Dianthus 'Sunflor Cosmos'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Cosmos' is een prachtige en compacte anjerplant met felroze bloemen die lijken op kleine cosmeabloemen. De bloemen hebben een lichtgele kern en bloeien van lente tot de herfst. Deze plant is perfect voor in borders, rotstuinen en potten op het terras of balkon. 'Sunflor Cosmos' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een rijke bloei en gezonde groei van deze mooie tuinplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dianthus 'Sunflor Cosmos' is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een mooie en kleurrijke tuinplant die vooral in de zomer bloeit met prachtige bloemen. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien om de groei te bevorderen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 °C. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter af te dekken met bijvoorbeeld wat bladeren of stro.

  Ja, deze plant is relatief makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond voor optimale groei. Regelmatig water geven en bemesten zal zorgen voor een gezonde en bloeiende plant.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig om zich vrij te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tot andere planten om concurrentie te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  Nee, Dianthus 'Sunflor Cosmos' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te groeien en bloeien. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden.

  Dianthus 'Sunflor Cosmos' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te drassig. Over het algemeen kan de plant één tot twee keer per week water nodig hebben.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een aantrekkelijke keuze voor mensen die graag bijen en vlinders in hun tuin willen verwelkomen. De plant draagt zo bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Dianthus 'Sunflor Cosmos' trekt bestuivers aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen, wat helpt om de diversiteit van insecten in de tuin te vergroten. Het is dus zeker een goede keuze voor het bevorderen van de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de maanden mei, juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 8 tot 10 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen om te consumeren. Het is voornamelijk bedoeld voor decoratieve doeleinden in de tuin en wordt vaak gebruikt als snijbloem. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Ja, deze plant heeft een beperkte geluidsdempende eigenschap vanwege zijn dichte bladstructuur. Het effect zal echter minimaal zijn in vergelijking met echte geluidsisolerende materialen.

 • Om Dianthus 'Sunflor Cosmos' te snoeien, kunnen de uitgebloeide bloemen regelmatig worden weggeknipt om de bloeiperiode te verlengen. Ook kan de plant na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm en compactheid te behouden. Verwijder te allen tijde dode, beschadigde of zieke takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Geef de plant bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Dianthus 'Sunflor Cosmos' doet het goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei te bevorderen. Deze plant houdt van een zonnige standplaats.

  De Dianthus 'Sunflor Cosmos' gedijt het best in goed doorlatende, vruchtbare grond met een neutrale zuurgraad. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en vermijd natte en compacte grond om wortelrot te voorkomen. Een lichte bemesting kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Deze tuinplant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt gedurende de dag voor een optimale groei en bloei. Plant de Dianthus 'Sunflor Cosmos' op een plek waar de grond goed doorlatend is.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen winterbescherming nodig tegen vorst. Dit kan worden gedaan door mulchen met bladeren of stro rond de basis van de plant. Het is ook raadzaam om potten naar een beschermde locatie te verplaatsen tijdens de koudere maanden.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te verlengen. Voeg in het voorjaar wat meststoffen toe voor een gezonde groei.

  Voor een optimale groei en bloei van deze tuinplanten is het raadzaam om in het voorjaar organische mest te geven. Gebruik bij voorkeur een meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Herhaal de bemesting gedurende het groeiseizoen volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch is een goede toevoeging voor tuinplanten zoals deze, omdat het de grond vochtiger houdt en onkruidgroei tegengaat. Het is belangrijk om een laag mulch aan te brengen rondom de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam of bladeren komt. Kies voor organische mulch zoals compost, boomschors of houtsnippers voor het beste resultaat.

  De plant heeft een licht zure tot neutrale bodem nodig om goed te gedijen. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Voor het bestrijden van ongedierte op tuinplanten kunnen natuurlijke remedies zoals neemolie of knoflookspray effectief zijn. Ook het regelmatig inspecteren van de planten op tekenen van plagen en het handmatig verwijderen van ongedierte kan helpen bij de bestrijding. Vermijd het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, aangezien deze schadelijk kunnen zijn voor zowel de planten als het milieu.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Sunflor Cosmos' is een prachtige en compacte anjerplant met felroze bloemen die lijken op kleine cosmeabloemen. De bloemen hebben een lichtgele kern en bloeien van lente tot de herfst. Deze plant is perfect voor in borders, rotstuinen en potten op het terras of balkon. 'Sunflor Cosmos' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een rijke bloei en gezonde groei van deze mooie tuinplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.