Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Scarlet'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Grandeur Ivy Scarlet' is een prachtige hangende plant met fonkelende rode bloemen. Het blad is donkergroen en glanzend, waardoor het een luxueuze uitstraling heeft. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en heeft een klimmende groeiwijze. Ideaal voor hangmandjes of als bodembedekker in de tuin. Regelmatig water geven en een zonnige standplaats zijn belangrijk voor een gezonde groei van deze plant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Scarlet' is groenblijvend, wat betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan de tuin, aangezien hij zorgt voor kleur en textuur, zelfs in de wintermaanden. Planten die groenblijvend zijn, hebben over het algemeen minder onderhoud nodig dan planten die hun bladeren verliezen.

  Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Scarlet' is niet winterhard en moet binnen worden gehaald tijdens de winter. Het is aan te raden om de plant vorstvrij te bewaren bij een temperatuur van minimaal 5 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder het vriespunt.

  Ja, de Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Scarlet' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Scarlet' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en niet te dicht op andere planten staat. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Scarlet' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale groei. In de schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien.

  Deze plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen de gietbeurten door, maar vermijd dat de wortels in het water staan om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en pas water te geven als dat nodig is.

  Ja, Pelargoniums worden vaak bezocht door vlinders en bijen vanwege hun felgekleurde bloemen en nectarrijke eigenschappen. Deze plant kan dus zeker bijdragen aan het aantrekken van vlinders en bijen in je tuin. Het is een geweldige keuze voor biodiversiteit en het stimuleren van bestuiving.

  Pelargoniums zijn geen inheemse planten en dragen daarom niet bij aan de biodiversiteit in de tuin. Voor het bevorderen van biodiversiteit is het beter om te kiezen voor inheemse plantensoorten die dienen als voedselbron en leefgebied voor lokale dieren en insecten. Overweeg daarom het aanplanten van inheemse planten in uw tuin.

  De plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme perioden.

  Nee, Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Scarlet' is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant vanwege zijn opvallende rode bloemen en groenblijvende bladeren. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Nee, Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Scarlet' is niet geluidsdempend. Deze plant is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en heeft geen specifieke eigenschappen om geluid te absorberen. Het is echter wel een mooie toevoeging aan je tuin of balkon.

 • Snoei regelmatig dode of uitgebloeide bloemen en takken weg om de plant gezond en compact te houden. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar of zomer. Knip de takken terug tot vlak boven een blad of knop.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Water geven aan de wortels en vermijd water op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best in potgrond met goede drainage om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het regelmatig bemesten van de plant zal zorgen voor een gezonde groei en bloei.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Scarlet' gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen om de plant gezond te houden. Het vermijden van wateroverlast en regelmatig bemesten zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Voor extra bescherming in de winterperiode is het aan te raden om de Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Scarlet' binnen te zetten of af te dekken met stro of mulch. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en voorkom dat de plant blootgesteld wordt aan koude wind. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en voed de plant regelmatig met plantenvoeding voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Voor een optimale groei en bloei van deze tuinplant is het belangrijk om regelmatig te bemesten, bij voorkeur met een speciale meststof voor bloeiende planten. Geef de plant vanaf het voorjaar tot en met de zomer elke 2-3 weken vloeibare meststof en in het najaar minder frequent. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus houd de aanbevolen doseringen aan.

  Het is aan te raden om deze plant te mulchen om onkruidgroei te onderdrukken en de grond vochtig te houden. Dit kan gedaan worden met compost, houtsnippers of bladeren. Verwijder eerst eventueel onkruid en breng vervolgens een laag mulch aan rondom de plant.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6 en 7. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsstoffentekorten, terwijl een te lage zuurgraad de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Pelargoniums zijn over het algemeen niet gevoelig voor veelvoorkomende plagen, maar kunnen soms last hebben van bladluis of spint. Om ongedierte te bestrijden, kun je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten inzetten, of een milde zeepoplossing gebruiken om de beestjes weg te spoelen. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd overmatig water geven om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Grandeur Ivy Scarlet' is een prachtige hangende plant met fonkelende rode bloemen. Het blad is donkergroen en glanzend, waardoor het een luxueuze uitstraling heeft. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en heeft een klimmende groeiwijze. Ideaal voor hangmandjes of als bodembedekker in de tuin. Regelmatig water geven en een zonnige standplaats zijn belangrijk voor een gezonde groei van deze plant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.