Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow with Eye

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola Twix F1 Yellow with Eye is een prachtige bloeiende plant met gele bloemen en een opvallend oog in het midden. Het is een lid van de Cornuta groep, bekend om zijn lange bloeiperiode en sterke groei. Deze plant gedijt goed in zowel volle zon als lichte schaduw en is perfect voor borders, potten of hangmanden. De Viola Twix F1 Yellow with Eye trekt vlinders en bijen aan en voegt een vrolijke noot toe aan elke tuin. Zorg voor regelmatig water geven en een goede afwatering om deze plant gezond en bloeiend te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow with Eye is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die niet het hele jaar door groen blijft. Het is aan te raden om in het najaar nieuwe planten te planten voor het volgende seizoen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant te beschermen tijdens vorstperioden. Het is aanbevolen om de plant bij strenge vorst binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow with Eye plant is gemakkelijk in onderhoud. Het is een sterke en winterharde plant die bloeit in het voorjaar. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow with Eye heeft ongeveer 15-20 cm ruimte nodig tussen de planten. Zorg ervoor dat de planten voldoende licht en lucht krijgen om optimaal te groeien. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de planten bij het plaatsen in de tuin.

  Tuinviolen groeien het beste in de volle zon tot halfschaduw, dus het kan zijn dat ze minder goed groeien in de schaduw. Het is aan te raden om ze op een plek te planten waar ze voldoende zonlicht krijgen om goed te gedijen.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow with Eye heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar vermijd wel dat de wortels constant in het water staan. Het is aan te raden om 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond.

  Ja, Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow with Eye is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectar die het produceert. Dit zorgt ervoor dat vlinders en bijen worden aangetrokken tot de bloemen van de plant, wat bijdraagt aan de bestuiving en biodiversiteit in de tuin. Het kan dus een waardevolle toevoeging zijn voor een tuin op zoek naar interactie met deze insecten.

  Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow with Eye kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Door het creëren van een diversiteit aan bloeiende planten worden verschillende diersoorten aangetrokken, wat de biodiversiteit ten goede komt. Het is daarom aan te raden om tuinplanten te kiezen die bijdragen aan een gezonde en gevarieerde leefomgeving voor flora en fauna.

  Deze plant bloeit van april tot juni en heeft een bloeiperiode van ongeveer 8 tot 10 weken.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow with Eye kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Ondanks dat de plant goed tegen de volle zon kan, is het altijd aan te raden om de plant wat beschutting te geven tijdens extreem hete dagen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, als tuinplant kan ik helpen met het absorberen van geluid en het creëren van een rustige omgeving in je tuin.

 • Om de Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow with Eye te snoeien, knip je dode bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig ongewenste takken en bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 5-10 cm boven de grond.

  De Viola Twix F1 geel met oog heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is, maar niet drassig, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar vermijd wateroverlast. Het is aan te raden om organische meststoffen toe te voegen voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend en vochtig is. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, omdat ze goed bestand zijn tegen koudere temperaturen. Als er uitzonderlijk strenge vorst wordt voorspeld, kan het helpen om een laagje mulch rond de plant aan te brengen voor extra isolatie. Het is belangrijk om de plant tijdens de winterperiode regelmatig te controleren op eventuele schade door vorst.

  De Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow with Eye heeft regelmatig water en voeding nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode. Besproei de plant af en toe om ongedierte te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow with Eye hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Overdrijf niet met bemesting om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen zorgt voor een goede vochtigheidsregulatie en beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organische mulch zoals compost of boomschors voor een gezonde groei. Vernieuw de mulchlaag regelmatig om onkruidgroei te voorkomen.

  De plant houdt van een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt ervoor dat de plant de voedingsstoffen in de bodem optimaal kan opnemen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) Twix F1 Yellow with Eye, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en gaasvliegen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op eventueel ongedierte en direct actie te ondernemen. Voorkomen is ook belangrijk, door de planten gezond te houden en voldoende ruimte te geven om zo de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  De Viola Twix F1 Yellow with Eye is een prachtige bloeiende plant met gele bloemen en een opvallend oog in het midden. Het is een lid van de Cornuta groep, bekend om zijn lange bloeiperiode en sterke groei. Deze plant gedijt goed in zowel volle zon als lichte schaduw en is perfect voor borders, potten of hangmanden. De Viola Twix F1 Yellow with Eye trekt vlinders en bijen aan en voegt een vrolijke noot toe aan elke tuin. Zorg voor regelmatig water geven en een goede afwatering om deze plant gezond en bloeiend te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.