Aechmea 'Big Molly'

Aechmea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aechmea 'Big Molly' is een prachtige bromelia met grote, opvallende bladeren die een interessante structuur hebben. De bladeren zijn groen van kleur en hebben een zilverachtige glans. De plant produceert mooie paarse bloemen die uit een rozet van bladeren groeien. Aechmea 'Big Molly' is makkelijk te verzorgen en gedijt goed in een lichte omgeving met regelmatig water geven. Deze plant voegt een tropische uitstraling toe aan ieder interieur en is een echte blikvanger.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en verzorging nodig. Het gedijt goed in een lichte ruimte met regelmatige luchtcirculatie.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de zomer. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige groei.

  De plant heeft 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten weken in water. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt.

  Kamerplanten zoals ik houden niet van direct zonlicht, een lichte standplaats zonder felle zon is ideaal. Te veel zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren en uitdroging van de plant. Plaats mij dus liever op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, Aechmea 'Big Molly' houdt van warmte. Het gedijt goed bij temperaturen tussen 18-24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis voor optimale groei.

  'Aechmea 'Big Molly' bloeit meestal in de maanden juni tot en met september. De bloei kan tot wel 3 maanden duren en zorgt voor prachtige bloemen in de kleuren rood, geel en blauw.'

  Ja, de Aechmea 'Big Molly' is luchtzuiverend. Het helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door giftige stoffen uit de lucht te filteren. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei te bevorderen. Plaats de plant dus op een plek waar de temperatuur niet te veel schommelt.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die verwijderd moeten worden. Verwijder deze bladeren voorzichtig met een scherpe schaar of mes. Probeer de plant verder zo min mogelijk te snoeien om de gezondheid en vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water in de zomer, maar laat de grond tussen waterbeurten opdrogen. In de winter heeft de plant minder water nodig, dus geef spaarzamer water. Vermijd dat er water blijft staan in de pot, dit kan leiden tot wortelrot.

  De Aechmea 'Big Molly' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, aangezien de wortels van deze plant niet van natte grond houden. Kies bij voorkeur een speciale potgrond voor bromelia's of orchideeën.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een lichtvochtige bodem zonder dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem nog vochtig genoeg is.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te nat worden. Zorg voor een lichte standplaats met indirect zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  De bladeren van deze kamerplant kunnen af en toe worden afgeveegd met een vochtige doek om stof te verwijderen. Gebruik geen schoonmaakmiddel, dit kan de bladeren beschadigen. Een regelmatige sproeibeurt met water helpt ook om de plant schoon te houden.

  De plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zorg voor een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Plaats de plant bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18°C en 24°C. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen koude tocht en temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van verwarmings- of airconditioningsystemen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan een luchtvochtigheid tussen de 50% en 60%. U kunt de luchtvochtigheid verhogen door regelmatig te sproeien of de plant op een schaal met water te zetten. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid in de gaten te houden om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 7 is ideaal voor de groei van deze kamerplant. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten hebben af en toe bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale kamerplantenmeststof en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Bemest de plant in de lente en zomer, verminder de bemesting in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  De Aechmea 'Big Molly' is een prachtige bromelia met grote, opvallende bladeren die een interessante structuur hebben. De bladeren zijn groen van kleur en hebben een zilverachtige glans. De plant produceert mooie paarse bloemen die uit een rozet van bladeren groeien. Aechmea 'Big Molly' is makkelijk te verzorgen en gedijt goed in een lichte omgeving met regelmatig water geven. Deze plant voegt een tropische uitstraling toe aan ieder interieur en is een echte blikvanger.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.