Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White with Eye

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White with Eye is een sierlijke plant met witte bloemen en oogvlekken in het midden. Deze vaste plant groeit compact en bloeit overvloedig gedurende het hele seizoen. De bloemen hebben een delicaat uiterlijk en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Deze Viola trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw. Een mooie toevoeging aan borders, potten en hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White with Eye is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant.

  Deze plant is over het algemeen winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om extra bescherming te bieden bij temperaturen die lager zijn dan dit om de plant te beschermen tegen vorstschade. De plant kan het beste in de winter worden beschermd met bijvoorbeeld een laag mulch of vliesdoek.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White with Eye plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Het regelmatig water geven en wat meststoffen zijn voldoende om de plant gezond te houden.

  De plant heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig om te groeien. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te laten voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant genoeg licht en lucht krijgt.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduw. Het is een plant die goed gedijt op een plek met minder zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White with Eye heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Over het algemeen wordt aangeraden om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die ze produceren. Het is een goede keuze voor een tuin als je deze insecten wilt aantrekken.

  Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White with Eye kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin doordat ze insecten en vogels aantrekken. Door het aantrekken van bestuivers kunnen deze planten helpen bij het behoud van de diversiteit in de lokale flora en fauna. Het is dus goed om deze plantensoort in de tuin te hebben voor een gevarieerde en levendige omgeving.

  Deze plant bloeit van maart tot juni en blijft ongeveer 8 weken bloeien. Het is een sierlijke toevoeging aan de tuin gedurende het voorjaar.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen als hij voldoende zonlicht krijgt. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon in de zomer.

  Nee, de bloemen van de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White with Eye zijn niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk voor zijn bloemen wordt gekweekt. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  De plant Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White with Eye heeft geen specifieke eigenschappen die geluid dempen. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die zorgt voor kleur en sfeer in de tuin. Planten die geluid dempen zijn meestal grotere planten met dichte bladeren of stammen.

 • Je kunt dode bloemen regelmatig verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Indien de plant te groot wordt, kan deze teruggesnoeid worden om de vorm te behouden. Het is aan te raden om in het voorjaar de plant terug te snoeien om de bloei te bevorderen.

  De Viola Twix White with Eye heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. Het is aanbevolen om water te geven in de vroege ochtend of laat in de avond.

  De ideale potgrond voor deze plant is een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor bloeiende planten is een goede keuze voor deze Tuinplant.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Het is belangrijk dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Zorg voor een bodem met een neutrale tot lichtzure pH-waarde.

  De plant gedijt het beste op een zonnige of halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Geschikt voor in borders, bloembakken en hanging baskets.

  In de winter kan het handig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door gebruik te maken van een mulchlaag of een fleecehoes. Zorg er daarnaast voor dat de plant niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Door de plant op een beschutte plek te zetten, kan de winterbescherming verbeterd worden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Een keer per maand bemesten bevordert de groei en bloei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een slow-release meststof of organische bemesting in het voorjaar en zomermaanden. Zorg ervoor dat de meststof rijk is aan stikstof, fosfor en kalium voor een evenwichtige voeding.

  Het is aan te raden om de bodem rondom de plant te bedekken met mulch, zoals boomschors of compost. Dit zal helpen om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Mulch beschermt ook de wortels van de plant en zorgt voor een gezonde groei.

  Viooltjes geven de voorkeur aan een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH-waarde aan te passen met kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je ervoor kiezen om regelmatig de bladeren en stelen te inspecteren op tekenen van plagen. Daarnaast kan je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Het is ook belangrijk om een goede hygiëne in de omgeving van de plant te behouden om de verspreiding van ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 White with Eye is een sierlijke plant met witte bloemen en oogvlekken in het midden. Deze vaste plant groeit compact en bloeit overvloedig gedurende het hele seizoen. De bloemen hebben een delicaat uiterlijk en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Deze Viola trekt vlinders en bijen aan en gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw. Een mooie toevoeging aan borders, potten en hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.