Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Valentine

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Valentine is een mooie en opvallende vioolplant met opvallende bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen hebben een karakteristieke geur die de tuin verrijkt. Deze plant bloeit overvloedig en brengt kleur in de tuin gedurende de lente en zomer. De Viola Twix F1 Valentine is gemakkelijk te kweken en gedijt goed in borders, bloembakken en hanging baskets. Het is een ideale keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een plant die weinig onderhoud vereist en langdurige bloei garandeert.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Valentine is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die van zonlicht houdt en wordt vaak gebruikt als perkplant in borders of potten.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Valentine is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Het is raadzaam om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld tuinvlies of bladeren.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en weinig water nodig heeft. Het enige wat nodig is, is regelmatig snoeien en bemesten voor optimale groei en bloei.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Valentine heeft gemiddeld 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Houd ook rekening met de groeiruimte in de breedte.

  Deze plant groeit het best in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderd worden. Kies dus een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin voor deze plant.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Valentine heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, Viola's trekken vlinders en bijen aan vanwege hun kleurrijke bloemen en zoete geur. Het is een prachtige toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Tuinplanten, waaronder viola's, kunnen bijdragen aan biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten en het creëren van een divers ecosysteem in de tuin. Het is belangrijk om verschillende planten te hebben die een variatie aan voedsel en schuilplaatsen bieden voor diverse diersoorten. Viola's kunnen hier een positieve rol in spelen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Valentine bloeit vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst. De bloei duurt meestal zo'n 6 tot 8 weken. Deze plant staat bekend om zijn langdurige en overvloedige bloei.

  De plant Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Valentine kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige plekken in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt voornamelijk gebruikt vanwege zijn decoratieve bloemen.

  Ja, viola's hebben een dichte groeiwijze die geluid kan absorberen. Hierdoor kunnen ze een enigszins geluiddempend effect hebben in de tuin. Het effect zal echter beperkt zijn.

 • De plant heeft geen specifieke snoei nodig, maar het regelmatig verwijderen van dode bloemen zal de bloei bevorderen. Als de plant te groot wordt, kan deze in het voorjaar worden teruggesnoeid tot een compactere vorm. Zorg ervoor dat de plant na het snoeien voldoende water en voeding krijgt.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd echter dat de plant in een laag water staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Valentine, bij voorkeur verrijkt met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig voeding tijdens het groeiseizoen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Valentine heeft een goed doorlatende bodem nodig met een neutrale tot licht zure pH. Het is belangrijk om de bodem vruchtbaar te houden door regelmatige bemesting. Zorg voor een humusrijke grond voor optimale groei en bloei.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Valentine houdt van een standplaats in de zon tot halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Deze tuinplant gedijt goed in borders, perken en bloembakken.

  Tuinplanten zoals deze kunnen gevoelig zijn voor vorst. Het is daarom aan te raden om de plant te beschermen tegen strenge vorst door bijvoorbeeld stro of bladeren rond de basis te leggen. In de meeste gevallen zal de plant in het voorjaar weer uitlopen.

  De Viola cornuta Twix F1 Valentine vraagt weinig onderhoud. Geef regelmatig water en plantenvoeding, en verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Zet de plant op een zonnige of halfschaduwrijke plek in goed doorlatende grond.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Valentine heeft regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten en pas de dosering aan volgens de instructies op de verpakking. Bemest de plant bij voorkeur in het voorjaar en in de zomerperiode voor een optimale groei en bloei.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook zorgen voor extra voedingsstoffen voor de plant. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om verstikking te voorkomen.

  De Tuinplanten vereisen een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde tussen 6,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met kalk of zwavel om de optimale groeiomstandigheden te behouden. Het is aan te raden om de bodem elk jaar te testen en aan te passen indien nodig.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Valentine, kun je preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig wieden en houden van een goede plantafstand. Ook kun je natuurlijke vijanden van het ongedierte aantrekken door bloemen te planten die nuttige insecten aantrekken. Als last resort kun je ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Valentine is een mooie en opvallende vioolplant met opvallende bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen hebben een karakteristieke geur die de tuin verrijkt. Deze plant bloeit overvloedig en brengt kleur in de tuin gedurende de lente en zomer. De Viola Twix F1 Valentine is gemakkelijk te kweken en gedijt goed in borders, bloembakken en hanging baskets. Het is een ideale keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een plant die weinig onderhoud vereist en langdurige bloei garandeert.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.