Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Star Wars

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Star Wars is een opvallende plant met diep donkerpaarse bloemen die doen denken aan de ruimte. De bloemblaadjes hebben een sterachtige vorm en creëren een prachtig contrast met het donkere hart van de bloem. Deze dahlia heeft een sterke en rechtopstaande groeiwijze, waardoor hij goed opvalt in de tuin of borders. De bloemen bloeien van de zomer tot de herfst en kunnen zowel in de volle grond als in een pot worden geplant. De Dark Angel Star Wars is een echte blikvanger die zeker de aandacht zal trekken in elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Star Wars is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die in de herfst afsterft en in het voorjaar opnieuw moet worden geplant.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Star Wars is niet winterhard en moet daarom in de winterperiode beschermd worden tegen vorst. Het is raadzaam om de plant in het najaar uit de grond te halen en vorstvrij te overwinteren. In het voorjaar kan de Dahlia dan weer worden geplant in de tuin.

  Dahlia's zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water en voeding nodig en bloeien het beste op een zonnige plek in de tuin. Regelmatig doodknippen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Star Wars heeft minimaal 30 centimeter ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en luchtcirculatie krijgt. De plant kan het beste geplant worden in goed gedraineerde grond.

  Tuinplanten zoals Dahlia's groeien over het algemeen het beste in de volle zon. In de schaduw zullen ze niet goed groeien en minder bloemen produceren. Het is dus aanbevolen om Dahlia's op een zonnige plek te planten.

  De Dahlia heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Over het algemeen kan de Dahlia één tot twee keer per week water nodig hebben.

  Ja, de Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Star Wars trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de heldere kleuren van de bloemen. Het is een mooie toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, dahlia's zijn aantrekkelijk voor bijen en andere bestuivende insecten, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Door het aanplanten van verschillende soorten planten, zoals dahlia's, kan de diversiteit aan insecten en vogels vergroot worden.

  Deze plant bloeit in de maanden juli tot en met september en de bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren. Het is een tuinplant die vaak te zien is in de zomermaanden.

  Ja, de Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Star Wars kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige locaties. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, dahlia's zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om geen bloemen of bladeren van deze planten te consumeren, aangezien ze giftig kunnen zijn en maagklachten kunnen veroorzaken. Dahlia's worden voornamelijk gekweekt voor hun kleurrijke bloemen in de tuin.

  Nee, deze plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Dahlias zijn voornamelijk decoratieve planten die bekend staan om hun kleurrijke bloemen en niet om hun geluidsisolerende kwaliteiten. Het is dus beter om op zoek te gaan naar andere planten als je op zoek bent naar geluidsdemping in de tuin.

 • Dahlia's kunnen regelmatig worden gesnoeid door uitgebloeide bloemen en bladeren weg te knippen. Dit stimuleert nieuwe groei en bloei. Snoei dode of beschadigde takken in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  De Dahlia plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te langdurig nat staan om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om te groeien en dat er een goede drainage is om wateroverlast te voorkomen. Geef regelmatig water en voeg af en toe meststof toe voor optimale groei.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Star Wars gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Het is aan te raden om de bodem te verrijken met organisch materiaal voor optimale groei en bloei.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Star Wars gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en regen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  Tuinplanten zoals de Dahlia hebben bescherming nodig tegen vorst tijdens de winter. Je kunt de plant beschermen door deze af te dekken met stro, bladeren of speciale wintervliesdoeken. Ook is het mogelijk om de plant uit de grond te halen en op een vorstvrije plek te bewaren.

  Deze dahlia vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Voeg tijdens het groeiseizoen voedingsstoffen toe aan de grond voor optimale groei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten met een evenwichtige meststof, vooral tijdens het groeiseizoen. Gebruik bij voorkeur organische meststoffen en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch kan helpen de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken bij deze tuinplant. Het is het beste om organisch mulch te gebruiken, zoals bladeren of compost. Zorg ervoor dat de mulch niet te dicht bij de stam van de plant wordt gelegd om rot te voorkomen.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Star Wars heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems met een pH-waarde tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig de grond te verbeteren met kalk of organisch materiaal. Dit zal helpen om de plant gezond te houden en goed te laten groeien.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op sporen van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen. Bij ernstige besmettingen kan het raadzaam zijn om professionele hulp in te schakelen.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Star Wars is een opvallende plant met diep donkerpaarse bloemen die doen denken aan de ruimte. De bloemblaadjes hebben een sterachtige vorm en creëren een prachtig contrast met het donkere hart van de bloem. Deze dahlia heeft een sterke en rechtopstaande groeiwijze, waardoor hij goed opvalt in de tuin of borders. De bloemen bloeien van de zomer tot de herfst en kunnen zowel in de volle grond als in een pot worden geplant. De Dark Angel Star Wars is een echte blikvanger die zeker de aandacht zal trekken in elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.