Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye is een prachtige bloem met roze bloemblaadjes en een opvallend oog in het midden. De plant behoort tot de viooltjesfamilie en heeft een compacte groeiwijze. Het is een winterharde plant die bloeit van het vroege voorjaar tot in de zomer. De Viola Twix F1 is perfect voor in borders, potten of hanging baskets. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren bij koud weer en groeit weer op in het voorjaar.

  De viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in milde winters.

  Deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden en vereist redelijk weinig zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en regelmatig bemest wordt voor optimale groei. Deze plant staat graag op een zonnige plek in de tuin.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen wat ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Het is aan te raden om ze ongeveer 20-30 cm uit elkaar te planten en ze te voorzien van voldoende ruimte rondom voor licht en luchtcirculatie. Het is belangrijk om de specifieke behoeften van de plant in overweging te nemen bij het bepalen van de juiste plantafstand.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye groeit goed in de schaduw. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in gedeeltelijk of volledige schaduwrijke plekken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  De Viola Twix F1 Rose with Eye heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Controleer regelmatig of de grond nog vochtig genoeg is voordat je weer water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de zoete geur en de kleurrijke bloemen die hen aantrekken. Hierdoor zal de plant zorgen voor een levendige en biodiverse tuin waar vlinders en bijen graag op af komen.

  Tuinplanten zoals de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye kunnen bijdragen aan de biodiversiteit door insecten aan te trekken en voedsel te bieden voor vogels. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om een gezonde diversiteit aan flora en fauna te ondersteunen.

  Deze plant bloeit van het vroege voorjaar tot aan het begin van de zomer. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 8 tot 10 weken.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige omgeving. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme dagen. Zorg er wel voor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye plant heeft een beperkt geluidsdempend vermogen. Het blad en de bloemen kunnen wat omgevingsgeluid absorberen, maar het effect is minimaal. Voor een significant geluidsdempend effect zijn andere planten meer geschikt.

 • Deze plant hoeft niet vaak gesnoeid te worden, maar als de bloemen beginnen te vervagen, kunnen de uitgebloeide bloemen worden verwijderd om de bloeiperiode te verlengen. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Overmatig snoeien kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Geef regelmatig water aan de plant, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen. Geef minder water tijdens regenachtige periodes.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg eventueel wat organische meststof toe voor extra voeding.

  De bodem moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn, met voldoende organisch materiaal. Een licht zure tot neutrale pH is ideaal voor deze plantensoort. Zorg voor een goede waterafvoer om wortelrot te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye plant gedijt het beste op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en licht vochtig blijft. Deze tuinplanten zijn geschikt voor zowel borders als bloembakken.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye heeft winterbescherming nodig in de vorm van mulch of een beschermende doek. Zorg ervoor dat de plant vorstvrij staat en beschut is tegen harde wind. Het is ook aan te raden om de plant in potten naar een beschutte plek te verplaatsen tijdens de winter.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Zorg voor voldoende zonlicht en geef regelmatig water. Verwijder uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze viooltjes hebben tijdens het groeiseizoen regelmatig voeding nodig. Gebruik hiervoor een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Bemest de planten volgens de aanwijzingen op de verpakking voor een gezonde groei en prachtige bloemen.

  Mulch helpt om de vochtigheid van de grond te behouden en onkruidgroei te verminderen. Het wordt aanbevolen om in het voorjaar een laag mulch rond de plant aan te brengen. Pas op dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye ligt tussen de 5,5 en 7,0 op de pH-schaal. Een licht zure tot neutrale bodem is het meest geschikt voor een gezonde groei en bloei van deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Strooi regelmatig biologische slakkenkorrels rond de plant om slakkenplagen te voorkomen. Plaats lokdoosjes met feromoonvallen om bladluizen en andere insecten te bestrijden. Controleer regelmatig op witte vlieg en bestrijd deze indien nodig met een biologisch bestrijdingsmiddel.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Rose with Eye is een prachtige bloem met roze bloemblaadjes en een opvallend oog in het midden. De plant behoort tot de viooltjesfamilie en heeft een compacte groeiwijze. Het is een winterharde plant die bloeit van het vroege voorjaar tot in de zomer. De Viola Twix F1 is perfect voor in borders, potten of hanging baskets. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.