Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy White'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Grandeur Ivy White' is een hangende plant met opvallend witte bloemen en groen blad. De plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is zeer geschikt voor hangmanden en bloembakken. 'Grandeur Ivy White' heeft een krachtige groei en kan goed vertakken, waardoor hij een mooie volle uitstraling krijgt. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. De Pelargonium 'Grandeur Ivy White' is een prachtige toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een prachtige toevoeging aan je tuin, vooral in de lente en zomer wanneer de witte bloemen bloeien. In de winter blijft de plant zijn bladeren behouden, waardoor je het hele jaar door van zijn schoonheid kunt genieten.

  Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy White' is meestal winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant binnen te halen tijdens periodes van strenge vorst. Deze plant kan het beste op een beschutte plek worden geplaatst tijdens koude winters.

  Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt en geef regelmatig mest. Ook is het belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Voor het planten van dit type hanggeranium is een ruimte van ongeveer 20 tot 30 centimeter tussen elke plant voldoende. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Houd rekening met eventuele ondersteuning voor de hangende takken.

  Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy White' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei minder optimaal zijn en kan de plant minder bloemen produceren. Zorg voor voldoende licht voor een gezonde en bloeiende plant.

  De Pelargonium heeft één keer per week water nodig in de zomer, en in de winter minder frequent. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten in licht vochtig te houden. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de plant Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy White' is vlinder- en bijenlokkend. Het zal deze insecten aantrekken naar je tuin. Het is een mooie toevoeging aan je tuin als je van vlinders en bijen houdt.

  Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy White' draagt niet significant bij aan de biodiversiteit, omdat het een gecultiveerde tuinplant is met beperkte ecologische waarde voor inheemse dieren en insecten. Andere inheemse planten met bloemen en bessen trekken meer biodiversiteit aan. Het is beter om te kiezen voor inheemse planten in de tuin om de biodiversiteit te ondersteunen.

  De Pelargonium bloeit van juni tot en met september en kan bloeien gedurende ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, Pelargoniums kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon en hebben minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. De plant is geschikt voor in de tuin en kan zowel in bloembakken als in de volle grond geplant worden.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen geschikt voedsel voor consumptie. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Pelargoniums hebben enigszins geluidsdempende eigenschappen vanwege hun dikke bladeren en dichte groeiwijze. Echter, ze zijn niet specifiek gekweekt voor hun geluidsdempende eigenschappen. Over het algemeen worden tuinplanten niet beschouwd als effectieve geluidsdempers.

 • Om de plant gezond te houden is het aan te raden om regelmatig oude bloemen en uitgebloeide stelen te verwijderen. Dit kan gedaan worden door simpelweg de stelen met bloemen terug te knippen tot net boven de bladeren. Snoei daarnaast ook regelmatig de plant terug om een compacte en bossige groei te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt. Water geven in de ochtend is het beste moment, zodat de plant voldoende tijd heeft om te drogen voordat de avond valt. Vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in potgrond die goed gedraineerd is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de pot of bak waarin de plant groeit voldoende gaten heeft voor de afwatering. Geef de plant regelmatig water en bemest deze indien nodig tijdens het groeiseizoen.

  Pelargoniums gedijen het best in goed gedraineerde en licht zure grond. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant helpen groeien.

  De Pelargonium houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en deze te beschermen tegen vorst. Deze plant is geschikt voor in de tuin of op het balkon.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door hem naar binnen te halen of te bedekken met een fleecedoek. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plaats staat om hem te beschermen tegen koude wind. Water de plant in de winter minder dan in de zomer, maar zorg er toch voor dat de grond niet volledig uitdroogt.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy White' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg voor goed doorlatende grond en plaats de plant op een plek met voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Voor Tuinplanten zoals Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy White' is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig en bemest met mate.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te voeden. Het kan gedaan worden met organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost. Mulch wordt vaak aangebracht rond planten in de tuin om ze te beschermen en te verzorgen.

  De plant heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een optimale pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Neem preventieve maatregelen om ongedierte zoals bladluizen, trips en spintmijten te voorkomen. Controleer regelmatig de plant op tekenen van plagen en behandel indien nodig met een insecticide of zeepoplossing. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd overmatig vocht om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Grandeur Ivy White' is een hangende plant met opvallend witte bloemen en groen blad. De plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is zeer geschikt voor hangmanden en bloembakken. 'Grandeur Ivy White' heeft een krachtige groei en kan goed vertakken, waardoor hij een mooie volle uitstraling krijgt. Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. De Pelargonium 'Grandeur Ivy White' is een prachtige toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.