Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco

Chrysanthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco is een prachtige kamerplant met grote, opvallende bloemen in verschillende tinten geel en wit. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in lichte kamers met indirect zonlicht. De bloemen bloeien langdurig en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in huis. De Chrysanthemum Yahou Coco vereist regelmatig water geven en een lichte bemesting om gezond te blijven. Het is een veelzijdige plant die zowel in moderne als klassieke interieurs goed tot zijn recht komt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco is niet groenblijvend. Deze plant is een tuinplant die zijn bladeren verliest in de winter.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Planten in potten kunnen het beste naar binnen worden verplaatst tijdens koude periodes.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is voornamelijk belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een zonnige plek te plaatsen. Het is ook raadzaam om dode bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloei.

  De Chrysanthemum Indicum Grp Yahou Coco heeft gemiddeld ongeveer 30 cm ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden tussen de planten zodat ze voldoende lucht en zonlicht krijgen. Zorg er ook voor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om verspreiding van ziektes te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco groeien over het algemeen het beste in de volle zon. In de schaduw kan de groei vertragen en de bloei minder uitbundig zijn. Het is dus aan te raden om deze plant in een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De Chrysantemum Indicum heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is raadzaam om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de bloemen die ze produceren. Het kan een mooie toevoeging zijn aan een tuin om te helpen bij de bestuiving en het bevorderen van biodiversiteit.

  Chrysanten kunnen een goede bron van nectar en pollen zijn voor bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders. Hierdoor kunnen ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is belangrijk om ook andere plantensoorten te hebben die verschillende soorten dieren aantrekken voor een gezonde en diverse tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden augustus tot en met oktober en de bloei kan enkele weken tot zelfs maanden duren. Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco is een mooie aanvulling op de tuin gedurende het najaar.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes. Verder heeft de plant weinig speciale zorg nodig en is zeer geschikt voor in de tuin.

  Nee, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen geschikte plant om te consumeren. Het eten van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempend vermogen dankzij de dichte bladeren en stengels. Het kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in een tuin- of buitenomgeving. Echter is het effect niet zo sterk als bij specifieke geluidsdempende planten.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen en vergeelde bladeren te verwijderen door middel van knippen met een scherpe snoeischaar. Dit kan het beste gebeuren in het voorjaar wanneer de plant begint uit te lopen. Snoei de plant tot net boven de nieuwe groeipunten om de vorm en groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd dat de plant te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de plant om de bladeren droog te houden.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Kies een potgrond van goede kwaliteit die geschikt is voor tuinplanten. Vermijd het gebruik van zware kleigrond, omdat dit de afvoer van water kan belemmeren.

  De Chrysanthemum vereist een goed doorlatende bodem van gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Zet de plant op een zonnige plek in de tuin, waar deze minimaal 6 uur direct zonlicht krijgt. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen harde wind. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral in droge periodes.

  Zorg ervoor dat Chrysanten goed doorlatende grond hebben en bescherm ze tegen vorst door ze te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Als de plant in een pot staat, verplaats deze dan naar een beschutte plek tijdens de koudere maanden. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te nat worden om rotten te voorkomen.

  De plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Knip de plant in het voorjaar terug om de groei en bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het raadzaam om regelmatig meststoffen toe te dienen tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof met een gebalanceerde verhouding van voedingsstoffen voor een gezonde groei en bloei. Te veel mest kan leiden tot overbemesting en schade aan de plant, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en kan helpen onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, boomschors of compost. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar houd het weg van de stengels om schimmelgroei te voorkomen.

  De Tuinplanten groep houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede bodem pH zorgt ervoor dat de plant alle voedingsstoffen goed kan opnemen en gezond kan groeien.

  Voor deze plant, die valt onder de categorie tuinplanten, kunnen we ongedierte bestrijden door regelmatig inspectie uit te voeren en eventuele plagen met de hand te verwijderen. Daarnaast kan preventief gebruik worden gemaakt van organische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen en te zorgen voor optimale groeiomstandigheden om de kans op ongedierte te verminderen.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Coco is een prachtige kamerplant met grote, opvallende bloemen in verschillende tinten geel en wit. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan goed gedijen in lichte kamers met indirect zonlicht. De bloemen bloeien langdurig en zorgen voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in huis. De Chrysanthemum Yahou Coco vereist regelmatig water geven en een lichte bemesting om gezond te blijven. Het is een veelzijdige plant die zowel in moderne als klassieke interieurs goed tot zijn recht komt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.