Dianthus 'Sunflor Fontaine Lilac'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Fontaine Lilac' er en kompakt flerårig plante med smukke lilla blomster, der spreder en dejlig duft. Bladene er smalle og grågrønne i farven, hvilket får blomsterne til at se ekstra godt ud. Denne plante blomstrer fra forår til sommer og tiltrækker sommerfugle og bier. Ideel til grænser, stenbede eller som jorddække. Sørg for en solrig placering og godt drænet jord for optimal vækst og blomstring.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Dianthus 'Sunflor Fontaine Lilac' er ikke stedsegrøn. Det er en plante, der mister sine blade om efteråret og om vinteren. Det er en haveplante, der vil vokse igen hvert år om foråret.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til -10 grader Celsius. Den kan derfor tåle frost om vinteren. Det anbefales dog at sørge for lidt beskyttelse ved hård frost.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Så længe den får tilstrækkeligt med sollys og vand, vil den trives godt. Det er vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at fremme blomstringen.

  Planten har brug for cirka 20 til 30 centimeter plads for at vokse og udvikle sig ordentligt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter for at undgå, at de kvæler hinanden. Tag hensyn til vækstpladsen, når du planter i haven.

  Planten trives bedst i fuld sol eller let skygge. Det er ikke ideelt at placere denne plante i fuld skygge, da det kan hæmme væksten og blomstringen. Sørg for mindst 4 til 6 timers sollys om dagen for optimal vækst og blomstring.

  Dianthus 'Sunflor Fontaine Lilac' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt er det tilstrækkeligt at vande planten en til to gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den nektar, den producerer, og den tiltrækkende duft af blomsterne. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække og fremme insekter. Planter, der tiltrækker sommerfugle og bier, er generelt farverige og har duftende blomster.

  Ja, Dianthus tiltrækker bestøvende insekter som bier og sommerfugle, hvilket positivt bidrager til biodiversiteten i haven. Planten tilbyder nektar som en fødevarekilde og kan bidrage til bevarelsen af forskellige insektarter. Det er derfor en værdifuld tilføjelse til en biodivers have.

  Denne Dianthus 'Sunflor Fontaine Lilac' blomstrer fra juni til september og har en blomstringsperiode på cirka 3 til 4 måneder.

  Ja, denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand ved varmt vejr for at forhindre udtørring. Det er en robust haveplante, der er godt beskyttet mod sollys.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Den er en dekorativ haveplante og er ikke beregnet til forbrug. Det er vigtigt kun at indtage spiselige planter.

  Ja, Dianthus-planter har ikke egenskaben at dæmpe lyd. Disse planter er primært dekorative og er velegnede til haven eller altanen. De er farverige blomster, der giver en glad stemning.

 • Denne plante kan beskæres tilbage efter blomstring for at bevare formen og blomsterkraften. Fjern døde blomster regelmæssigt for at fremme ny blomstring. Beskær døde eller beskadigede grene i løbet af hele vækstsæsonen.

  Denne plante trives i jævnt fugtig jord, men undgå at rødderne står i vand. Giv vand ved plantens base og undgå at fugte bladene. Sørg for, at jorden mellem vandinger forbliver let fugtig.

  Planten kan lide godt drænet pottemuld og trives bedst på et solrigt sted i haven. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det anbefales at gøde planten regelmæssigt i vækstsæsonen.

  Jordkvaliteten skal være god gennemtrængelig og fugtig, med en neutral til let sur pH-værdi. Sørg for en luftig og frugtbar jord med tilstrækkeligt organisk materiale til optimal vækst og blomstring. Gød planten regelmæssigt med en afbalanceret næring for at fremme sundheden.

  Dianthus 'Sunflor Fontaine Lilac' trives bedst på en solrig placering. Sørg for, at jorden er veldrænet og ikke for fugtig. Disse havplanter kan vokse godt i bede, stenbede eller som bunddække.

  For at beskytte denne plante om vinteren kan du lægge et lag muld rundt om basen. Du kan også dække planten med en vinterhue eller -dug. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå frostskader.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. En årlig gødskning om foråret fremmer plantens vækst og blomstring.

  For haveplanter som disse anbefales det at give organiske gødninger om foråret, såsom kompost eller gødning. Gød plantene hver 4-6 uger i vækstsæsonen og sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig for optimal optagelse af næringsstoffer. Brug af en specifik gødning til blomstrende planter kan bidrage til en bedre blomstring og vækst af planten.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring haveplanterne årligt for at holde jorden fugtig og reducere ukrudt. Muld kan bestå af organisk materiale som kompost, barkflis eller træflis. Sørg for, at muldlaget ikke ligger direkte op ad plantestænglerne for at undgå råd.

  Denne plante trives i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,5 og 7,0. En for sur jord kan hæmme plantens vækst og blomstring. Derfor er det en god idé at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Planten kan blive angrebet af bladlus, trips og snegle. For at bekæmpe disse skadedyr kan du regelmæssigt kontrollere planten og behandle den med naturlige bekæmpelsesmidler såsom neemolie eller en blanding af vand og sæbe. Derudover kan det også hjælpe at holde planterne i god stand ved at give dem tilstrækkelig næring og vand.

 • Beskrivelse

  Dianthus 'Sunflor Fontaine Lilac' er en kompakt flerårig plante med smukke lilla blomster, der spreder en dejlig duft. Bladene er smalle og grågrønne i farven, hvilket får blomsterne til at se ekstra godt ud. Denne plante blomstrer fra forår til sommer og tiltrækker sommerfugle og bier. Ideel til grænser, stenbede eller som jorddække. Sørg for en solrig placering og godt drænet jord for optimal vækst og blomstring.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.