Dianthus 'Sunflor Fontaine White'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Fontaine White' er en kompakt, blomstrende plante med hvide blomster med en let gul kerne. Blomsterne har en sød duft og vises i overflod i løbet af sommermånederne. Bladene er grønne og smalle, hvilket får blomsterne til at fremstå flot. Denne plante er ideel til bede, stenbede eller som jorddække. Dianthus 'Sunflor Fontaine White' foretrækker en solrig placering og veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Dianthus 'Sunflor Fontaine White' er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der mister sit løv om vinteren. Det er en flerårig blomstrende plante, der vender tilbage hvert sæson.

  Planten er hårdfør indtil cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at dække planten til om vinteren med muld eller blade under strenge vintre. For ekstra beskyttelse kan du flytte planten indenfor i en potte om vinteren.

  Dianthus 'Sunflor Fontaine White' er en let at vedligeholde haveplante. Den kræver minimal pleje og trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig vanding og fjernelse af visne blomster fremmer blomstringen.

  Dianthus 'Sunflor Fontaine White' har brug for i gennemsnit cirka 20-30 centimeters plads mellem hver plante. På den måde kan de have tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Sørg også for, at planterne får tilstrækkeligt med sollys og næringsstoffer.

  'Dianthus 'Sunflor Fontaine White' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil planten vokse og blomstre mindre godt. Sørg derfor for tilstrækkeligt sollys til denne haveplante.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig og ikke lade den tørre ud. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke for våd.

  Ja, Dianthus planter er kendt for deres tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af deres søde duft og klare blomster. Denne egenskab gælder også for Dianthus 'Sunflor Fontaine White'.

  Dianthus 'Sunflor Fontaine White' tiltrækker sommerfugle og bier med dens nektarrige blomster, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Planten er ikke invasiv og udgør en smuk tilføjelse til haveplanterne. Det er vigtigt at have en mangfoldighed af planter i haven for at fremme biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra maj til august, og blomstringsperioden kan vare op til seks uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og foretrækker en solrig placering. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Det anbefales at kontrollere planten regelmæssigt for udtørring.

  Nej, blomsterne fra denne plante er ikke spiselige. Det er beregnet som en dekorativ haveplante og ikke til forbrug. Det frarådes at spise denne plante på grund af mulige giftstoffer.

  Ja, Dianthus 'Sunflor Fontaine White' har en begrænset støjreducerende effekt på grund af de tætte blade og blomsters vækst. Dette kan hjælpe med at absorbere lyde og gøre omgivelserne lidt mere stille. Dog er effekten minimal sammenlignet med ægte støjabsorberende materialer.

 • Planten kan beskæres tilbage efter blomstringen for at bevare formen og blomsterkraften. Fjern gamle blomsterstilke og døde grene. Beskær ikke for dybt ind i planten for at fremme ny vækst.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå at vand kommer på bladene, da dette kan forårsage svampesygdomme.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. At gøde planten regelmæssigt hjælper med en sund vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Det er vigtigt, at jorden holder tilstrækkeligt fugt, men ikke for længe ad gangen. Sørg for en pH-værdi mellem 6 og 7 for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. Sørg for, at planten ikke forbliver for våd efter regn for at undgå rådne. Denne plante egner sig til haven.

  Det anbefales at beskytte planten mod frost om vinteren ved f.eks. at lægge et lag muld eller blade omkring basen. Eventuelt kan en beskyttende klud eller tunneldrivhus også anvendes. Sørg for, at planten kan optage tilstrækkeligt med fugt om vinteren ved regelmæssigt at give vand, hvis jorden er tør.

  Dianthus 'Sunflor Fontaine White' kræver minimal vedligeholdelse. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og regelmæssig gødning. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  For haveplanter som disse anbefales det at tilføje organisk gødning om foråret for en sund vækst og blomstring. Brug en gødning med et højere fosforindhold for at fremme blomsterproduktionen. Vær opmærksom på de specifikke gødningsbehov for haveplanter for at undgå overgødskning.

  At mulche omkring planten med organiske materialer som kompost eller bark kan hjælpe med at holde på fugt og undertrykke ukrudt. Sørg for, at muldlaget ikke kommer for tæt på plantens stængler for at undgå skimmel. Forny muldlaget regelmæssigt for at holde planten sund.

  Jorden, hvor denne plante vokser, skal have en neutral til let alkalisk surhedsgrad. Den ideelle pH-værdi ligger mellem 6,5 og 7,5 for optimal vækst. Sørg for en veldrænet jord for at undgå rådne rødder.

  Planten kan lide under bladlus og spindemider. Ved regelmæssigt at kontrollere planten og bruge biologiske bekæmpelsesmidler kan man hjælpe med at holde skadedyrene under kontrol. Forebyggende brug af neemolie kan også være effektivt mod forskellige typer skadedyr.

 • Beskrivelse

  Dianthus 'Sunflor Fontaine White' er en kompakt, blomstrende plante med hvide blomster med en let gul kerne. Blomsterne har en sød duft og vises i overflod i løbet af sommermånederne. Bladene er grønne og smalle, hvilket får blomsterne til at fremstå flot. Denne plante er ideel til bede, stenbede eller som jorddække. Dianthus 'Sunflor Fontaine White' foretrækker en solrig placering og veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.