Bouvardia 3 kleuren

Bouvardia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Bouvardia is een sierlijke en kleurrijke plant met kleine bloemen. De plant komt in verschillende kleuren voor, waaronder wit, roze en rood. De bloemen hebben een delicate en elegante uitstraling en bloeien rijkelijk in de zomermaanden. De Bouvardia is populair als snijbloem en wordt vaak gebruikt in boeketten en bloemstukken. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of bloemperk.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Bouvardia 3 kleuren is een makkelijk te onderhouden kamerplant. De plant heeft weinig water nodig en gedijt goed bij normale kamertemperatuur en lichtinval. Regelmatig bemesten wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei.

  Ja, de Bouvardia 3 kleuren heeft minstens 6 uur per dag indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant in de buurt van een raam staat, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Als de plant niet genoeg licht krijgt, kunnen de bloemen verwelken en de groei vertragen.

  Kamerplanten zoals deze hebben over het algemeen één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Laat de grond tussen de gietbeurten door ook een beetje opdrogen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Ze kunnen verbrand raken als ze te lang in de felle zon staan. Het is daarom beter om ze op een plek te zetten waar ze wel licht krijgen, maar niet worden blootgesteld aan de volle zon.

  Ja, de plant houdt van warmte en heeft een voorkeur voor een constante kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen om gezond te blijven. Zorg er ook voor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht.

  Deze plant bloeit vanaf de lente tot aan het einde van de zomer. De bloeiperiode duurt meestal ongeveer 3 tot 4 maanden, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden in huis. Na de bloei kan de plant rust nodig hebben voordat het opnieuw bloemen produceert.

  Ja, de Bouvardia plant helpt de lucht in huis te zuiveren door giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen op te nemen. Dit zorgt voor een gezonder binnenklimaat. Het is daarnaast belangrijk om de plant regelmatig te verzorgen en goed te onderhouden voor optimale luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de beste groei en bloei. Plaats de plant niet in direct zonlicht of bij tocht.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug na de bloei om nieuwe bloemen te stimuleren. Gebruik scherpe snoeischaar om een ​​schone snede te maken en de plant niet te beschadigen.

  Geef de kamerplant regelmatig water zodat de grond licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen.

  De bouvardia heeft goed doorlatende potgrond nodig om gezond te groeien. Kies een potgrond speciaal voor kamerplanten en zorg ervoor dat de pot een goede drainage heeft om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant alleen water te geven wanneer de grond droog aanvoelt.

  Kamerplanten, zoals Bouvardia 3 kleuren, gedijen het beste in een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichte bemesting om de paar weken kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef af en toe plantenvoeding voor een gezonde groei en bloei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek of een borstel. Gebruik eventueel een licht vochtige doek als er hardnekkig vuil op zit. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of grote temperatuurschommelingen. Een constante kamertemperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Kamerplanten zoals Bouvardia 3 kleuren gedijen goed bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% ligt om de plant gezond te houden. Eventueel kan regelmatig sproeien met water helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Kamerplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren, terwijl een te lage zuurgraad schadelijk kan zijn voor de wortels. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of andere bodemverbeteraars.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot de herfst. Gebruik hiervoor een speciale kamerplantenmeststof volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd u aan de aangegeven hoeveelheid.

 • Omschrijving

  De Bouvardia is een sierlijke en kleurrijke plant met kleine bloemen. De plant komt in verschillende kleuren voor, waaronder wit, roze en rood. De bloemen hebben een delicate en elegante uitstraling en bloeien rijkelijk in de zomermaanden. De Bouvardia is populair als snijbloem en wordt vaak gebruikt in boeketten en bloemstukken. Het is een prachtige toevoeging aan elke tuin of bloemperk.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.