Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Golden

Chrysanthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chrysanthemum (Indicum Groep) Yahou Golden is een prachtige plant met opvallende gouden bloemen en donkergroene bladeren. Deze chrysant bloeit in de herfst en is een populaire keuze voor bloemstukken en boeketten. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. De Yahou Golden chrysant kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden gekweekt en is een mooie aanvulling op elke tuin of vensterbank. De bloemen van deze plant kunnen ook worden gebruikt in decoratieve arrangementen en feestelijke gelegenheden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die in het voorjaar en zomer bloeit met gouden bloemen en groen blad.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Het is een tuinplant die goed gedijt in de tuin.

  Ja, deze plant is makkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de plant op een zonnige plek te zetten. Daarnaast is het goed om de verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Chrysanthemum Indicum Grp Yahou Golden heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en dat er voldoende afstand is tot andere planten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren en eventueel te verpotten als dat nodig is.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Golden groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in halfschaduw. In de schaduw zal de bloei echter minder uitbundig zijn. Zorg ervoor dat de plant nog steeds voldoende licht krijgt voor een gezonde groei.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Golden heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen wordt aanbevolen om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant is zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die vlinders en bijen wil aantrekken.

  Ja, Chrysanthemums met hun heldere bloemen en nectar zijn aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Dit draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is ook een populaire keuze voor bloemrijke borders en trekt verschillende soorten insecten aan.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden september en oktober en kan tot wel 6 weken bloeien.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Golden vraagt veel zonlicht en zal goed groeien in een zonnige omgeving.

  Deze plant wordt over het algemeen niet als eetbaar beschouwd en wordt vooral gekweekt om zijn decoratieve bloemen en bladeren. Er zijn andere soorten chrysanten die wel eetbaar zijn, maar het is belangrijk om de specifieke soort te identificeren voordat je ze consumeert. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar worden vermeld.

  Ja, Chrysanthemum planten hebben de potentie om geluidsdempend te zijn vanwege hun volle bladeren en dichte groeiwijze. Het kan helpen om een rustige omgeving te creëren in de tuin.

 • Knip de uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te verlengen. Knip de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 15 cm boven de grond om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden.

  De Chrysanthemum heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de wortels en vermijd dat het blad nat wordt.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een universele potgrond voor tuinplanten voor optimale groei.

  De bodemkwaliteit voor de Chrysanthemum indica groep Yahou Golden moet goed doorlatend zijn en een pH-waarde hebben tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de grond vruchtbaar is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is aan te raden om jaarlijks organische meststoffen toe te voegen voor een gezonde ontwikkeling.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en vorst. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes.

  Het is aan te raden om Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Golden in de winter te beschermen tegen vorst en koude temperaturen. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met mulch of bladeren. Zorg er daarnaast voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet op een zonnige plek worden geplaatst. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen. Een goede bemesting in het voorjaar en de zomer is aan te raden.

  Voor tuinplanten in het algemeen is het aan te raden om te bemesten tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot de herfst. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten voor het beste resultaat. Overbemesting kan leiden tot een slechte groei en bloei, dus houd de dosering goed in de gaten.

  Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te mulchen met organisch materiaal zoals compost of boomschors. Mulch helpt de grond vochtig te houden, onderdrukt onkruid en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stelen van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Yahou Golden gedijt het beste in een bodem met een neutrale zuurgraad. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant kan last hebben van bladluizen, spint en trips. Om deze insecten te bestrijden kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie en houd de plant schoon en gezond.

 • Omschrijving

  Chrysanthemum (Indicum Groep) Yahou Golden is een prachtige plant met opvallende gouden bloemen en donkergroene bladeren. Deze chrysant bloeit in de herfst en is een populaire keuze voor bloemstukken en boeketten. Het is een makkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. De Yahou Golden chrysant kan zowel binnenshuis als buitenshuis worden gekweekt en is een mooie aanvulling op elke tuin of vensterbank. De bloemen van deze plant kunnen ook worden gebruikt in decoratieve arrangementen en feestelijke gelegenheden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.