Sutera cordata 'Baristo Blue'

Sutera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Sutera cordata 'Baristo Blue' is een hangende zomerbloeier met kleine, blauwe bloemen die lijken op sterretjes. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Het blad van de plant is groen en smal van vorm, wat een mooi contrast vormt met de helderblauwe bloemen. De 'Baristo Blue' is perfect voor hangmanden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven.'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van deze plant zal in de winter meestal afsterven en in het voorjaar weer uitlopen. Als tuinplanten hebben ze normaal gesproken een rustperiode in de winter.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is dus aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen om vorstschade te voorkomen. Het is een plant die goed gedijt in een gematigd klimaat.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en in de zomer wat plantenvoeding toe te voegen. Daarnaast kan het nuttig zijn om de plant af en toe te snoeien om de groei te stimuleren.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Houd ook rekening met de groei van de plant in de breedte en hoogte.

  De plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in de halfschaduw groeien. In de schaduw zal de bloei minder uitbundig zijn en groeit de plant mogelijk langzamer. Zorg voor voldoende licht voor een optimale groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Over het algemeen wordt aangeraden om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het kan een waardevolle toevoeging zijn voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van deze belangrijke bestuivers. Planten zoals deze kunnen helpen om tuinen tot levendige en gezonde ecosystemen te transformeren.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten zoals bijen en vlinders aan te trekken. Daarnaast kunnen ze dienen als schuilplaats voor kleine dieren. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en kan het beste op een plek worden geplaatst waar deze voldoende zonlicht kan ontvangen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm is en de grond snel uitdroogt. Het is goed om de plant regelmatig te controleren op verbranding door de zon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die bekend staat om zijn blauwe bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een geluidsdempende werking vanwege hun bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Het kan het geluid in de omgeving dus enigszins verminderen. Het effect van geluidsdemping is echter beperkt.

 • De plant kan regelmatig worden teruggesnoeid om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te verlengen. Snoei in het voorjaar eventuele vorstschade weg.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan vochtige potgrond met een goede drainage om gezond te blijven. Gebruik een potgrond die geschikt is voor bloeiende planten voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig wordt bemest om de plant van voldoende voedingsstoffen te voorzien.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem vochtig is, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond voldoende vochtig is en indien nodig bij te mesten.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende vochtigheid, maar vermijd dat de wortels langdurig in natte grond staan. Ideaal voor in borders, hangmanden of bloembakken.

  Om de plant te beschermen tegen vorst in de winter is het aan te raden om een dikke laag mulch rond de wortels aan te brengen. Dit zal de wortels isoleren en beschermen tegen extreme temperaturen. Daarnaast kan het ook helpen om de plant op een beschutte plek te zetten en indien mogelijk te bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de groei en bloei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die je gebruikt.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en voorkomt onkruidgroei. Het kan worden aangebracht rondom de planten in het voorjaar om de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Het is belangrijk om regelmatig de mulchlaag bij te vullen om de voordelen te behouden.

  De Tuinplanten groeien het beste in een bodem met een neutrale zuurgraad tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te testen en eventueel kalk toe te voegen om de pH-waarde op peil te houden. Aanpassingen in de zuurgraad van de bodem kunnen de groei en bloei van de planten positief beïnvloeden.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te controleren op insecten. Als er toch ongedierte wordt gespot, kan je ze verwijderen door bijvoorbeeld afspoelen met water of door gebruik te maken van een biologisch bestrijdingsmiddel. Houd de planten ook gezond en sterk door ze op de juiste manier te verzorgen en te bemesten.

 • Omschrijving

  'Sutera cordata 'Baristo Blue' is een hangende zomerbloeier met kleine, blauwe bloemen die lijken op sterretjes. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Het blad van de plant is groen en smal van vorm, wat een mooi contrast vormt met de helderblauwe bloemen. De 'Baristo Blue' is perfect voor hangmanden, bloembakken of als bodembedekker in de tuin. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven.'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.