Convolvulus Upright Blue

Convolvulus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Convolvulus Upright Blue is een prachtige en opvallende plant met helder blauwe bloemen die rechtop groeien. Het heeft smalle, groene bladeren en groeit in een rechtopstaande, compacte vorm. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijke plant om te onderhouden en gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. De Convolvulus Upright Blue is een mooie toevoeging aan tuinen, borders en bloembakken en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt het hele jaar door zijn bladeren. Het is een vaste plant die geschikt is voor in de tuin en blijft dus groen, zelfs in de winter.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. In de lente zal de plant weer opnieuw uitlopen en groeien.

  Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die goed gedijt in de meeste bodemsoorten en weersomstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe snoeien is voldoende om de plant gezond te houden.

  De Convolvulus Upright Blue heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en zonlicht krijgt. Het is aan te raden om de plant op een afstand van 20-30 cm van andere planten te plaatsen.

  De Convolvulus Upright Blue groeit het best op een zonnige plek, maar kan ook gedijen in lichte schaduw. In de schaduw zal de plant echter minder bloemen produceren en mogelijk minder compact groeien. Zorg voor voldoende zonlicht voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals Convolvulus Upright Blue hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden.

  Ja, de plant heeft aantrekkelijke bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit en het behoud van bestuivers. De bloemen zijn rijk aan nectar en bieden voedsel voor deze nuttige insecten.

  Convolvulus Upright Blue trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, die bijdragen aan biodiversiteit in de tuin. Door de plant te laten groeien, kan er een gezonde en gevarieerde omgeving ontstaan voor verschillende soorten insecten. Het toevoegen van deze plant kan de diversiteit van de planten en dieren in uw tuin verhogen.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer vier maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het gedijt goed in goed gedraineerde grond.

  De plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om de plant te consumeren omdat het giftig kan zijn. Het is het beste om de plant in de tuin te laten groeien voor decoratieve doeleinden.

  Ja, veel tuinplanten hebben het vermogen om geluid te dempen door het absorberen van geluidsgolven. Dit komt door hun bladeren en takken die geluidstrillingen kunnen absorberen en daarmee het geluid dempen. Het kan dus zijn dat deze plant bijdraagt aan het verminderen van geluidsoverlast in uw tuin.

 • Je kunt de plant na de bloei licht snoeien om de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Geef de plant water bij de wortels en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  De potgrond voor deze plant moet goed doorlatend en licht van structuur zijn. Het is belangrijk dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De Tuinplant Convolvulus Upright Blue gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te drassig is. Voeg indien nodig compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Convolvulus Upright Blue gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed gedraineerde grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Deze tuinplant kan goed toegepast worden in borders, rotstuinen of als bodembedekker.

  In de winter is het belangrijk om Tuinplanten te beschermen tegen vorst door gebruik te maken van mulch, afdekking met stro of een fleecehoes. Zorg er ook voor dat de plant goed gedraineerd staat en niet te nat is in de wintermaanden. Het is aan te raden om de plant in een beschutte plek te plaatsen om beschadiging door koude wind te voorkomen.

  Deze plant vereist weinig onderhoud en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Snoei regelmatig om de vorm en grootte van de plant te behouden. Geef regelmatig water, maar vermijd dat de grond te drassig wordt.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een regelmatige bemesting met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik een meststof met een hoog kaliumgehalte voor een betere bloei. Bemest de plant in het voorjaar en zomer volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rondom de plant om het vochtgehalte op peil te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Een laag mulch kan in de winter ook helpen de wortels te beschermen tegen vorst. Kies voor organisch materiaal zoals compost, boomschors of houtsnippers.

  De Convolvulus Upright Blue heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Het bevorderen van een optimale zuurgraad zal de gezondheid en groei van de plant ten goede komen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u overwegen om natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen in te zetten. Daarnaast kunt u regelmatig controleren op luizen, rupsen en andere schadelijke insecten en deze handmatig verwijderen. Het is ook mogelijk om preventief te behandelen met biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  De Convolvulus Upright Blue is een prachtige en opvallende plant met helder blauwe bloemen die rechtop groeien. Het heeft smalle, groene bladeren en groeit in een rechtopstaande, compacte vorm. De plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijke plant om te onderhouden en gedijt goed in de volle zon en goed doorlatende grond. De Convolvulus Upright Blue is een mooie toevoeging aan tuinen, borders en bloembakken en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.