Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet is een overblijvende bloeiende plant met opvallende paarse bloemen. Deze plant groeit compact en heeft een bossige vorm, waardoor het een mooie toevoeging is aan borders en rotstuinen. De bloemen hebben een aantrekkelijke geur en trekken vlinders en bijen aan. De Viola Twix F1 Violet bloeit van het voorjaar tot de herfst en gedijt goed in zon of halfschaduw. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn blad gedurende het hele jaar. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen koude temperaturen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij extreem koude temperaturen. Planten in potten kunnen gevoeliger zijn voor vorst dan planten in de volle grond.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en af en toe bemesten. Verder gedijt de plant goed in de zon of halfschaduw.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen en niet over elkaar heen groeien. Houd ook rekening met de hoogte van de planten bij het planten in de tuin.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant mogelijk minder goed verlopen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De Viola Cornuta Grp Twix F1 Violet heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Controleer regelmatig of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin vol biodiversiteit.

  Ja, planten uit de Viola (Cornuta Grp) bevorderen biodiversiteit door bijen en andere bestuivers aan te trekken met hun bloemen. Ze helpen bij het behouden van een gezonde en evenwichtige leefomgeving voor verschillende soorten in de tuin. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april tot en met juni en kan bloeiperiodes hebben van 8 tot 12 weken, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens hete zomerdagen. Zorg er wel voor dat de grond goed vocht doorlatend is.

  Nee, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het wordt aangeraden om geen delen van de plant in te nemen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Deze plant is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en heeft geen specifieke functie op het gebied van geluidsdemping.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en de bloeikracht te behouden. Verwijder eventueel dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei niet te rigoureus, zodat de plant voldoende tijd heeft om te herstellen en weer te groeien.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bijvoorbeeld een mix van potgrond en grof zand voor optimale groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem die licht zuur tot neutraal is en regelmatig bemest wordt tijdens het groeiseizoen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vruchtbare, goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. De plant gedijt goed in border, rotstuin of bloembak.

  Voor Tuinplanten die gevoelig zijn voor vorst, kan het nuttig zijn om ze te bedekken met stro, bladeren of een beschermende doek tijdens koude periodes. Zorg ervoor dat de plant goed water krijgt voordat de vorst begint en vermijd overmatig water geven in de winter. Planten kunnen ook beschermd worden door ze dicht bij een muur te plaatsen of onder een afdak.

  De Viola Twix F1 Violet heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef de plant af en toe wat meststoffen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals deze viooltjes hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten om de bloemen te stimuleren en de plant te voeden met de benodigde voedingsstoffen. Volg aanbevolen doseringen op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulch helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen bij deze plant. Het kan worden aangebracht rond de basis van de plant voor extra bescherming en voeding. Het gebruik van organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors is ideaal voor Tuinplanten.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet gedijt goed in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, slakken en rupsen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan helpen bij de bestrijding van ongedierte. Let ook op de plant en zorg voor een goede luchtcirculatie om schimmelziekten te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Violet is een overblijvende bloeiende plant met opvallende paarse bloemen. Deze plant groeit compact en heeft een bossige vorm, waardoor het een mooie toevoeging is aan borders en rotstuinen. De bloemen hebben een aantrekkelijke geur en trekken vlinders en bijen aan. De Viola Twix F1 Violet bloeit van het voorjaar tot de herfst en gedijt goed in zon of halfschaduw. Deze plant is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.