Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Braveheart

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Dahlia (Single-flowered Group) Dark Angel Braveheart is een prachtige bloem met diep paarse bloemblaadjes en een donker hart. De bloem heeft een enkele rij bloemblaadjes en een opvallende uitstraling in de tuin of bloembed. De Dark Angel Braveheart dahlia heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel borders als potten. De bloem bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze dahlia is een mooie toevoeging aan elke tuin en voegt een vleugje mysterie toe aan de bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Braveheart is niet groenblijvend. Het is een bloeiende plant die in de herfst zijn bladeren verliest. Deze plant moet elk jaar opnieuw geplant worden.

  Deze plant is niet winterhard en moet vorstvrij overwinterd worden, bijvoorbeeld in een kas of binnenshuis. In de winter kan de plant niet buiten in de tuin blijven staan. Het is aan te raden om de knollen in het najaar op te graven en vorstvrij te bewaren.

  Ja, de Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Braveheart is makkelijk in onderhoud. Het enige wat nodig is, is regelmatig water geven en af en toe bemesten. Verder is het belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Dahlia plant heeft gemiddeld een ruimte nodig van ongeveer 30-60 cm in de breedte en 60-90 cm in de hoogte. Het is belangrijk om voldoende ruimte tussen de planten te houden, zodat ze optimaal kunnen groeien en bloeien. Het is aan te raden om de planten te planten op een zonnige plek met goed doorlatende grond.

  Tuinplanten zoals dahlia's groeien over het algemeen het beste wanneer ze minstens 6 uur zonlicht per dag ontvangen. In de schaduw zullen ze waarschijnlijk minder goed groeien en minder bloemen produceren. Kies daarom een zonnige plek in de tuin voor de beste groeiresultaten.

  Tuinplanten zoals de Dahlia hebben gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op uitdroging en dorre bladeren.

  Ja, dahlia’s zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze plant kan helpen bij het stimuleren van de biodiversiteit in de tuin en het aantrekken van nuttige bestuivers. Het is een waardevolle toevoeging aan een bloementuin.

  Ja, Dahlia's trekken bestuivende insecten aan en kunnen bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen bieden voedsel en een schuilplaats voor bijen en vlinders. Het is dus een goede keuze voor een biodiverse tuin.

  Deze dahlia bloeit in de maanden juli tot en met oktober en de bloei kan ongeveer 8 tot 10 weken duren. Het is een prachtige toevoeging aan de tuin met zijn donkerpaarse bloemen.

  Ja, de Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Braveheart kan goed tegen de volle zon. Deze plant is goed bestand tegen zonnige locaties in de tuin. Hij zal goed gedijen wanneer hij voldoende zonlicht krijgt.

  Nee, Dahlia bloemen zijn niet eetbaar en kunnen zelfs giftig zijn als ze worden gegeten. Het is belangrijk om de planten niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, dahlia's hebben de potentie om geluid enigszins te dempen door hun bladeren en bloemen. Het effect zal echter beperkt zijn vanwege hun kleine omvang en lichte structuur. Andere planten, zoals grotere bomen en struiken, zijn effectiever in het dempen van geluid.

 • Dahlia's kunnen regelmatig worden gesnoeid om de bloeiperiode te verlengen en de plant compact te houden. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen en knip lange stelen terug tot boven het derde bladpaar. Na de eerste vorst kunnen de stengels worden afgeknipt tot ongeveer 10 cm boven de grond.

  Geef de tuinplant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond constant vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De Dahlia heeft potgrond nodig die goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Kies voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten. Het regelmatig bemesten van de plant zal zorgen voor een gezonde groei en bloei.

  De Dahlia (Single-flowered Grp) Dark Angel Braveheart gedijt het beste in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en voldoende vocht vasthoudt, maar wel goed gedraineerd is. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten en eventueel te voorzien van extra voedingsstoffen om de groei en bloei van de plant te stimuleren.

  De Dahlia Dark Angel Braveheart gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en bescherm de plant tegen sterke wind. Deze tuinplanten kunnen goed groeien in borders of perken.

  Tuinplanten zoals de Dahlia hebben in de winter bescherming nodig tegen vorst. Een laag mulch of bladeren rondom de plant kan helpen om de wortels te beschermen. Daarnaast is het belangrijk om de plant in een vorstvrije ruimte te bewaren.

  Dahlia's hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei en bloei.

  Dahlia's hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herhaal dit gedurende het seizoen volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond en sterk te groeien en bloeien.

  Het is belangrijk om de dahlia's in de winter te bedekken met een dikke laag mulch om ze te beschermen tegen vorst. Mulch helpt ook om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Kies een organisch mulchmateriaal, zoals bladeren of stro, voor het beste resultaat.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0 is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Zorg voor een goede drainage om wateroverlast te voorkomen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen insecticiden op natuurlijke basis, zoals neemolie, worden gebruikt. Daarnaast kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes worden ingezet om bladluizen te bestrijden. Ook regelmatig controleren op ongedierte en aangetaste delen verwijderen kan helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  De Dahlia (Single-flowered Group) Dark Angel Braveheart is een prachtige bloem met diep paarse bloemblaadjes en een donker hart. De bloem heeft een enkele rij bloemblaadjes en een opvallende uitstraling in de tuin of bloembed. De Dark Angel Braveheart dahlia heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel borders als potten. De bloem bloeit van de zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze dahlia is een mooie toevoeging aan elke tuin en voegt een vleugje mysterie toe aan de bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.