Heliotropium Basket Marino

Heliotropium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Heliotropium Basket Marino er en smuk hængeplante med mørkegrønne blade og klynger af lilla blomster. Planten blomstrer fra forår til efterår og har en skøn vanilleduft, der tiltrækker sommerfugle og bier. Heliotropium Basket Marino trives bedst i fuld sol eller halvskygge og kræver regelmæssig vanding. Planten er velegnet til hængebakker, blomsterkasser og potter og sikrer en glad og farverig tilføjelse til din have eller altan. Med sin kompakte vækstform og overdådige blomstring er Heliotropium Basket Marino et populært valg for elskere af blomstrende planter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Heliotropium Basket Marino er ikke en stedsegrøn plante. Den er årlig og vil normalt vis dø af om vinteren. Det er derfor en sæsonbestemt plante.

  Denne plante er vinterhård op til -5 grader Celsius. Det anbefales at bringe planten indendørs om vinteren eller beskytte den mod frost. Det er en haveplante, der ikke tåler hård frost godt.

  Den Heliotropium Basket Marino kræver lidt vedligeholdelse og er let at passe. Det er nok at give regelmæssig vanding og gødning for at holde planten sund. Fjern regelmæssigt visne blomster for en længere blomstringsperiode.

  Planten har brug for cirka 30-40 cm plads til at vokse og udvikle sig. Det er vigtigt at give tilstrækkelig plads, så planten kan sprede sig godt. Sørg for, at planten ikke står for tæt på andre planter for at fremme sund vækst.

  "Heliotropium Basket Marino trives bedst i fuld sol. Det anbefales at placere planten på et solrigt sted for optimal vækst. I skygge kan planten have sværere ved at vokse og blomstre."

  Planten har brug for vand regelmæssigt, normalt en til to gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande oftere på grund af de varme temperaturer.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den søde duft og farverige blomster. Det er et godt valg til haver, der ønsker at fremme biodiversitet.

  Ja, denne plante tiltrækker bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover skaber planten en mangfoldighed af blomster og dufte, hvilket tiltrækker forskellige dyr. Denne plante kan derfor helt sikkert bidrage til biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer fra juni til den første frost om efteråret og har en blomstringsperiode på cirka 3 til 4 måneder.

  Ja, denne plante trives godt i fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder. Hvis planten står i fuld sol, vil den vokse og blomstre godt.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, og det anbefales ikke at spise den.

  Ja, Heliotropium Basket Marino planten har lyddæmpende egenskaber. Plantens bladtag kan absorbere og reducere lyd, hvilket gør den til et godt valg til at dæmpe støj i haven. Dog kan effekten være subjektiv og variere afhængigt af forskellige faktorer.

 • Planten kan regelmæssigt beskæres for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller beskadigede grene og blomster for at stimulere væksten. Beskær helst om foråret eller efter blomstringen.

  Planten kræver regelmæssigt vand, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv helst vand om morgenen for at undgå skimmel.

  Have ved, at stueplanten har brug for en luftig, godt drænet pottemuld for at trives. Sørg for, at pottemulden ikke er for våd, men heller ikke tørrer ud. Om nødvendigt omplant planten om foråret.

  Denne plante foretrækker en veldrænet, fugtig jord. Det anbefales at berige jorden med kompost eller organisk gødning inden plantningen. Sørg for, at jorden er rig på næringsstoffer for optimal vækst og blomstring.

  Haveplanten har brug for en solrig placering og vokser bedst i veldrænet jord. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder.

  For haveplanter, der er følsomme over for frost, anbefales det at beskytte dem i løbet af vintermånederne. Dette kan gøres ved at dække planten til med f.eks. fibervæv eller blade. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, men undgå at rødderne forbliver for våde.

  Planten skal regelmæssigt have vand, især under tørre perioder. Fjern visne blomster for at fremme ny blomstring. Gød planten om foråret for at sikre en sund vækst.

  Have brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. Brug en generel gødning til blomstrende planter og sørg for, at næringsstofferne fordeles jævnt. Overgødning kan være skadeligt, så følg altid den anbefalede dosis på emballagen.

  Mulching hjælper med at holde jorden fugtig og reducerer ukrudtsvækst. Brug organisk materiale som blade, træflis eller kompost som mulch. Sørg for, at mulchlaget ikke lægges mod plantens stamme for at undgå kvælning.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord med en pH mellem 6,0 og 7,0. Sørg for god dræning for at undgå vandoversvømmelse. Regelmæssig testning og tilpasning af jordens surhedsgrad kan fremme plantens sundhed og vækst.

  For at forhindre skadedyr er det vigtigt at inspicere planten regelmæssigt for skadedyr. Det anbefales at bruge en biologisk skadedyrsbekæmpelsesmiddel som f.eks. insekticid sæbe eller neemolie. Derudover kan rovdyr som marihøner anvendes til at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Heliotropium Basket Marino er en smuk hængeplante med mørkegrønne blade og klynger af lilla blomster. Planten blomstrer fra forår til efterår og har en skøn vanilleduft, der tiltrækker sommerfugle og bier. Heliotropium Basket Marino trives bedst i fuld sol eller halvskygge og kræver regelmæssig vanding. Planten er velegnet til hængebakker, blomsterkasser og potter og sikrer en glad og farverig tilføjelse til din have eller altan. Med sin kompakte vækstform og overdådige blomstring er Heliotropium Basket Marino et populært valg for elskere af blomstrende planter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.