Ranunculus asiaticus Gambit F1 Orange

Ranunculus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ranunculus asiaticus Gambit F1 Orange is een prachtige en opvallende plant met heldere oranje bloemen. Deze plant behoort tot de boterbloemfamilie en staat bekend om zijn felle kleuren en rijke bloei. De bloemen van de Ranunculus asiaticus Gambit F1 Orange hebben meerdere lagen van delicate bloemblaadjes, waardoor ze een volle en weelderige uitstraling hebben. Deze plant bloeit in het voorjaar en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan de tuin. De Ranunculus asiaticus Gambit F1 Orange kan zowel in de volle grond als in potten en bloembakken worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant Ranunculus asiaticus Gambit F1 Orange is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die niet zijn bladeren behoudt tijdens de wintermaanden. Het is een populaire keuze voor seizoensgebonden bloemen in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant bij strenge vorst te beschermen. Het is een tuinplant die goed gedijt in de Nederlandse klimaatzone.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei. Het is ook aan te raden om uitgebloeide bloemen te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren.

  planten hebben over het algemeen ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Voor de beste resultaten is het aanbevolen om voldoende ruimte tussen planten te laten, zodat ze niet met elkaar concurreren om licht en voedingsstoffen. Houd rekening met de groeigrootte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. Te veel schaduw kan de groei en bloei belemmeren. Het is daarom aan te raden om deze plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht krijgt.

  De Ranunculus asiaticus Gambit F1 Orange heeft regelmatig water nodig, bij voorkeur 1 tot 2 keer per week. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten weken, vooral tijdens warmere periodes. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, de plant Ranunculus asiaticus Gambit F1 Orange is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze nuttige insecten aan vanwege zijn felgekleurde bloemen en zoete nectar. Het planten van deze bloem in de tuin kan helpen om de biodiversiteit te bevorderen.

  Ja, deze plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen de bloemen ook bijdragen aan de voedselketen door zaden te produceren voor vogels. Het is dus zeker een goede keuze voor biodiversiteit in de tuin.

  De "Ranunculus asiaticus Gambit F1 Orange" bloeit in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Tuinplant "Ranunculus asiaticus Gambit F1 Orange" is niet eetbaar. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om de plant niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, de plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempende eigenschappen doordat de bladeren en bloemen geluidstrillingen kunnen absorberen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin. Het effect zal echter beperkt zijn in vergelijking met echte geluidsisolatie.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen verwijderen om de bloeiperiode te verlengen. Snoei eventuele dode of beschadigde bladeren of stengels om de plant gezond te houden. Over het algemeen vereist deze plant weinig snoeiwerk.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd water op de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om de potgrond af en toe te verrijken met meststoffen om de plant gezond te houden.

  Deze plant vraagt om goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. De bodem moet licht zuur tot neutraal zijn en mag niet te nat zijn, om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  Zorg voor een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Deze plant gedijt het beste in een border of rotstuin. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De Ranunculus Asiaticus Gambit F1 Orange heeft bescherming nodig tijdens de wintermaanden, vooral als de temperatuur onder het vriespunt daalt. Het is aan te raden om de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorstschade. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om te voorkomen dat de wind de plant beschadigt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. In de lente kun je de plant bemesten met een universele meststof. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en timing.

  Het is belangrijk om deze tuinplant te mulchen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of houtsnippers en breng een laag van 5-10 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet tegen de stengels ligt. Vernieuw de mulch elk jaar voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Deze plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6.5 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig te corrigeren met kalk of zwavel. Een geschikte pH-waarde zorgt voor optimale groeiomstandigheden en gezonde bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u regelmatig controleren op luizen, spint en slakken. U kunt deze plagen behandelen met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen of door regelmatig de plant af te spoelen met water. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door voldoende water en voedingsstoffen te geven.

 • Omschrijving

  De Ranunculus asiaticus Gambit F1 Orange is een prachtige en opvallende plant met heldere oranje bloemen. Deze plant behoort tot de boterbloemfamilie en staat bekend om zijn felle kleuren en rijke bloei. De bloemen van de Ranunculus asiaticus Gambit F1 Orange hebben meerdere lagen van delicate bloemblaadjes, waardoor ze een volle en weelderige uitstraling hebben. Deze plant bloeit in het voorjaar en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan de tuin. De Ranunculus asiaticus Gambit F1 Orange kan zowel in de volle grond als in potten en bloembakken worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.