Sanvitalia procumbens 'Solaris'

Sanvitalia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sanvitalia procumbens 'Solaris' is een laagblijvende plant die zich snel verspreidt met kruipende stengels en kleine gele bloemen. De bloemen lijken op madeliefjes en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. 'Solaris' is zeer geschikt als bodembedekker in borders, rotstuinen en hanging baskets. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Sanvitalia procumbens 'Solaris' is een onderhoudsarme plant die weinig water en voeding nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een eenjarige plant die in de lente en zomer bloeit. Het is aan te raden om de plant af te knippen nadat hij is uitgebloeid.

  Sanvitalia procumbens 'Solaris' is winterhard tot ongeveer -5 °C. Deze plant kan dus enige vorst verdragen, maar het is raadzaam om deze in de winter te beschermen tegen strenge vorst.

  Ja, Sanvitalia procumbens 'Solaris' is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zolang de plant voldoende water en zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het regelmatig verwijderen van verwelkte bloemen zal de bloei bevorderen.

  Je hebt ongeveer 15 tot 20 centimeter ruimte nodig tussen elke plant om te zorgen voor een goede groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de ruimte die nodig is.

  Sanvitalia procumbens 'Solaris' groeit het beste in de volle zon. Het is een zonminnende plant die niet goed gedijt in de schaduw. Het is aanbevolen om deze plant in een zonnige omgeving te plaatsen voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Geef de plant water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de opvallende bloemen die ze produceren. Dit maakt ze een aantrekkelijke keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken. De plant kan in de tuin worden geplant om bijen en vlinders aan te trekken.

  Ja, de plant is geschikt voor biodiversiteit omdat het bloemen heeft die insecten aantrekken en voedsel bieden voor bijen en vlinders. Het kan helpen om de biodiversiteit in de tuin te bevorderen.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. De plant zal goed groeien en bloeien bij voldoende zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is beter om deze plant niet op te eten, omdat het giftig kan zijn. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, planten in het algemeen hebben een geluidsdempend effect doordat ze geluidsgolven absorberen en reflecteren. Dit kan helpen om geluidshinder te verminderen in een tuin of buitenruimte.

 • Sanvitalia procumbens 'Solaris' hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden, maar dode of beschadigde takken kunnen worden verwijderd om de gezondheid van de plant te bevorderen. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen en de plant er netjes uit te laten zien. Snoei bij voorkeur in het voorjaar voordat de plant begint te groeien.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig wordt gehouden, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Gebruik bij het verpotten een potgrond die geschikt is voor tuinplanten.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de bodem niet te nat of te droog is. Gebruik bij voorkeur een universele potgrond of speciale grond voor bloeiende planten.

  De Sanvitalia procumbens 'Solaris' gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte standplaatsen. Deze plant is geschikt voor in borders, potten of hanging baskets.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, zoals het bedekken met stro of een dikke laag bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en voorkom wateroverlast tijdens koude periodes. Het is belangrijk om de plant tijdens de winter regelmatig te controleren op mogelijke schade.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te bevorderen. Bemest de plant eens in de paar weken voor optimale bloei.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de nodige voedingsstoffen te voorzien. Voorkom overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid in de tuin. Het kan ook de bodemtemperatuur reguleren en voedingsstoffen toevoegen aan de grond. Wees voorzichtig met het aanbrengen van mulch rond de stelen van de plant om verstikking te voorkomen.

  De plant vereist een neutrale tot licht zure bodem met een pH van 6,5 tot 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede balans in de zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van tuinplanten.

  Voor deze plant kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofwantsen worden ingezet voor ongediertebestrijding. Ook regelmatig controleren op bladluizen, spintmijten en witte vlieg is aan te bevelen. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet.

 • Omschrijving

  Sanvitalia procumbens 'Solaris' is een laagblijvende plant die zich snel verspreidt met kruipende stengels en kleine gele bloemen. De bloemen lijken op madeliefjes en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. 'Solaris' is zeer geschikt als bodembedekker in borders, rotstuinen en hanging baskets. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Sanvitalia procumbens 'Solaris' is een onderhoudsarme plant die weinig water en voeding nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.