Pelargonium (Peltatum Grp) dubbel 'Grandeur Ivy Lavender'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) dubbel 'Grandeur Ivy Lavender' is een hangende plant met prachtige bloemen. De bloemen zijn dubbelbloemig en hebben een diepe lavendelkleur. De bladeren van deze plant zijn donkergroen en hebben een opvallende glans. De 'Grandeur Ivy Lavender' bloeit rijkelijk van het voorjaar tot in de herfst. Het is een veelzijdige plant die zowel in hanging baskets als in bloembakken kan worden geplaatst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit betekent dat hij ook in de winter zijn bladeren behoudt. Pelargoniums zijn populaire tuinplanten vanwege hun continue groen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter naar binnen te halen of te beschermen tegen vorst. De plant kan het beste op een beschutte plek worden geplaatst tijdens koudere maanden.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) dubbel 'Grandeur Ivy Lavender' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht en water geven als de grond droog aanvoelt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) dubbel 'Grandeur Ivy Lavender' heeft voldoende ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en uit te groeien tot een gezonde plant. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Houd rekening met de uiteindelijke grootte van de plant bij het planten in de tuin.

  Pelargonium (Peltatum Grp) dubbel 'Grandeur Ivy Lavender' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur per dag zonlicht krijgt voor een optimale groei. In de volle schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden door eens per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door ook de kans krijgt om iets op te drogen.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is dus een goede keuze voor het aanlokken van deze bestuivende insecten naar je tuin.

  Pelargoniums trekken bestuivende insecten zoals bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin. Daarnaast kunnen vogels ook profiteren van de zaden van de plant. Het is een mooie toevoeging aan een divers en bloeiend ecosysteem.

  Deze plant bloeit van juni tot september en bloeit ongeveer 3 tot 4 maanden lang. De bloemen hebben een lavendelkleurige bloem en zijn dubbelbloemig.

  Pelargoniums kunnen goed tegen de volle zon en hebben minimaal zes uur direct zonlicht per dag nodig. Een zonnige standplaats zal de bloei en groei van de plant bevorderen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven en regelmatig te bemesten.

  Nee, Pelargoniums zijn giftig voor consumptie en mogen niet worden gegeten. Het is belangrijk om ze buiten het bereik van kinderen en huisdieren te houden. Deze planten zijn alleen bestemd voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Pelargoniums hebben bladeren en stengels die geluid kunnen absorberen, maar ze zijn niet specifiek gekend als geluidsdempende planten. Over het algemeen hebben ze een positief effect op de geluidsisolatie in een tuinomgeving.

 • Je kunt deze plant het beste snoeien in het voorjaar om de vorm en groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot gewenste grootte. Zorg ervoor dat je scherpe, schone snoeischaar gebruikt om schade te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef de plant water aan de basis, in plaats van op de bladeren.

  Deze plant groeit het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren en de plant gezond te houden.

  Deze plant houdt van een standplaats in de volle zon of halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Hij gedijt goed in hangmanden of bloempotten op een beschutte plek.

  Om de winter goed door te komen, is het belangrijk om Pelargonium (Peltatum Grp) dubbel 'Grandeur Ivy Lavender' vorstvrij te overwinteren. Zet de plant op een beschutte plek of haal hem naar binnen voordat de vorst intreedt. Een lichte en koele ruimte is ideaal voor de winteropslag van deze tuinplant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Mest de plant om de paar weken tijdens de groeiperiode.

  Tuinplanten zoals deze Pelargonium hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te kunnen bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus wees voorzichtig om overmatig bemesten te voorkomen.

  Het is gunstig om mulch rond de plant aan te brengen. Mulch helpt de grond vochtig te houden en onderdrukt onkruidgroei. Het beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen en bevordert de gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of organisch materiaal.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, is het aan te raden regelmatig de bladeren te controleren op eventuele plagen zoals bladluizen of spint. Door de plant regelmatig te besproeien met water, kunnen ongedierte zoals trips worden afgeschrikt. Daarnaast kan het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen een effectieve manier zijn om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) dubbel 'Grandeur Ivy Lavender' is een hangende plant met prachtige bloemen. De bloemen zijn dubbelbloemig en hebben een diepe lavendelkleur. De bladeren van deze plant zijn donkergroen en hebben een opvallende glans. De 'Grandeur Ivy Lavender' bloeit rijkelijk van het voorjaar tot in de herfst. Het is een veelzijdige plant die zowel in hanging baskets als in bloembakken kan worden geplaatst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.