Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White is een bloeiende plant met witte bloemen en een compacte groeiwijze. Het heeft een opvallend tweekleurig bloemblad met een donkerder hart. Deze plant is geschikt voor borders, bloembakken en hanging baskets. Het bloeit van het voorjaar tot aan het einde van de zomer en trekt vlinders en bijen aan. De Viola Twix F1 White heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White is geen groenblijvende plant. Het is een meerjarige plant die bloeit in de lente en de zomer en kan worden geplant in de tuin of in potten. Na de bloeiperiode kan de plant snoei nodig hebben om deze gezond te houden.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 tot -10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst en te zorgen voor een goede afwatering. Zorg voor extra bescherming bij langdurige vorstperiodes.

  "Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White" is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en een plekje in de halfschaduw is voldoende om de plant gezond te houden. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloei stimuleren.

  Deze plant heeft ongeveer 15 tot 20 cm ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen de planten om luchtstroom te bevorderen en schimmel te voorkomen. Plaats de plant in goed doorlatende grond op een zonnige of halfschaduwrijke plek.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei beperkt worden en de bloei minder uitbundig. Het is aanbevolen om de plant te plaatsen op een plek waar hij voldoende zonlicht kan ontvangen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het beste is om te controleren of de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinderlokkend en trekt ook bijen aan met zijn bloemen. Dit zorgt voor extra biodiversiteit in je tuin. Zorg ervoor dat je de plant regelmatig water geeft en op een zonnige plek plant voor optimale groei.

  Ja, planten die bijen en andere bestuivers aantrekken zoals vlinders en hommels dragen bij aan biodiversiteit in de tuin. Deze planten kunnen helpen om de populaties van bestuivende insecten te ondersteunen, wat essentieel is voor het ecosysteem. Het is daarom belangrijk om een diversiteit aan planten te hebben die bloemen produceren en bestuivers aantrekken.

  Deze plant bloeit meestal vanaf het vroege voorjaar tot aan het begin van de zomer en kan bloeien tot wel 6 tot 8 weken lang. Het is een populaire keuze voor tuiniers vanwege de langdurige bloei en de aantrekkelijke witte bloemen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White kan goed tegen de volle zon en zal het goed doen op een zonnige locatie in de tuin. Zorg voor voldoende water en goede grond om de plant gezond te houden. De plant kan ook in de halfschaduw groeien, maar zal niet zo goed bloeien als in de volle zon.

  Nee, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk gebruikt wordt voor zijn bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft een dicht bladerdek en kan geluid enigszins dempen. Het effect is echter niet zo sterk als bij planten met grotere bladeren of dikkere stelen. Het kan dus helpen om wat omgevingsgeluid te absorberen, maar het zal niet alle geluiden volledig blokkeren.

 • De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White moet regelmatig worden gesnoeid om de bloei te stimuleren en de plant compact te houden. Verwijder verwelkte bloemen en snoei lange stelen terug tot net boven een bladknop. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is maar niet drassig. Geef de plant regelmatig water en voeg indien nodig voedingsstoffen toe.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White groeit het beste in goed doorlatende en voedingsrijke grond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de grond regelmatig te bemesten om de gezondheid en bloei van de plant te bevorderen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White groeit het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd wateroverlast. De plant kan zowel in borders, als in potten op het terras geplaatst worden.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen weinig winterbescherming nodig, maar het is altijd goed om ze te beschermen tegen extreme kou en vorst. Gebruik een laag mulch of een vliesdoek om de plant te bedekken en bescherm de wortels door ze te bedekken met bladeren of stro. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd wateroverlast tijdens de wintermaanden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig en moet goed bemest worden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White hebben behoefte aan regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de planten tijdens het groeiseizoen regelmatig te voeden met voedingsstoffen om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Overbemesting moet echter vermeden worden om schade aan de planten te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk voor tuinplanten zoals deze. Het helpt om de bodem vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors.

  De zuurgraad van de bodem waar de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White groeit, moet neutraal tot licht zuur zijn. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze tuinplanten. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en eventueel aan te passen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White, kunt u preventieve maatregelen nemen zoals het regelmatig controleren van de planten en het verwijderen van aangetaste bladeren. Indien nodig kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of huis-tuin-en-keukenmiddeltjes zoals een mengsel van water en zeep. Het is belangrijk om het ongedierte snel aan te pakken om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White is een bloeiende plant met witte bloemen en een compacte groeiwijze. Het heeft een opvallend tweekleurig bloemblad met een donkerder hart. Deze plant is geschikt voor borders, bloembakken en hanging baskets. Het bloeit van het voorjaar tot aan het einde van de zomer en trekt vlinders en bijen aan. De Viola Twix F1 White heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in zowel zon als halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.