Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Tiger Eye

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Tiger Eye is een prachtige bloeiende plant met opvallende tweekleurige bloemen in tinten van geel en paars. De bloemen hebben een karakteristiek tijgeroogpatroon dat zorgt voor een unieke uitstraling in de tuin of op het terras. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Het is een veelzijdige plant die zowel in borders, potten of hanging baskets kan worden gebruikt. De Viola Twix F1 Tiger Eye is gemakkelijk te verzorgen en trekt vlinders en bijen aan met zijn kleurrijke bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Tiger Eye is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die niet zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Tiger Eye is winterhard tot -15 graden Celsius en kan dus overleven in de meeste Nederlandse winters. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst om schade te voorkomen. Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Tiger Eye heeft dus een goede mate van winterhardheid.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Tiger Eye is makkelijk in onderhoud en hoeft maar weinig verzorging. De plant gedijt goed in de zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Het is een sterke tuinplant die langdurige bloei biedt.

  Viooltjes hebben ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om goed te groeien en bloeien. Plant ze in een goed gedraineerde grond en geef ze regelmatig water en voeding voor een optimale groei. Zorg ervoor dat ze voldoende zonlicht krijgen voor een uitbundige bloei.

  Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Tiger Eye groeien over het algemeen het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kunnen ze minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om deze planten op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Tiger Eye heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Tiger Eye is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen. Deze eigenschap maakt de plant aantrekkelijk voor bestuiving en biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Tiger Eye is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen en kan helpen om de diversiteit van planten in de tuin te vergroten.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Tiger Eye bloeit van april tot en met juni en kan ongeveer 6 weken bloeien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer deze in de volle zon staat. Zorg er ook voor dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de bloemen wordt afgeraden.

  Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Tiger Eye hebben over het algemeen niet de eigenschap om geluid te dempen. Het is dus niet bekend of deze specifieke plant geluidsdempend is. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve toevoeging aan de tuin.

 • Om de vorm en bloeirijkheid van de plant te behouden, is het aan te raden regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen door te knippen of te plukken. Snoei ook regelmatig de plant terug om de groei te bevorderen en hem compact te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en scheuten om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doordrenkt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas het water geven aan indien nodig.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Tiger Eye heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een speciale potgrond voor tuinplanten voor het beste resultaat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te beschermen tegen harde wind. Het is geschikt voor in de tuin, op het balkon of in een plantenbak.

  Tuinplanten zoals deze viool zijn over het algemeen bestand tegen milde vorst, maar het is aan te raden om extra bescherming te bieden tijdens zware vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met stro of bladeren, of door de pot waarin de plant groeit naar een beschermde locatie te verplaatsen. In de lente kan de plant weer naar buiten worden gebracht om verder te groeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goed doorlatende, vochtige grond en geef hem af en toe wat mest voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Tiger Eye moeten worden bemest met een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Gebruik bij voorkeur een meststof die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor een optimale groei en bloei. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, maar vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch zorgt ervoor dat de bodem vochtig blijft en onkruidgroei wordt verminderd. Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch aan te brengen rondom de plant. Dit helpt bij het behouden van de gezondheid en bloei van de plant.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Tiger Eye gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en aan te passen indien nodig voor een optimale groei en bloei.voen.

  Deze plant kan last hebben van bladluizen, slakken en spint. Om deze plaaginsecten te bestrijden kunnen natuurlijke vijanden worden ingezet, zoals lieveheersbeestjes en roofmijten. Het is ook mogelijk om de plant preventief te behandelen met een biologisch bestrijdingsmiddel.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Tiger Eye is een prachtige bloeiende plant met opvallende tweekleurige bloemen in tinten van geel en paars. De bloemen hebben een karakteristiek tijgeroogpatroon dat zorgt voor een unieke uitstraling in de tuin of op het terras. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende het voorjaar en de zomer. Het is een veelzijdige plant die zowel in borders, potten of hanging baskets kan worden gebruikt. De Viola Twix F1 Tiger Eye is gemakkelijk te verzorgen en trekt vlinders en bijen aan met zijn kleurrijke bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.