Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire er en iøjnefaldende og farverig plante med flamboyante røde blomster. Bladene er mørkegrønne og skinnende, hvilket gør dem smukt kontrasterende med de klare blomster. Denne plante blomstrer generøst hele vækstsæsonen. Den trives godt i halvskygge og har brug for regelmæssig vanding for at blomstre. Impatiens Colorpower Fire tilføjer et touch af varme og livlighed til enhver have eller altan.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire er en stedsegrøn plante. Dette betyder, at planten ikke mister sine blade i vintermånederne. Det er et smukt tilføjelse til din have med farver året rundt.

  Denne plante er ikke vinterhårdfør og kan ikke overleve udenfor i den hollandske vinter. Derfor anbefales det at have planten inde i kolde perioder. Det bedste er at placere planten et lyst og varmt sted.

  Ja, haveplanten "Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire" er let at vedligeholde. Denne plante kræver minimal pleje og blomstrer længe med skarpe farvede blomster. Det eneste, der er nødvendigt, er regelmæssig vanding og lidt gødning.

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire har brug for cirka 20-30 cm plads til at vokse. Det er vigtigt at lade tilstrækkelig plads mellem planterne for at sikre optimal udvikling. Sørg for at planten får tilstrækkeligt med lys og luft for at forblive sund.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er en ideel beliggenhed for disse haveplanter, da de har brug for lidt til slet ingen direkte sollys for at trives. Sørg for, at jorden forbliver godt fugtig, og giv regelmæssigt vand for at fremme væksten.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire har brug for vand i gennemsnit 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke gennemblødt. På varme sommerdage kan planten have brug for lidt ekstra vand.

  Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af dens klare blomster og overflod af nektar. Det er en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække disse vigtige bestøvere. Bemærk, at den kan vokse som flerårig plante i varme klimaer.

  Ja, som haveplante bidrager Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire til biodiversiteten ved at tiltrække sommerfugle og bier med sine farverige blomster. Det skaber et varieret og levende økosystem i haven. Det er vigtigt at have en varieret blanding af planter for at støtte biodiversiteten.

  "Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire" blomstrer fra maj til oktober, og blomstringen kan vare i flere måneder.

  Denne plante trives bedst i halvskygge og tåler ikke direkte sol. Det er vigtigt at beskytte planten tilstrækkeligt mod direkte sollys for at forhindre forbrænding. Planten trives optimalt i et miljø med indirekte lys eller i morgensol eller aftensol.

  Nej, planten er ikke spiselig. Den er primært beregnet som en dekorativ haveplante. Spiselige planter dyrkes specifikt for at kunne spises sikkert.

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire har ikke lyddæmpende egenskaber.

 • For at holde planten sund og kompakt, kan du med jævne mellemrum fjerne visne blomster. Beskær døde eller beskadigede grene tilbage til det sunde grønne. Dette kan gøres med en skarp beskæresaks.

  Planten skal have regelmæssigt vand, især i de varme sommermåneder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå vand på bladene for at forhindre svampesygdomme.

  Planten har brug for fugtig, veldrænet pottemuld. Brug helst en pottemuld specielt til blomstrende planter. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd.

  Have brug for planter kræver en godt drænet jord af gennemsnitlig kvalitet med en neutral surhedsgrad. Sørg for tilstrækkelig fugtighed og næringsstoffer i jorden for en sund vækst. Undgå stillestående vand og sørg for regelmæssig gødning.

  Denne plante trives bedst på et voksested i halvskygge til skygge. Sørg for, at planten er beskyttet mod skarp sol og hård vind. En fugtig og veldrænet jord er ideel for denne haveplante.

  Haveplanter som disse skal beskyttes mod frost om vinteren ved at bringe dem ind eller dække dem til med halm, blade eller klude. Det er vigtigt at beskytte planterne mod ekstrem kulde for at undgå skader. Vandgivning bør begrænses i løbet af vintermånederne for at undgå rådne.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Derudover er det vigtigt at fjerne visne blomster regelmæssigt for at stimulere ny blomstring. Endelig trives planten godt i halvskygge eller skyggefulde områder.

  Haveplanter som disse har gavn af regelmæssig gødskning i vækstsæsonen for at fremme blomstringen. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter i henhold til den anbefalede dosis på emballagen. Undgå overdreven gødskning for at undgå skade på planten.

  Det anbefales at mulchere denne plante for at holde jorden fugtig og fri for ukrudt. Mulch kan også hjælpe med at regulere jordens temperatur og beskytte rødderne mod frost om vinteren. Vælg et organisk mulchmateriale som træflis, kompost eller blade for det bedste resultat.

  Haveplanter har generelt brug for en neutral til let sur jord for at trives godt. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og eventuelt korrigere den, hvis det er nødvendigt. Dette sikrer en sund vækst og blomstring af planterne i haven.

  Du kan bekæmpe skadedyr på planten ved regelmæssigt at inspicere blade og stængler for tegn på skadeinsekter. Du kan også bruge naturlige fjender som marihøns til at bekæmpe skadedyr. Et miljøvenligt alternativ er at bruge neemolie eller insekticider baseret på sæbe eller olie.

 • Beskrivelse

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Fire er en iøjnefaldende og farverig plante med flamboyante røde blomster. Bladene er mørkegrønne og skinnende, hvilket gør dem smukt kontrasterende med de klare blomster. Denne plante blomstrer generøst hele vækstsæsonen. Den trives godt i halvskygge og har brug for regelmæssig vanding for at blomstre. Impatiens Colorpower Fire tilføjer et touch af varme og livlighed til enhver have eller altan.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.