Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel is een prachtige dahlia-variëteit met diep donkerrode bloemblaadjes die bijna zwart lijken. Deze bloemen hebben een enkele rij bloemblaadjes en een opvallend donker hart. Dark Angel is een middelgrote dahlia die ongeveer 60-80 cm hoog wordt en goed gedijt in de volle zon. Deze plant bloeit van de zomer tot de herfst en is een echte blikvanger in de tuin of op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren en bloemen in de herfst en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei. Het is een zomerbloeier die niet winterhard is.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. In het voorjaar kan de plant weer naar buiten worden gebracht.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang de grond goed gedraineerd is en de plant voldoende zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de bloeiperiode verlengen.

  "Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel" heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig tussen andere planten in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om te groeien en te bloeien. Zorg ervoor dat er genoeg licht, water en voedingsstoffen beschikbaar zijn voor een optimale groei.

  Dahliaplanten gedijen het beste in de volle zon of halfschaduw en hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien en bloeien. In de schaduw zullen ze minder bloemen produceren en kunnen ze lang en iel worden. Dahlia's kunnen beter geplant worden op een zonnige locatie in de tuin.

  De Dahlia plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de plant diep te bewateren en de grond vochtig te houden. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die hij produceert. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor het bevorderen van biodiversiteit en het aantrekken van bestuivers.

  Ja, dahlia's zijn goede planten voor biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken met hun nectar en stuifmeel. Ze voegen ook kleur en variëteit toe aan de tuin, wat de biodiversiteit ten goede komt. Dahlia's bloeien in de late zomer en herfst, wat zorgt voor voedselbronnen voor insecten op dat moment van het jaar.

  De Dahlia bloeit van juli tot in oktober en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  Ja, de Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft, vooral tijdens warme en droge periodes. Deze plant kan echter ook in halfschaduw groeien, maar zal minder bloemen produceren in vergelijking met volle zon.

  Nee, de Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel is niet eetbaar. Het is raadzaam om geen delen van deze plant te consumeren omdat ze giftig zijn. Het wordt aanbevolen om de plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken in de tuin.

  Tuinplanten hebben over het algemeen niet de eigenschap om geluid te dempen. Dahlia's staan bekend om hun prachtige bloemen en hun vermogen om vlinders aan te trekken. De focus van deze plant ligt voornamelijk op het visuele aspect in de tuin.

 • Dahlia's kunnen na de bloei teruggesnoeid worden tot net boven de grond om de plant te stimuleren om nieuwe bloemen te produceren. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen en de plant er verzorgd uit te laten zien. Tijdens de winter kunnen de dahlia's helemaal teruggesnoeid worden en afgedekt worden met bladeren of stro om vorstschade te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Dahlia's hebben in het algemeen behoefte aan voldoende vocht om goed te groeien en bloeien.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, zodat de plant voldoende vocht heeft. Geef de plant een zonnige standplaats voor optimale groei en bloei.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel doet het goed in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en niet te nat is. Het is aan te raden om de grond regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Bescherm de plant bij vorst.

  De Dahlia heeft winterbescherming nodig, vooral in koudere klimaten. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of stro rond de basis aan te brengen. In het voorjaar kunnen de Dahlia knollen weer uit de grond worden gehaald en opnieuw geplant worden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Bescherm de plant tegen vorst door deze in de winter binnen te halen of te bedekken met mulch.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Gebruik bij voorkeur een meststof met een hoger potassium (kalium) gehalte voor een goede bloemvorming. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen elke 4-6 weken voor optimale groei en bloei.

  Mulch de plant in het voorjaar met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch een paar centimeter van de stelen verwijderd blijft om schimmelvorming te voorkomen. Verwijder de mulch in de winter om te voorkomen dat muizen erin nestelen.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel heeft een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen voor een optimale groei en bloei van de plant. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan er gebruik worden gemaakt van biologische bestrijdingsmethoden zoals het inschakelen van natuurlijke vijanden of het gebruik van diatomeeënaarde. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van schade door bijvoorbeeld bladluizen, trips of slakken. Het verwijderen van aangetaste delen van de plant kan ook helpen bij het voorkomen van verdere verspreiding van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel is een prachtige dahlia-variëteit met diep donkerrode bloemblaadjes die bijna zwart lijken. Deze bloemen hebben een enkele rij bloemblaadjes en een opvallend donker hart. Dark Angel is een middelgrote dahlia die ongeveer 60-80 cm hoog wordt en goed gedijt in de volle zon. Deze plant bloeit van de zomer tot de herfst en is een echte blikvanger in de tuin of op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.