Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing is een prachtige bloeiende plant met gele en paarse bloemen. Het heeft een opvallende vleugelvormige bloemblaadjes die een speelse en charmante uitstraling geven. Deze plant bloeit rijkelijk en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin of bloembak. De bloemen hebben een delicate uitstraling en trekken vlinders en bijen aan. De Viola Twix F1 Yellow Purple Wing is een vrolijke en opvallende verschijning in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het is een bloeiende plant die typisch bloeit in de lente en de zomer. In de winter verliest de plant zijn bladeren en kan hij in rust gaan.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing kan temperaturen tot -5 graden Celsius verdragen in de winter. Het is een winterharde plant die bestand is tegen lichte vorst. Het is aan te raden om de plant enigszins te beschermen bij strenge vorst.

  Viola's (Cornuta Grp) in het algemeen zijn makkelijk in onderhoud en bloeien uitbundig met regelmatig water en wat plantenvoeding. Ze gedijen het best in de volle zon of halfschaduw en houden van regelmatig snoeien om de bloei te stimuleren.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg voor voldoende ruimte rondom de plant zodat deze zich goed kan ontwikkelen. Houd bij het plaatsen van de plant rekening met eventuele uitlopers.

  Tuinplanten zoals de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing groeien over het algemeen het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. In de schaduw zullen ze niet zo goed groeien en bloeien als in de zon. Het is daarom aan te raden om deze plant in een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen en geur. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze insecten te lokken en te helpen bestuiven.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing plant draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast zorgt deze plant voor variatie in kleur en vorm in de tuin, wat bijdraagt aan een gezonde en diverse leefomgeving voor verschillende organismen. Het is een waardevolle toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van april tot en met juni en de bloeiperiode duurt meestal zo'n 6 tot 8 weken.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is een sterke plant die goed kan groeien in de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing is niet eetbaar. Het behoort tot de categorie tuinplanten en is voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant een beperkte geluidsdempende werking. Het blad en de bloemen kunnen helpen om het geluid in de tuin enigszins te absorberen. Echter, voor een significante demping van geluid zijn andere maatregelen nodig.

 • De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing kan regelmatig worden teruggesnoeid om de plant compact en bloeiend te houden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Snoeien kan het beste worden uitgevoerd na de bloeiperiode.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig, die vocht vasthoudt maar niet te nat is. Een potgrond speciaal voor bloeiende tuinplanten is geschikt voor deze Viola variant. Zorg voor regelmatig water geven en eventueel bijmesten om de groei en bloei te stimuleren.

  De Tuinplanten gedijen het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg indien nodig compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant heeft een standplaats in de volle zon tot halfschaduw nodig. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant tegen harde wind.

  Om de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing te beschermen tijdens de winterperiode, is het aan te raden om een laag mulch of bladeren rond de plant aan te brengen. Hiermee wordt de wortels beschermd tegen vorstschade. Daarnaast kan het ook helpen om de plant te verplaatsen naar een beschutte plek tijdens koude periodes.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te stimuleren. Plaats de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in goed doorlatende grond.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot een verminderde gezondheid van de plant en moet worden vermeden.

  Mulchen is essentieel voor het behoud van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Voor tuinplanten is het aan te raden om jaarlijks een laag mulch aan te brengen in het voorjaar.

  De ideale zuurgraad voor tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing is een pH-waarde tussen de 6 en 7. Een neutrale tot licht zure bodem zorgt voor een goede groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk of meststoffen.

  Deze plant kan gevoelig zijn voor slakken en bladluizen. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes worden ingezet. Daarnaast kan regelmatig controleren op besmetting en handmatig verwijderen van ongedierte ook helpen.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow Purple Wing is een prachtige bloeiende plant met gele en paarse bloemen. Het heeft een opvallende vleugelvormige bloemblaadjes die een speelse en charmante uitstraling geven. Deze plant bloeit rijkelijk en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin of bloembak. De bloemen hebben een delicate uitstraling en trekken vlinders en bijen aan. De Viola Twix F1 Yellow Purple Wing is een vrolijke en opvallende verschijning in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.