Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange is een prachtige bloeiende plant met opvallende oranje bloemen. Het is een compacte plant die goed gedijt in borders, potten en hangmanden. De Twix F1 Orange heeft een lange bloeiperiode en geeft een vrolijke sfeer aan elke tuin of terras. Deze plant vereist regelmatig water geven en een zonnige standplaats voor optimale groei. De Viola Twix F1 Orange is een eyecatcher die zeker de aandacht zal trekken in elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die elk jaar opnieuw geplant moet worden. Deze plant behoort tot de Tuinplanten categorie.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Deze plant kan dus matige vorst verdragen, maar bij strenge vorst kan het nodig zijn om beschermende maatregelen te nemen. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken of naar een beschutte plek te verplaatsen.

  Ja, deze plant is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig en gedijt het beste op een plek met voldoende zonlicht en goede drainage. Het is belangrijk om af en toe dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Houd hierbij rekening met voldoende afstand tussen de planten voor optimale luchtcirculatie. Zorg ook voor een vruchtbare grond en voldoende zonlicht.

  Tuinplanten groeien over het algemeen het beste in de volle zon, maar sommige soorten kunnen ook goed groeien in de schaduw. Het is echter belangrijk om te weten dat planten over het algemeen minder bloemen zullen produceren en minder snel zullen groeien in de schaduw. Het is daarom aan te raden om voorkeur te geven aan een plek met veel zonlicht voor een optimale groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens drogere periodes. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft.

  Ja, Tuinplanten worden vaak gekozen om vlinders en bijen aan te trekken vanwege hun kleurrijke bloemen en nectarrijke bronnen. Het is belangrijk om te weten dat niet alle Tuinplanten even aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen. Het is dus altijd goed om dit te controleren voordat je een plant koopt.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange is goed voor biodiversiteit omdat het insecten aantrekt met zijn nectar en stuifmeel. Door de bloemen komen er meer bestuivers zoals bijen en vlinders in de tuin. Dit draagt bij aan de algehele biodiversiteit.

  Deze plant bloeit vanaf het vroege voorjaar tot in de late herfst. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging. Het is een langbloeiende tuinplant.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange kan goed tegen de volle zon. Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant.

  De plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de bloemen of bladeren wordt niet aangeraden. Veel tuinplanten zijn niet geschikt om te eten en kunnen zelfs giftig zijn.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om geluid te dempen door geluidsgolven op te vangen en te absorberen. Hierdoor kan het de omgevingsgeluiden verminderen en een rustige sfeer creëren in de tuin.

 • Snoei de plant regelmatig om de bloei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip uitgebloeide bloemen af om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 10 cm boven de grond.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur regenwater of lauw kraanwater.

  Deze plant heeft geen specifieke potgrond vereisten, maar gedijt het beste in goed doorlatende grond. Gebruik een potgrond die rijk is aan organisch materiaal en zorg ervoor dat de pot een goede afwatering heeft. Overmatig vocht kan leiden tot wortelrot, dus vermijd dat de plant in een te vochtige omgeving staat.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange heeft behoefte aan een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei en bloei. De plant gedijt goed in borders, potten en hanging baskets.

  Voor de winterbescherming van tuinplanten is het belangrijk om de plant goed te mulchen met bladeren of compost. Daarnaast kan het helpen om de plant met een beschermhoes of jute doek te bedekken tijdens koude periodes. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst begint.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Een lichte bemesting in het voorjaar kan de groei bevorderen.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om elke lente en zomer organische meststoffen toe te voegen om de groei en bloei te bevorderen. Kies een bemesting met een hoger kaliumgehalte om de bloei te stimuleren en verzeker dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen op de verpakking te volgen voor een optimale groei.

  Mulchen is een effectieve manier om het vocht in de grond vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of stro om de bodem rondom de plant te bedekken. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant wordt aangebracht om rotting te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Voor het bestrijden van ongedierte bij deze plant, zoals bladluizen of slakken, zijn verschillende opties mogelijk. Denk aan het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het planten van knoflook of basilicum in de buurt. Ook kan regelmatig inspecteren en handmatig verwijderen van ongedierte helpen bij de bestrijding.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Orange is een prachtige bloeiende plant met opvallende oranje bloemen. Het is een compacte plant die goed gedijt in borders, potten en hangmanden. De Twix F1 Orange heeft een lange bloeiperiode en geeft een vrolijke sfeer aan elke tuin of terras. Deze plant vereist regelmatig water geven en een zonnige standplaats voor optimale groei. De Viola Twix F1 Orange is een eyecatcher die zeker de aandacht zal trekken in elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.