Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Burgundy'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Grandeur Ivy Burgundy' is een hangende plant met prachtige donkerrode bloemen. De bladeren zijn groen en hartvormig, met een opvallend glanzend uiterlijk. Deze plant gedijt goed in hangmanden of als klimplant langs een muur. De 'Grandeur Ivy Burgundy' heeft weinig verzorging nodig en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn aanhoudende groenheid en mooie bloemen. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan de tuin gedurende alle seizoenen.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Burgundy' is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is daarom belangrijk om de plant binnen te halen of te beschermen tijdens de koudere maanden. De plant valt onder de categorie Tuinplanten.

  De plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Hij gedijt goed in de zon en heeft regelmatig water nodig. Het is belangrijk om dode bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Pelargonium 'Grandeur Ivy Burgundy' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze zich goed kan ontwikkelen en niet belemmerd wordt door andere planten in de buurt. Grotere potten of borders met voldoende ruimte zijn ideaal voor deze tuinplant.

  Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Burgundy' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in de halfschaduw. In de schaduw zal de plant echter minder bloemen produceren en minder weelderig groeien. Het is dus aan te raden om de plant in een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 tot 2 keer per week, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid in de omgeving. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht te laten opdrogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen en het aroma van de bladeren. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen die een diversiteit aan insecten willen aantrekken. Let op dat het belangrijk is om genoeg bloeiende planten en nectarbronnen in de tuin te hebben voor vlinders en bijen.

  Pelargoniums trekken bijen, vlinders en andere bestuivers aan, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten aan te planten om een gezonde biodiversiteit te bevorderen. Het aanbieden van nectar en stuifmeel aan bestuivers is gunstig voor de voortplanting van planten en de diversiteit van de natuur.

  Deze plant bloeit van mei tot en met oktober. De bloeiperiode kan tot wel zes maanden duren.

  De Pelargonium 'Grandeur Ivy Burgundy' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige locaties. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Burgundy' is niet eetbaar. Deze plant behoort tot de categorie tuinplanten en is niet geschikt voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die veilig zijn voor consumptie.

  Pelargoniums hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Tuinplanten in het algemeen hebben niet de capaciteit om geluid te dempen. Het is aan te raden om andere methoden te gebruiken om geluidsoverlast te verminderen.

 • Pelargoniums kunnen het beste regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de plant compact te houden. Snoei dode of beschadigde takken en verwijder regelmatig oude bloemen om de bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd ook dat de wortels te nat worden. Het is belangrijk om te vertrouwen op de vochtigheid van de grond en de behoeften van de plant.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, zonder dat de wortels van de plant in het water staan. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is voor optimale groei en bloei.

  Voor de beste groei en bloei heeft de Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Burgundy' een goed doorlatende en voedzame bodem nodig. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal en een pH-waarde tussen 6 en 7. Het regelmatig bemesten van de plant zal ook bijdragen aan een gezonde bodemkwaliteit.

  De Pelargonium 'Grandeur Ivy Burgundy' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag. De plant kan ook goed gedijen in halfschaduw.

  Om in de winter te beschermen, kan de plant worden verplaatst naar een overdekte ruimte zoals een kas of serre. Daarnaast kan een laag mulch of stro rond de plant worden aangebracht om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook mogelijk om de plant tijdelijk af te dekken met bijvoorbeeld een fleecedoek.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Burgundy' heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in zowel zonlicht als halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water, maar laat de wortels niet te lang nat blijven. Het is belangrijk om af en toe de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoog kaliumgehalte om de bloei te stimuleren. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulchen helpt de grond vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Daarnaast beschermt het de wortels van de plant tegen extreme temperaturen. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen rondom de plant, maar niet direct tegen de stam.

  De zuurgraad van de bodem voor de plant Pelargonium (Peltatum Grp) enkel 'Grandeur Ivy Burgundy' moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stelen te controleren op infecties. Ongedierte zoals bladluizen en spint kunnen behandeld worden met natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te voeden en te zorgen voor een goede luchtcirculatie om de kans op ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium 'Grandeur Ivy Burgundy' is een hangende plant met prachtige donkerrode bloemen. De bladeren zijn groen en hartvormig, met een opvallend glanzend uiterlijk. Deze plant gedijt goed in hangmanden of als klimplant langs een muur. De 'Grandeur Ivy Burgundy' heeft weinig verzorging nodig en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.