voorjaar worden teruggesnoeid. Vermijd het snoeien van de hoofdstengels, omdat dit de bloei kan belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om wateroverlast te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Yellow Face gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Een bodem met een neutrale pH-waarde is ideaal voor deze tuinplant. Zorg voor regelmatige bemesting en voldoende vocht om de groei en bloei te bevorderen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Yellow Face houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant beschutting krijgt tegen harde wind om beschadiging te voorkomen. Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Yellow Face gedijt goed in borders, plantenbakken en hanging baskets.

  De plant heeft winterbescherming nodig tegen de kou en vorst. Deze kan worden voorzien door de plant af te dekken met bladeren of mulch. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Geef de plant ook regelmatig voeding en verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met organisch materiaal zoals compost of houtsnippers om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Mulch kan worden aangebracht rondom de plant, maar vermijd het direct tegen de stengels te leggen om schimmelvorming te voorkomen. Deze planten zijn over het algemeen niet erg veeleisend en gedijen goed met een laag mulch voor extra bescherming en voeding.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Lavender Yellow Face heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems (pH 6-7). Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Overmatig zure bodems kunnen de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De plant kan last hebben van ongedierte zoals bladluizen, trips en slakken. Om ongedierte te bestrijden, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kan regelmatig controleren en handmatig verwijderen van plaagdieren ook helpen.

 • Omschrijving

  De Viola Twix F1 Lavender Yellow Face is een prachtige plant met lavendelkleurige bloemen en een gele vlek in het midden van elk bloemblaadje. Deze plant behoort tot de Cornuta groep en heeft een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een opvallende gezichtsachtige tekening in het midden, wat de plant een unieke uitstraling geeft. De Twix F1 Lavender Yellow Face bloeit rijkelijk en is perfect voor in borders, bloembakken of hanging baskets. Deze viola plant heeft een lange bloeiperiode en trekt vlinders en bijen aan in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.