Aechmea 'Ramosa'

Aechmea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aechmea 'Ramosa' is een tropische plant met opvallende, paarse bloemen die uit een rozet van bladeren groeien. De bladeren zijn langwerpig, puntig en hebben een zilvergrijze kleur met fijne strepen. Deze plant is perfect voor binnenshuis, omdat hij weinig zonlicht nodig heeft en goed gedijt in een warme, vochtige omgeving. Aechmea 'Ramosa' heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in kamerplantenmengsels met goede afvoer. Het is een prachtige en unieke plant die een vleugje tropische sfeer toevoegt aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Aechmea 'Ramosa' is een plant die gemakkelijk in onderhoud is. Het heeft weinig water en licht nodig en gedijt goed in een warme en vochtige omgeving. Omdat het een langzaam groeiende plant is, heeft het niet veel verzorging nodig.

  Ja, de plant heeft veel indirect licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats hem in de buurt van een raam op het oosten, westen of zuiden. Zorg ervoor dat hij geen direct zonlicht ontvangt om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan matig water geven, ongeveer 1 keer per week. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt tussen de waterbeurten.

  Aechmea 'Ramosa' houdt niet van direct zonlicht en kan het best geplaatst worden op een plek met helder, indirect licht. Te veel felle zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is aan te raden om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur tussen de 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of temperatuurwisselingen. Zorg dus voor een warme en stabiele omgeving voor deze kamerplant.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot september en de bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de eigenschap om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dit maakt het een geschikte keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt voor een ideale groeiomgeving voor de plant. Zorg er wel voor dat de plant beschermd is tegen direct zonlicht.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die verwijderd moeten worden voor de gezondheid van de plant. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om de bladeren af te knippen om infecties te voorkomen. Snoei altijd terug tot aan de basis van de stengel om nieuwe groei te stimuleren.

  De plant heeft matig water nodig en moet regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens de warmere maanden. Laat de grond tussen de gietbeurten in licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven, om schade aan de wortels te voorkomen.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend zijn en vermengd met grof zand. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voor een optimale groei kan de potgrond worden verrijkt met organische meststoffen.

  Aechmea 'Ramosa' heeft graag een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de bodem vochtig genoeg is, maar niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij normale kamertemperatuur. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Af en toe de bladeren besproeien helpt de luchtvochtigheid te verhogen.

  Het schoonmaken van deze plant is eenvoudig. Veeg regelmatig stof van de bladeren met een vochtige doek. Eventuele dode bladeren of bloemen kunnen voorzichtig worden verwijderd.

  De Aechmea 'Ramosa' heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het oosten of westen. Te veel direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur en vermijd temperatuurschommelingen.

  Kamerplanten zoals Aechmea 'Ramosa' gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% wordt aanbevolen voor optimale groei van kamerplanten.

  Kamerplanten gedijen goed in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Een te hoge zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren. Het is belangrijk om de juiste bodem pH te handhaven door regelmatig te testen en indien nodig aanpassingen te maken.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan bemesting om gezond te blijven. Het is belangrijk om in de lente en zomer regelmatig plantenvoeding toe te voegen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Te veel bemesting kan schadelijk zijn voor de planten, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid.

 • Omschrijving

  Aechmea 'Ramosa' is een tropische plant met opvallende, paarse bloemen die uit een rozet van bladeren groeien. De bladeren zijn langwerpig, puntig en hebben een zilvergrijze kleur met fijne strepen. Deze plant is perfect voor binnenshuis, omdat hij weinig zonlicht nodig heeft en goed gedijt in een warme, vochtige omgeving. Aechmea 'Ramosa' heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in kamerplantenmengsels met goede afvoer. Het is een prachtige en unieke plant die een vleugje tropische sfeer toevoegt aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.