Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow er en smuk og iøjnefaldende staude med klare gule blomster. Denne plante tilhører hornviol-familien og har en kompakt vækstform. Blomsterne på Viola Twix F1 Yellow blomstrer fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives bedst på en solrig til halvskygget placering i fugtig, veldrænet jord. Ideel til bede, stenbede og containere.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn og mister sit løv om vinteren. Det er en haveplante, der primært blomstrer og vokser om foråret og sommeren.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til cirka -5 grader Celsius. Det er derfor en god idé at beskytte den mod stærk frost. Sørg for et beskyttet sted og eventuelt lidt ekstra muld for at beskytte rødderne.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og fjerne visnede blomster for at fremme blomstringen. Derudover trives denne plante godt i fuld sol eller halvskygge.

  Denne plante har brug for cirka 10-15 cm plads mellem hver plante for at vokse optimalt. Sørg for tilstrækkelig plads, så planten kan sprede sig godt og forblive sund. Placer planten i veldrænet jord og vand regelmæssigt.

  Haveplanter som Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan væksten blive langsommere, og blomstringen mindre frodig. Derfor anbefales det at placere denne plante på et solrigt sted for optimal vækst.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow har brug for regelmæssig vanding, cirka 2-3 gange om ugen. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at planten står i vand. Det er vigtigt at give planterne vand om morgenen, så de har tilstrækkelig tid til at tørre, inden natten falder på.

  Ja, denne plante er attraktiv for sommerfugle og bier på grund af de farverige blomster og den søde duft, de spreder. Det vil helt sikkert hjælpe med at tiltrække disse nyttige bestøvere til din have.

  Ja, denne plante tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover skaber planten variation og farve i haven, hvilket også er gavnligt for biodiversiteten. Det er derfor en smuk tilføjelse til en biodivers have.

  Denne plante blomstrer fra april til september, og blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Sørg dog for, at planten får tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Denne plante er velegnet til haven og kan blomstre godt i solen.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er en prydplante, der primært er beregnet til dekorative formål. Det frarådes at indtage den.

  Ja, som haveplante har denne plante ikke lyddæmpende egenskaber. Det er primært en dekorativ plante, der giver farve i haven.

 • Denne plante har ikke brug for specifik beskæring. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Overbeskæring kan hæmme plantens vækst.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante for at undgå udtørring. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for vandet. Vand helst om morgenen eller om aftenen for at undgå fordampning.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow trives bedst i veldrænet pottemuld med en let sur pH-værdi. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. For optimal vækst og blomstring kan du berige pottemulden med kompost eller langsomt virkende gødning.

  En god jord for haveplanter som Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow er veldrænet og frugtbar. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer og ikke er for sur. For optimal vækst og blomstring er det vigtigt at gøde jorden regelmæssigt.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for en veldrænet jord og undgå for fugtige jordbunde. Disse haveplanter er velegnede til blomsterkasser, bede eller hængekurve.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost. Dette kan gøres ved at anvende mulch eller halm omkring planten. Sørg også for, at planten har fået tilstrækkeligt med vand, før frosten begynder.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow trives bedst på et solrigt sted og i veldrænet jord. Sørg regelmæssigt for tilstrækkeligt vand og næring for at holde planten sund. Fjern visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig gødning for at vokse og blomstre godt. Brug en generel gødning til blomstrende planter i henhold til instruktionerne på emballagen. Vær opmærksom på ikke at overgøde, da dette kan være skadeligt for planten.

  Mulching hjælper med at holde på fugt og reducere ukrudt vækst omkring denne plante. Brug organiske materialer såsom kompost eller træflis. Påfør et lag mulch ca. 5 cm tykt omkring planten, men sørg for at mulchen ikke ligger op ad stænglerne.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. En god jordstruktur med tilstrækkeligt organisk materiale er vigtig for en sund vækst. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå vandoverbelastning.

  For disse haveplanter er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere for snegle, bladlus og hvidflue. Brugen af naturlige bekæmpelsesmetoder, såsom placering af lokkeplanter eller sprøjtning med et miljøvenligt insektmiddel, kan hjælpe med at forhindre skade forårsaget af skadedyr. Sørg desuden for god luftcirkulation og tilstrækkelig afstand mellem planterne for at forebygge skadedyrsangreb.

 • Beskrivelse

  Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow er en smuk og iøjnefaldende staude med klare gule blomster. Denne plante tilhører hornviol-familien og har en kompakt vækstform. Blomsterne på Viola Twix F1 Yellow blomstrer fra foråret til efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne plante trives bedst på en solrig til halvskygget placering i fugtig, veldrænet jord. Ideel til bede, stenbede og containere.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.