Begonia (Tuberhybrida Grp) Bonfire

Begonia (Tuberhybrida Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Begonia Bonfire er en iøjnefaldende plante med flammende røde blomster og tandede blade. Denne plante tilhører Tuberhybrida-gruppen og er elsket for sine klare farver og kompakte vækst. Bonfire trives godt på en solrig til let skyggefuld plads og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Det er en ideel plante til potter og hængende kurve, hvor den tilføjer liv og farve. Begonia Bonfire kræver regelmæssig vanding og gødning for at kunne vokse og blomstre optimalt.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Begonia Tuberhybrida Grp Bonfire er en flerårig plante, der ikke er stedsegrøn. Bladene vil visne om efteråret og komme tilbage om foråret. Det anbefales at træffe beskyttende foranstaltninger for planten om vinteren.

  Denne plante er ikke vinterhårdfør og skal overvintres frostfrit. Det er tilrådeligt at bringe planten indendørs om vinteren eller beskytte den mod frost. Det er ikke en vinterhård haveplante.

  Ja, Begonien Bonfire er generelt let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og sikre tilstrækkeligt lys. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Begonier har brug for cirka 20-30 cm plads mellem hinanden for at vokse godt og udvikle sig. Sørg for tilstrækkelig afstand, så planterne ikke kvæler hinanden og får tilstrækkeligt med lys og luft. Tag også hensyn til pladsen opadtil til vækst, så begonierne har tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre.

  Begonia Bonfire trives bedst i halvskygge til skyggefulde områder. For meget direkte sollys kan beskadige planten og forårsage forbrændinger. Sørg for et sted med tilstrækkelig ly for at fremme vækst og blomstring.

  Begonia (Tuberhybrida Grp) Bonfire har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af jordens fugtighed og omgivelsestemperaturen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig mellem vandingerne, men undgå at den bliver gennemblødt. Det anbefales at kontrollere jordens fugtighed regelmæssigt, før du vander.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de klare farver og duftende blomster, der indeholder nektar. Det er et godt valg til haver, der ønsker at fremme biodiversitet og hjælpe med bestøvning.

  Begonier bidrager ikke direkte til biodiversiteten, da de er dyrkede planter, der ofte holdes i potter. For at fremme større biodiversitet i haven er det bedre at vælge indfødte planter og blomster, der tiltrækker og understøtter lokale dyr. Det er vigtigt at skabe et varieret økosystem for at fremme biodiversiteten.

  Begonia Bonfire blomstrer fra sommeren til efterårsmånederne. Blomstringsperioden kan vare op til 4 til 6 måneder, afhængigt af vækstforholdene.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Sørg dog for, at planten får tilstrækkeligt med vand, især på varme sommerdage. Det er vigtigt, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante, da den kan indeholde giftstoffer, der kan være skadelige for helbredet. Den er primært beregnet som en dekorativ haveplante.

  Begonia Bonfire er kendt for at dæmpe lyde takket være den tætte struktur af bladene. Denne egenskab gør planten ideel til at skabe en rolig og afslappet atmosfære i haven. Planten kan derfor helt sikkert hjælpe med at reducere omgivende støj.

 • Årlig beskæring for at holde planten kompakt og fremme blomstringen. Fjern regelmæssigt døde blomster og blade. Pas på med at beskære for meget, da det kan beskadige planten.

  Begonia Bonfire har brug for regelmæssigt vand, især under varme perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men ikke bliver gennemblødt. Det er vigtigt ikke at give planten for meget vand for at undgå rodssygdomme.

  Begonia Bonfire trives godt i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Brug en pottemuld specielt til haveplanter for optimal vækst og blomstring.

  Begonier trives bedst i godt drænet jord med tilstrækkeligt organisk materiale. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke for våd. Undgå tung lerjord og sørg for en let sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5.

  Begonia Bonfire trives bedst et sted med halvskygge til skygge. Sørg for et beskyttet sted mod vinden. Jorden skal være veldrænet og ikke for våd.

  Om vinteren anbefales det at beskytte planten mod frost ved at flytte den til et frostfrit sted eller dække den til med f.eks. et tykt lag blade. Sørg for, at planten ikke står for vådt i kolde perioder for at undgå råd. Det er også vigtigt at regelmæssigt kontrollere for eventuelle svampeangreb.

  Giv planten regelmæssigt vand og sørg for en veldrænet jord. Placér planten et sted med indirekte sollys og giv gødning regelmæssigt i vækstsæsonen. Beskær planten for at bevare formen og fjern døde blade.

  Velegnet gødning til haveplanter er organisk gødning eller langsomt frigivende gødning. Gødninger med højt fosforindhold fremmer blomstringen af haveplanterne. Det er vigtigt at gøde planterne regelmæssigt i henhold til instruktionerne på emballagen.

  Mulch kan hjælpe med at bevare fugt og undertrykke ukrudt omkring planten. Brug organisk materiale som kompost, træbark eller blade som mulch. Sørg for, at mulchlaget er ca. 5 cm tykt, og hold mulchen ca. 5 cm væk fra plantens stængler.

  Haveplanter som Begonia Bonfire trives bedst i en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og justere den om nødvendigt med kalk eller organisk materiale.

  Til bekæmpelse af skadedyr på haveplanter som Begonia (Tuberhybrida Grp) Bonfire kan der anvendes biologiske bekæmpelsesmidler eller naturlige fjender af det specifikke skadedyr. At kontrollere planten regelmæssigt for symptomer på skadedyr og manuelt fjerne dem kan også hjælpe med at forebygge skadedyr. Det er vigtigt at tage forebyggende forholdsregler for at bevare plantens sundhed.

 • Beskrivelse

  Begonia Bonfire er en iøjnefaldende plante med flammende røde blomster og tandede blade. Denne plante tilhører Tuberhybrida-gruppen og er elsket for sine klare farver og kompakte vækst. Bonfire trives godt på en solrig til let skyggefuld plads og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Det er en ideel plante til potter og hængende kurve, hvor den tilføjer liv og farve. Begonia Bonfire kræver regelmæssig vanding og gødning for at kunne vokse og blomstre optimalt.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.