Petunia Sweet Sunshine Dark Violet

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Petunia Sweet Sunshine Dark Violet is een prachtige plant met donkerpaarse bloemen en een zonnige uitstraling. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien langdurig gedurende de zomermaanden. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. De Petunia Sweet Sunshine Dark Violet is perfect voor het opfleuren van bloembedden, potten en hanging baskets. Het is een veelzijdige en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of balkon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Petunia Sweet Sunshine Dark Violet is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die bloeit in de zomer en herfst, en vervolgens afsterft in de winter. Het is aan te raden om de plant jaarlijks opnieuw te planten.

  Deze plant is niet winterhard en heeft bescherming nodig tijdens koudere maanden. Het wordt aanbevolen om hem binnen te halen of te bedekken wanneer de temperatuur onder de 5 graden Celsius komt. De plant kan niet overleven bij vorst.

  Petunia's zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en hebben weinig speciale zorg nodig. Ze gedijen goed in de volle zon en hebben regelmatig water nodig. Door regelmatig dode bloemen te verwijderen, blijven ze langer bloeien.

  Voor een optimale groei en bloei heeft de plant ongeveer 20 tot 30 cm ruimte nodig tussen de individuele planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt en voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen. Houd ook rekening met de groeiruimte bij het planten van omringende planten en bloemen.

  Petunia's groeien het beste in de volle zon en hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig. In de schaduw zullen ze minder goed groeien en bloeien. Kies dus voor een zonnige standplaats voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de zomer kan de plant meer water nodig hebben dan in de winter.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die de biodiversiteit willen bevorderen.

  Ja, de Petunia Sweet Sunshine Dark Violet trekt bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het biedt ook beschutting voor kleine insecten en dieren. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om de diversiteit aan planten te vergroten.

  De Petunia Sweet Sunshine Dark Violet bloeit van mei tot en met oktober en de bloei kan tot wel 3 maanden aanhouden. Het is een mooie toevoeging aan je tuin gedurende de zomermaanden.

  Ja, de "Petunia Sweet Sunshine Dark Violet" kan goed tegen de volle zon en zal het beste groeien en bloeien op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm en zonnig is, om uitdroging te voorkomen. De plant kan ook in de halfschaduw groeien, maar zal minder bloemen produceren.

  Nee, de Petunia Sweet Sunshine Dark Violet plant is niet eetbaar. Het wordt aanbevolen om geen delen van de plant te consumeren, omdat het mogelijk giftig kan zijn. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant en niet voor consumptie.

  Ja, Petunia's hebben de capaciteit om geluid te absorberen en kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin. Met hun dichte bladeren en bloemen kunnen ze bijdragen aan een geluidsdempende omgeving. Het effect is echter niet zo sterk als bij specifieke geluidsdempende materialen.

 • Petunia's kunnen regelmatig worden gesnoeid om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Knip lange takken terug om een compacte vorm te behouden.

  De Petunia Sweet Sunshine Dark Violet heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  Tuinplanten zoals de Petunia Sweet Sunshine Dark Violet hebben potgrond nodig met een goede drainage om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Kies voor een luchtige potgrond die voedingsstoffen bevat, speciaal voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Petunia Sweet Sunshine Dark Violet heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft maar niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren en de plant helpen gedijen.

  De petunia Sweet Sunshine Dark Violet heeft een zonnige standplaats nodig. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Vermijd te natte grond en zorg voor een goede afwatering.

  Tuinplanten zoals Petunia Sweet Sunshine Dark Violet hebben bescherming nodig tijdens de winter. Het is aan te raden om de plant te bedekken met stro of bladeren om vorstschade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Petunia Sweet Sunshine Dark Violet heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Geef de plant ook regelmatig plantenvoeding voor een goede groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Gebruik in het groeiseizoen een algemene meststof voor bloeiende planten. Voeg regelmatig organische meststoffen toe om de grond vruchtbaar te houden. Pas op met te veel meststoffen, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm rond de plant, maar zorg ervoor dat de stengels niet bedekt worden.

  De Tuinplanten, zoals de 'Petunia Sweet Sunshine Dark Violet', gedijen het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen en zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het aan te raden om regelmatig de bladeren en stelen te controleren op spint, trips en bladluizen. Indien nodig kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of een zelfgemaakte zeepoplossing gebruikt worden. Ook het handmatig verwijderen van aangetaste delen kan helpen bij het voorkomen van plagen.

 • Omschrijving

  Petunia Sweet Sunshine Dark Violet is een prachtige plant met donkerpaarse bloemen en een zonnige uitstraling. De bloemen hebben een zoete geur en bloeien langdurig gedurende de zomermaanden. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. De Petunia Sweet Sunshine Dark Violet is perfect voor het opfleuren van bloembedden, potten en hanging baskets. Het is een veelzijdige en kleurrijke toevoeging aan elke tuin of balkon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.