Lobelia Curacao Basket Dark Blue

Lobelia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lobelia Curacao Basket Dark Blue is een hangende plant met prachtige donkerblauwe bloemen. De plant heeft een weelderige groei en kan goed gebruikt worden als bodembedekker in hangmanden of bloembakken. Deze lobelia bloeit rijkelijk van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en regelmatig water geven. De Lobelia Curacao Basket Dark Blue voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan de tuin of het balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die niet zijn bladeren het hele jaar door behoudt.

  Deze plant is in de winter niet winterhard en moet daarom beschermd worden tegen vorst. Het is aan te raden om deze plant binnenshuis te overwinteren op een koele, vorstvrije plek. Zo blijft de plant gezond en kan hij het volgende groeiseizoen weer bloeien.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende.

  Deze plant heeft minimaal een ruimte van 20 bij 20 centimeter nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en luchtstroom is rondom de plant. Zorg ook voor voldoende afwatering in de grond.

  De plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Een plek met genoeg licht zal de bloei en groei van de plant bevorderen. Het is aan te raden om de plant minstens 6 uur per dag zonlicht te geven voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 2 tot 3 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en de nectar die ze produceren. Het zal zeker bijen en vlinders naar je tuin lokken.

  Ja, de plant is goed voor de biodiversiteit door het aantrekken van bijen, vlinders en andere bestuivers. Daarnaast zorgt de plant voor een gevarieerd ecosysteem in de tuin. Het draagt bij aan de diversiteit en gezondheid van de flora en fauna in de omgeving.

  De plant bloeit van de lente tot de herfst en de bloeiperiode kan over het algemeen 3 tot 4 maanden duren. De exacte bloeitijd kan variëren afhankelijk van de groeiomstandigheden en het klimaat.

  Ja, de Lobelia Curacao Basket Dark Blue kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in helder, zonnig weer en volle zonuren. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme dagen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en dient puur ter decoratie in de tuin of op het balkon geplaatst te worden. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de Lobelia Curacao Basket Dark Blue heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege de dichte groei en bladeren. Het kan een kleine bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluid, maar is geen volledige geluidsisolatie. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

 • Deze plant hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden. Dode of uitgebloeide bloemen kunnen worden weggeknipt om de bloei te bevorderen. Eventuele lange takken kunnen worden teruggesnoeid om de vorm te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Dit zorgt ervoor dat het water niet blijft staan en de wortels niet gaan rotten. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende planten voor de beste resultaten.

  Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt, anders kan de plant gaan rotten. Zorg voor een bodem die licht vochtig blijft en rijk is aan voedingsstoffen, zoals compost of organische mest. Houd de bodem regelmatig in de gaten en geef water als dat nodig is.

  De Lobelia Curacao Basket Dark Blue groeit het beste op een zonnige standplaats in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Ook kan de plant goed gedijen op een plek met halfschaduw.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst, vooral als de temperaturen onder nul komen. Je kunt de plant bedekken met een dikke laag mulch of stro om de wortels te beschermen. In potten geplant, kunnen ze beter binnenshuis worden gezet of op een beschutte plek worden geplaatst.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei.

  Gebruik een lichte organische meststof in het voorjaar om de groei te stimuleren. Het is ook aan te raden om tijdens het groeiseizoen regelmatig bij te mesten met een vloeibare meststof. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde en bloeiende groei.

  Mulch kan worden gebruikt rondom de plant om de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Geschikte mulchmaterialen zijn bijvoorbeeld boomschors, cacaodoppen of houtsnippers. Het wordt aanbevolen om jaarlijks een laag mulch aan te brengen voor optimaal resultaat.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is idealiter tussen de pH 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is en goed doorlatend is. Het gebruik van pH-testkits kan helpen bij het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad van de bodem.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Lobelia Curacao Basket Dark Blue, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kunt u preventief te werk gaan door planten regelmatig te controleren op ongedierte en aangetaste delen te verwijderen. Mocht de plaag hardnekkig zijn, dan kunt u ook kiezen voor biologische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  De Lobelia Curacao Basket Dark Blue is een hangende plant met prachtige donkerblauwe bloemen. De plant heeft een weelderige groei en kan goed gebruikt worden als bodembedekker in hangmanden of bloembakken. Deze lobelia bloeit rijkelijk van de lente tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en regelmatig water geven. De Lobelia Curacao Basket Dark Blue voegt een vrolijke en kleurrijke uitstraling toe aan de tuin of het balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.