Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot

Chrysanthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende abrikooskleurige bloemen. De bloemen hebben een rijke en volle bloemknop en bloeien in de late zomer en herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor in borders of potten op het terras. Deze Chrysanthemum trekt vlinders en bijen aan door zijn nectarrijke bloemen. Het is een mooie aanvulling op een herfsttuin en zorgt voor een warme en gezellige sfeer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die in het voorjaar en zomer bloeit en in de winter kan afsterven.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Het is aan te raden om de plant in de wintermaanden binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de "Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot" is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke plant die goed gedijt in de tuin met voldoende zonlicht en regelmatig water geven. Het snoeien na de bloei zal de plant helpen om gezond te blijven.

  Voor de Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot heeft u ongeveer 40 centimeter ruimte nodig in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en goede afwatering krijgt voor optimale groei. Houd bij het planten ook rekening met eventuele naburige planten om genoeg ruimte te behouden voor groei.

  Chrysanten groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens zes uur zonlicht per dag krijgt voor een optimale groei en bloei. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de chrysant belemmeren.

  De Chrysanthemum Indicum Grp Yahou Apricot heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en kleurrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan je tuin om deze insecten aan te trekken.

  Chrysanten trekken bijen en vlinders aan, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het planten van verschillende soorten bloemen kan de diversiteit aan insecten en vogels vergroten. Het is belangrijk om ook andere planten en struiken te overwegen om een gevarieerde en ecologisch vriendelijke tuin te creëren.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot bloeit meestal in de maanden september en oktober. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en doet het het best op een zonnige plek in de tuin. Een standplaats in de volle zon zal de bloei bevorderen en de plant gezond houden. Het is belangrijk om voldoende water te geven bij aanhoudende warme en zonnige dagen.

  Nee, de plant Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt vanwege zijn bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt aanbevolen om de plant niet in voedsel te verwerken.

  Ja, sommige tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen door hun bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Het is echter bekend dat niet alle tuinplanten geluidsdempend zijn. Het effect kan variëren afhankelijk van het type plant en de omgeving.

 • U kunt de plant snoeien door de uitgebloeide bloemen en dode bladeren regelmatig te verwijderen. Dit stimuleert de groei van nieuwe bloemen en zorgt voor een gezonde plant. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en omvang te behouden.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te langdurig in natte grond staan. Plaats de plant op een goed doorlatende bodem om wateroverlast te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een lichtzure pH-waarde. Zorg voor voldoende voeding en vochtigheid in de potgrond om de groei en bloei te stimuleren. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor tuinplanten voor een optimale ontwikkeling van deze plant.

  De bodemkwaliteit is voor deze plant erg belangrijk. Zorg voor een goed doorlatende bodem die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd natte of zware grond om wortelrot te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot groeit het beste op een standplaats met volle zon tot halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Deze plant gedijt goed in de tuin en kan ook in potten worden geplaatst.

  Zorg tijdens de winter voor extra bescherming door de plant te bedekken met mulch of bladeren. Plaats de Chrysant op een beschutte plek tegen wind en vorst. Het is ook mogelijk om de plant in een pot te zetten en deze binnen te laten overwinteren.

  Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Geef regelmatig water tijdens droge periodes, maar vermijd dat de plant met de voeten in het water staat. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Daarnaast kan tijdens het groeiseizoen een vloeibare meststof worden gegeven om de plant te ondersteunen. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest wordt om schade te voorkomen.

  Mulchen kan helpen om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal, zoals compost of bladeren, en breng een laag van ongeveer 5 cm aan rond de plant. Pas op dat de mulch niet direct tegen de stengels wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant.

  Je kunt de plant beschermen tegen ongedierte door regelmatig de bladeren en stengels te controleren op tekenen van plagen. Gebruik natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine om ongedierte te verwijderen. Houd de plant gezond door deze regelmatig water te geven en te voeden.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Apricot is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende abrikooskleurige bloemen. De bloemen hebben een rijke en volle bloemknop en bloeien in de late zomer en herfst. De plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor in borders of potten op het terras. Deze Chrysanthemum trekt vlinders en bijen aan door zijn nectarrijke bloemen. Het is een mooie aanvulling op een herfsttuin en zorgt voor een warme en gezellige sfeer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.