Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Flame

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Flame is een opvallende plant met heldere, oranje bloemen die lijken te vlammen in de tuin. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien overvloedig gedurende het seizoen. Deze plant is ideaal voor het opfleuren van borders, perken en hanging baskets. Hij houdt van een plekje in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Impatiens Colorpower Orange Flame is een sfeervolle toevoeging aan elke tuin of terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Flame is een groenblijvende plant en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een ideale keuze voor tuinen die kleur en levendigheid willen behouden, zelfs tijdens de wintermaanden. Deze plant zorgt voor continue interesse en schoonheid in de tuin.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven bij lage temperaturen. Het wordt daarom aanbevolen om hem binnen te houden tijdens de wintermaanden. Het is een kwetsbare plant die niet goed tegen vorst kan.

  Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende. Zorg voor een beschutte standplaats uit de volle zon.

  Impatiens hebben tussen de 20 en 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Ze kunnen dicht op elkaar geplant worden voor een mooi gevuld effect. Zorg ervoor dat de planten voldoende licht en lucht krijgen.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Flame groeit goed in de schaduw. Deze plant gedijt het beste op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt en bescherm deze tegen felle middagzon.

  Tuinplanten zoals de Impatiens hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warm weer. Over het algemeen is het aan te raden om ze één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan door de feloranje bloemen en de nectar die ze produceren. Dit maakt de plant een aantrekkelijke keuze voor tuinen die natuurlijk leven willen aantrekken.

  Ja, planten die vallen onder de Tuinplanten categorie dragen bij aan de biodiversiteit door bijen, vlinders en andere insecten aan te trekken. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te ondersteunen. Het planten van bloeiende planten zoals deze kunnen helpen om een gevarieerde en gezonde habitat te creëren voor dieren.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer vier tot zes maanden.

  De plant kan het beste gedijen in halfschaduw tot schaduwrijke plekken en kan niet goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant op een geschikte plek te planten waar hij voldoende beschutting heeft tegen direct zonlicht. Juiste locatie en verzorging zullen de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Nee, de Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Flame is niet eetbaar. Het is belangrijk om deze plant niet in te nemen, omdat het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het wordt aanbevolen om deze plant enkel te gebruiken als een decoratieve tuinplant.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Flame plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk een decoratieve plant die zorgt voor kleur in de tuin. De plant heeft geen invloed op geluidsoverlast in de omgeving.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om een compacte groei te bevorderen en om uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoei dode of zieke takken indien nodig om de gezondheid van de plant te behouden. Het is aan te raden om in het voorjaar of direct na de bloei te snoeien voor de beste resultaten.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat er plassen ontstaan rond de plant.

  Deze plant heeft voedzame en goed doorlatende potgrond nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Het is aan te raden om in het groeiseizoen regelmatig plantenvoeding toe te voegen om de groei te stimuleren.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en rijk aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem lichtvochtig is, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een pH-waarde tussen 6 en 6,5 wordt aanbevolen voor optimale groei.

  Deze plant houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschut staat tegen harde wind en felle middagzon. Zet de plant bij voorkeur op een vochtige, goed doorlatende grond.

  Zorg er tijdens de wintermaanden voor dat de plant beschermd is tegen vorst door hem binnen te halen of te bedekken met een dikke laag mulch. Vermijd te veel vocht in de grond en zorg voor een goede luchtcirculatie om schimmel en rot te voorkomen. Geef de plant tijdens de wintermaanden minder water en voeding om de groei te vertragen.

  Houd de bodem vochtig maar niet drassig. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen. Geef regelmatig voeding voor bloeiende planten.

  De plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, met een algemene meststof voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering op de verpakking te volgen om overbemesting te voorkomen. Het is ook aan te raden om organische meststoffen te gebruiken voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch helpt de grond vocht vast te houden, wat gunstig is voor de groei en bloei van tuinplanten. Het beschermt de wortels en voorkomt onkruidgroei. Kies voor organisch mulchmateriaal zoals boomschors of compost.

  Tuinplanten zoals Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Flame geven de voorkeur aan een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur of te basisch is, aangezien dit de groei en gezondheid van de plant kan beïnvloeden. Regelmatig testen en eventueel bijsturen van de pH-waarde kan helpen om optimale groeiomstandigheden te creëren.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je regelmatig controleren op bladluizen, trips en spint. Gebruik indien nodig insecticiden die veilig zijn voor tuinplanten, volg de aanwijzingen op de verpakking nauwkeurig. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en aangetaste bladeren of delen van de plant te verwijderen om verdere verspreiding van ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Impatiens (New Guinea Grp) Colorpower Orange Flame is een opvallende plant met heldere, oranje bloemen die lijken te vlammen in de tuin. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien overvloedig gedurende het seizoen. Deze plant is ideaal voor het opfleuren van borders, perken en hanging baskets. Hij houdt van een plekje in de halfschaduw en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Impatiens Colorpower Orange Flame is een sfeervolle toevoeging aan elke tuin of terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.