Ranunculus asiaticus Gambit F1

Ranunculus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ranunculus asiaticus Gambit F1 is een prachtige en kleurrijke plant met dubbele bloemen in diverse tinten, zoals roze, rood, geel en wit. Deze soort heeft een compacte groei en bloeit van het voorjaar tot de zomer, waardoor het een populaire keuze is voor bloembedden en borders. De bloemen hebben een opvallend uiterlijk en zijn geliefd vanwege hun lange houdbaarheid in boeketten en als snijbloemen. De plant gedijt goed in de volle zon en kan zowel in potten als in de tuin worden geplant. Het is een veelzijdige en gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke en levendige sfeer toevoegt aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een bolgewas dat in de lente en zomer bloeit met felgekleurde bloemen. Het is aan te raden om de bollen in de herfst uit de grond te halen en vorstvrij te bewaren.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst in koudere klimaten. Zorg voor een beschutte plek in de tuin of overwinter de plant binnen.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk te verzorgen en heeft weinig speciale behoeften. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn voldoende voor een gezonde groei. Houd de grond goed gedraineerd en bemest de plant af en toe voor optimale resultaten.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om optimaal te kunnen groeien. Houd ook rekening met voldoende ruimte voor de wortels om zich goed te ontwikkelen.

  De Tuinplanten, Ranunculus asiaticus Gambit F1, groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aanbevolen om de plant op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie te planten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet uit te laten drogen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die wordt geproduceerd. Dit maakt het een aantrekkelijke toevoeging aan een tuin voor bestuivers.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen aantrekt met zijn felgekleurde bloemen. De plant zorgt voor bestuiving en draagt bij aan de diversiteit van planten in de tuin. Het ondersteunt de aanwezigheid van verschillende insecten en dieren in de omgeving.

  De Ranunculus asiaticus Gambit F1 bloeit in de maanden mei tot en met juni. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven als het erg warm is.

  Nee, de bloemen van deze plant zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn bij consumptie. Het is belangrijk om deze plant niet in gerechten te verwerken en buiten bereik van kinderen en huisdieren te houden.

  Ranunculus asiaticus Gambit F1 heeft kleine bloemen, waardoor het geluid niet significant zal dempen. Over het algemeen hebben tuinplanten niet de eigenschap om geluid te dempen. Het beste alternatief voor geluidsdemping zijn specifieke geluidsisolerende materialen.

 • De plant moet regelmatig worden geknipt om verwelkte bloemen te verwijderen en de bloeiperiode te verlengen. Snoei ook de dode bladeren en stengels om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat het gereedschap scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  De Ranunculus asiaticus Gambit F1 plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur een speciale potgrond voor bloeiende planten en voeg eventueel wat compost toe voor extra voeding.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is ook belangrijk dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te veel water vasthoudt om wortelrot te voorkomen.

  Deze tuinplant gedijt het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant niet te veel natte voeten krijgt om rotting te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst, vooral in koude klimaten. Bedek de plant met een dikke laag mulch om de wortels te beschermen tegen kou. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt, maar vermijd plassen water rond de wortels.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor goed doorlatende grond en voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten in het groeiseizoen, bij voorkeur met een evenwichtige meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoger gehalte aan fosfor voor een betere bloei. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing.

  Mulch kan helpen om vocht vast te houden in de grond, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan worden aangebracht rond de plant en regelmatig worden vernieuwd om de voordelen te behouden. Gebruik organisch mulchmateriaal zoals boomschors, compost of stro.

  De Ranunculus asiaticus Gambit F1 houdt van een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6.0 en 7.0 ligt voor een optimale groei en bloei. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken voor de plant.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op bladluizen, slakken en spint. Deze kunnen schade aanrichten aan de bloemen en bladeren. Om ongedierte te bestrijden, kun je natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes inzetten of gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Ranunculus asiaticus Gambit F1 is een prachtige en kleurrijke plant met dubbele bloemen in diverse tinten, zoals roze, rood, geel en wit. Deze soort heeft een compacte groei en bloeit van het voorjaar tot de zomer, waardoor het een populaire keuze is voor bloembedden en borders. De bloemen hebben een opvallend uiterlijk en zijn geliefd vanwege hun lange houdbaarheid in boeketten en als snijbloemen. De plant gedijt goed in de volle zon en kan zowel in potten als in de tuin worden geplant. Het is een veelzijdige en gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke en levendige sfeer toevoegt aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.