Petunia Famous White Blue Vein

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Famous White Blue Vein is een prachtige bloeiende plant met witte bloemblaadjes en blauwe aderen die zorgen voor een opvallend contrast. Deze plant is een populaire keuze voor hangmanden, borders en bloempotten vanwege zijn lange bloeiperiode en kleurrijke uitstraling. De bloemen hebben een delicaat aroma en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Famous White Blue Vein gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende, vochtige grond. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en overvloedige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het is eenjarig en zal sterven na de bloeiperiode. Het is belangrijk om elk jaar nieuwe planten te kopen of zaailingen te kweken om de bloemen in de tuin te behouden.

  De Petunia Famous White Blue Vein is niet winterhard. Het is een zomerbloeier die niet bestand is tegen vorst. Het is aan te raden om deze plant binnen te halen tijdens de koudere maanden.

  De Petunia Famous White Blue Vein is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden, met weinig speciale zorgvereisten. Zorg voor voldoende water en zonlicht en regelmatig bemesten om de bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen om de plant er mooi en gezond uit te laten zien.

  Voor deze plant is een ruimte nodig van ongeveer 20-30 cm in de breedte en hoogte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Regelmatig snoeien kan de plant compact houden en de bloei bevorderen.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook redelijk goed groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant nog steeds voldoende licht krijgt om goed te gedijen. In de schaduw kan de groei en bloei echter verminderd worden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme perioden. Het is aanbevolen om 2-3 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt.

  Ja, deze tuinplant is vlinder- en bijenlokkend en trekt daardoor nuttige bestuivers aan in de tuin. Het is een mooie en aantrekkelijke toevoeging voor iedere tuin die op zoek is naar meer biodiversiteit.

  Ja, deze plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Daarnaast kan de plant dienen als schuilplaats en voedselbron voor kleine insecten en vogels. Het is dus een nuttige toevoeging aan uw tuin voor biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van juni tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 3-4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft.

  Nee, de bloemen van de Petunia Famous White Blue Vein zijn niet eetbaar en worden niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die speciaal gekweekt zijn voor menselijke consumptie.

  Deze plant heeft geen eigenschappen die geluidsdempend zijn. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

 • Je kunt regelmatig uitgebloeide bloemen verwijderen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren. Snoei dode of beschadigde takken terug naar gezond blad of de hoofdtak. Knip de plant in het voorjaar terug tot ongeveer de helft van zijn grootte om de groei en bloei te bevorderen.

  De Petunia Famous White Blue Vein heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Geef de plant water aan de basis om schimmel en rot te voorkomen.

  De Petunia Famous White Blue Vein groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels voldoende zuurstof kunnen krijgen. Geef regelmatig water, maar vermijd dat de potgrond te drassig wordt.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en een lichtzure tot neutrale pH hebben. Zorg voor een vruchtbare grond met voldoende organisch materiaal en niet te veel vocht. Voeg indien nodig meststoffen toe voor een optimale groei en bloei.

  De Petunia Famous White Blue Vein gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg er daarom voor dat de plant op een plek staat waar hij minstens 6 uur zonlicht per dag ontvangt.

  In de winter heeft de Petunia Famous White Blue Vein bescherming nodig tegen vorst. Het is raadzaam om de plant binnen te zetten of af te dekken met stro of een beschermhoes. Zo blijft de plant beschermd tegen kou en vorstschade.

  De Petunia Famous White Blue Vein heeft regelmatig water nodig, zeker tijdens warme periodes. Zorg voor een lichte en zonnige standplaats en geef eens in de twee weken plantenvoeding om de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen.

  De Petunia Famous White Blue Vein heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Het is aan te raden om elke 2-4 weken te bemesten, afhankelijk van de groeisnelheid van de plant.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en onderdrukt onkruidgroei rondom de plant. Het kan worden aangebracht met organisch materiaal zoals houtsnippers of compost. Zorg ervoor dat de mulch laag niet direct tegen de stengels van de plant komt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Petunia Famous White Blue Vein heeft graag een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een goede drainage is dus essentieel voor een gezonde groei van deze plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals de "Petunia Famous White Blue Vein", kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals neemolie of pyrethrum. Het regelmatig controleren van de planten op tekenen van ongedierte is ook belangrijk om vroegtijdig in te grijpen.

 • Omschrijving

  De Petunia Famous White Blue Vein is een prachtige bloeiende plant met witte bloemblaadjes en blauwe aderen die zorgen voor een opvallend contrast. Deze plant is een populaire keuze voor hangmanden, borders en bloempotten vanwege zijn lange bloeiperiode en kleurrijke uitstraling. De bloemen hebben een delicaat aroma en trekken vlinders en bijen aan. De Petunia Famous White Blue Vein gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende, vochtige grond. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en overvloedige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.