Pelargonium (Peltatum Grp) enkel Grandeur Ivy Artic Red

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) enkel Grandeur Ivy Artic Red is een hangende plant met prachtige rode bloemen. Deze plant heeft donkergroene bladeren die een mooi contrast vormen met de felle bloemen. De Grandeur Ivy Artic Red gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Het is een populaire keuze voor hangmanden en bloembakken vanwege zijn opvallende verschijning. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het blijft dus ook in de winter groen. Groenblijvende planten voegen kleur en structuur toe aan de tuin, zelfs wanneer andere planten hun bladeren verliezen.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen milde vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst.

  Pelargoniums zijn over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Ze hebben regelmatig water en voeding nodig, en kunnen het beste in de zon of halfschaduw staan. Regelmatige deadheading zal de bloei bevorderen.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) enkel Grandeur Ivy Artic Red heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er ongeveer 20-30 cm ruimte is tussen elke plant om optimale groei te bevorderen. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de volgroeide plant bij het planten in de tuin.

  Tuinplanten zoals Pelargonium (Peltatum Grp) enkel Grandeur Ivy Artic Red groeien over het algemeen goed in de schaduw, maar hebben ook af en toe zonlicht nodig voor gezonde groei. Zorg voor een plek waar wat licht door de bladeren kan vallen voor het beste resultaat. Te veel schaduw kan de groei belemmeren en zorgen voor minder bloei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Controleer de grond regelmatig en geef water wanneer de bovenste laag droog aanvoelt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus zorg voor goede drainage in de pot.

  Ja, Pelargoniums trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze planten zijn dus zeker vlinder- en bijenlokkend. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin voor zowel de insecten als voor de uitstraling.

  Pelargonium (Peltatum Grp) enkel Grandeur Ivy Artic Red draagt niet bij aan de biodiversiteit, omdat het een gecultiveerde tuinplant is die niet inheems is in de natuur. Het biedt geen voedsel of schuilplaats voor inheemse dieren en insecten. Het is belangrijk om inheemse plantensoorten te stimuleren in tuinen om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze plant bloeit van mei tot en met oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer vijf maanden. Het is een tuinplant die gedurende een groot deel van het groeiseizoen kleurrijke bloemen produceert.

  Ja, de Pelargonium (Peltatum Grp) enkel Grandeur Ivy Artic Red kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes.

  Nee, Pelargoniums zijn giftig voor mens en dier bij consumptie. Het is belangrijk om ze buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden. Het zijn decoratieve planten en niet bedoeld voor consumptie.

  Ja, de plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempende eigenschappen. Planten in het algemeen helpen om geluid te absorberen en een rustige omgeving te creëren. Deze plant kan dus bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Je kunt de plant snoeien om een compacte vorm te behouden en om de bloei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  De Pelargonium heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar vermijd te veel water geven. Geef water aan de wortels en niet op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei te stimuleren.

  Goede bodemkwaliteit is belangrijk voor de gezondheid en groei van tuinplanten. Zorg voor een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen en een neutrale pH-waarde. Regelmatig bemesten en bewateren kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Plaats de plant in een bloembak of hangmand voor een mooi effect.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen de kou, vocht en wind. Het is aan te raden om deze plant binnen te plaatsen of te bedekken met een dikke laag mulch. Zo blijft de plant gezond en kan hij in het voorjaar weer floreren.

  De plant kan het beste in de zon of halfschaduw worden geplaatst en heeft regelmatig water nodig. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode en verwijder regelmatig dode bloemen voor een langere bloeiperiode. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Voor tuinplanten zoals deze Pelargonium is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten om de gezondheid en bloei van de plant te bevorderen. Overmatige bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus zorg ervoor dat je de aanbevolen hoeveelheden volgt.

  Mulch is een laagje organisch materiaal dat rondom planten wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruid tegen te houden en de bodem te voeden. Het kan bestaan uit bijvoorbeeld houtsnippers, bladeren of compost. Mulch is vooral nuttig tijdens droge periodes en kan jaarlijks worden aangebracht.

  De zuurgraad van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn voor een optimale groei van deze plant. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de grond te controleren om ervoor te zorgen dat deze binnen het juiste bereik ligt. Eventueel kan kalk toegevoegd worden om de zuurgraad te verhogen indien nodig.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op bladluizen, spint en witte vlieg, die vaak voorkomen bij tuinplanten. Om ongedierte te bestrijden, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden gebruikt. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te inspecteren en aangetaste bladeren of delen van de plant te verwijderen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) enkel Grandeur Ivy Artic Red is een hangende plant met prachtige rode bloemen. Deze plant heeft donkergroene bladeren die een mooi contrast vormen met de felle bloemen. De Grandeur Ivy Artic Red gedijt goed in zowel volle zon als halfschaduw en heeft regelmatig water nodig. Het is een populaire keuze voor hangmanden en bloembakken vanwege zijn opvallende verschijning. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.