Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Purlpe Gold

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Purple Gold is een prachtige vioolachtige plant met opvallende paarse en gouden bloemen. Deze compacte plant heeft een weelderige groei en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een delicate uitstraling en geven een subtiele touch aan de tuin of bloembak. De Viola Twix F1 Purple Gold is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in zowel de volle zon als in halfschaduw. Ideaal voor het opfleuren van borders, plantenbakken en hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Purlpe Gold is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die meestal wordt gebruikt als perkplant in de tuin. In de winter zal de plant afsterven.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Purlpe Gold is makkelijk in onderhoud en vereist weinig specifieke zorg. Deze tuinplant gedijt goed in de meeste tuinomgevingen en heeft slechts matige water- en bemestingsbehoeften. Het is een sterke en robuuste plant die weinig problemen heeft met ziekten en plagen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Purlpe Gold heeft ongeveer 20 cm ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de bloemen zich goed kunnen ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen deze plant en andere planten in de tuin.

  De plant Viola Twix F1 Purple Gold groeit het beste in de zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei verminderd worden. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimaal resultaat.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Purlpe Gold heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en zal zeker bijdragen aan het aantrekken van deze nuttige insecten in je tuin.

  Ja, als bloeiende plant trekt de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Purlpe Gold bestuivers aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een populaire keuze voor tuinders die diversiteit willen bevorderen. Het toevoegen van bloeiende planten zoals deze kan helpen om een gezonde en gevarieerde omgeving te creëren voor verschillende soorten insecten.

  De plant bloeit normaal gesproken in de maanden april, mei en juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in direct zonlicht staat. Het is aan te raden om de plant regelmatig te controleren op uitdroging.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk gekweekt wordt voor zijn mooie bloemen in de tuin. Het is niet veilig om deze plant te consumeren.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen een geluidsdempend effect, waardoor ze geluid kunnen absorberen en helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid.

 • Het is niet nodig om Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Purlpe Gold te snoeien, maar dode bloemen kunnen regelmatig worden verwijderd om de bloei te bevorderen. Als de plant te groot wordt, kan deze na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm te behouden. Snoei altijd met scherpe en schone snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant indien nodig water te geven. Gebruik bij voorkeur potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend en vochtig zijn, en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de pH-waarde neutraal tot licht zuur is. Het toevoegen van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Een beschutte plek in de tuin is ideaal voor deze tuinplant.

  In de winter kan het helpen om de plant te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook aan te raden om de plant uit de wind te zetten en niet te snoeien in de winter. Tijdens strenge vorst kan het nodig zijn om extra bescherming te bieden, zoals een fleecehoes of koudebestendige doeken.

  De plant heeft regelmatig water nodig en houdt van een zonnige standplaats. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. In het voorjaar kan de plant bemest worden voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de planten in het voorjaar en nogmaals in de zomer voor optimale resultaten.

  Om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken, is het nuttig om een mulchlaag rond de plant aan te brengen. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals houtsnippers, bladeren of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dik is om de luchtcirculatie niet te belemmeren.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH, tussen 6,0 en 7,0. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren, terwijl een te basische bodem voedingstekorten kan veroorzaken. Het is daarom raadzaam om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen.

  De bescherming tegen ongedierte bij tuinplanten is essentieel. Preventieve maatregelen zoals regelmatig controleren op insecten, slakken en schimmels kunnen helpen om plagen te voorkomen. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen of fysieke barrières worden toegepast om het probleem aan te pakken.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Purple Gold is een prachtige vioolachtige plant met opvallende paarse en gouden bloemen. Deze compacte plant heeft een weelderige groei en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. De bloemen hebben een delicate uitstraling en geven een subtiele touch aan de tuin of bloembak. De Viola Twix F1 Purple Gold is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in zowel de volle zon als in halfschaduw. Ideaal voor het opfleuren van borders, plantenbakken en hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.