Calibrachoa Minifamous Burgundy

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Minifamous Burgundy er en kompakt og rigtblomstrende plante med smukke dybrøde blomster. Denne plante er kendt for sin lange blomstringsperiode og er ideel til hængekurve, blomsterkasser og bede. Blomsterne har en markant farve og danner en smuk kontrast med det grønne løv. Calibrachoa Minifamous Burgundy er nem at vedligeholde og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er et populært valg for haveentusiaster, der leder efter en farverig og livlig tilføjelse til deres have eller terrasse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrøn. Dette betyder, at den beholder sine blade hele året rundt. Denne egenskab gør den ideel til haver og altaner, hvor konstant grønt ønskes.

  Planten er ikke vinterhårdfør og kan ikke tåle frost. Det anbefales at placere planten indendørs om vinteren eller beskytte den mod kulde. Det bedste er at lade planten overvintre ved en temperatur mellem 5 og 10 grader Celsius.

  Calibrachoa Minifamous Burgundy er en nem plante at vedligeholde. Den kræver lidt pleje og blomstrer rigeligt. Regelmæssig vanding og let gødning er tilstrækkeligt for en sund vækst.

  Calibrachoa Minifamous Burgundy har brug for cirka 20-30 cm plads til at vokse godt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem planterne, så de kan udvikle sig godt. Husk, at planterne kan sprede sig i bredden.

  Ja, denne plante trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skygge vil planten ikke vokse godt og blomstre. Sørg derfor for tilstrækkeligt sollys for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i varme perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv planten ca. 1-2 gange om ugen vand, afhængigt af vejrforholdene.

  Calibrachoa Minifamous Burgundy er ikke kendt for at tiltrække sommerfugle og bier. Det er primært en dekorativ plante, der tilføjer farve til haven. Andre planter kan være mere velegnede til at tiltrække disse insekter.

  Calibrachoa Minifamous Burgundy er en haveplante, der ikke giver nogen betydelig bidrag til biodiversiteten. Det er primært beregnet til dekorative formål i haven og tiltrækker få insekter. Til biodiversitet er der bedre muligheder som indfødte planter og blomster.

  Denne plante blomstrer normalt fra starten af sommeren til efteråret. Blomstringsperioden kan vare op til fire måneder, afhængigt af vejrforholdene og plejen. Haveplanter af denne type er kendt for deres lange og farverige blomstringsperiode.

  Ja, Calibrachoa Minifamous Burgundy trives godt i fuld sol. De trives godt i fuld sol og har brug for masser af lys for at vokse og blomstre. Sørg dog for tilstrækkelig vand ved høje temperaturer.

  Nej, Calibrachoa Minifamous Burgundy er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af sine farverige blomster. At indtage den kan være skadelig for helbredet.

  Ja, Calibrachoa Minifamous Burgundy kan delvist dæmpe lyd på grund af bladene og blomsterne, der absorberer lydbølger. Dog er effekten ikke så stærk som med planter med tykkere blade. Generelt set er haveplanter ikke de mest effektive lyddæmpere.

 • Denne plante kan regelmæssigt beskæres for at fremme en kompakt vækst og fjerne døde blomster. Beskær grenene tilbage lige over et blad eller en blomsteknop. Beskær om nødvendigt også om efteråret for at forberede planten til vinteren.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå, at rødderne står i vand. Giv helst vand om morgenen eller aftenen for at minimere fordampning.

  Haveplanten "Calibrachoa Minifamous Burgundy" trives godt i godt drænet pottemuld. Det er vigtigt at give regelmæssigt vand, men sørg for, at planten ikke står for vådt. Det anbefales at tilføje plantenæring regelmæssigt om foråret og sommeren for en sund vækst.

  Haveplanter har brug for en veldrænet jord for at undgå rådne rødder. Sørg for, at jorden er rig på næringsstoffer og har en pH-værdi på cirka 6,5 til 7,0. Undgå tung lerjord og sørge for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen.

  De Calibrachoa Minifamous Burgundy trives bedst på en solrig placering og trives godt i veldrænet jord. Sørg for, at planten er beskyttet mod stærk vind og frost. Vand regelmæssigt, men undgå at rødderne er for våde for længe ad gangen.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost. Dette kan gøres ved at bringe planten indendørs på et køligt, frostfrit sted eller ved at dække planten til med f.eks. halm eller fiberdug. Sørg for, at jorden omkring planten ikke forbliver for våd om vinteren.

  Planten har brug for regelmæssigt vand, især i varme perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Gød planten hver anden uge for optimal vækst.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig ernæring i løbet af vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning, der er rig på næringsstoffer, såsom en universal flydende plantegødning. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed af gødning.

  Mulch kan hjælpe med at holde på fugt i jorden, undertrykke ukrudt og forbedre jordkvaliteten for planten. Det anbefales at lægge et lag mulch på ca. 5-8 cm rundt om planten, men sørg for at mulchen ikke placeres direkte mod stammen eller bladene på planten. Brug organiske materialer som barkflis, træflis, halm eller kompost som mulch til disse haveplanter.

  Den ideelle jord pH for haveplanter ligger mellem 6 og 7 på pH-skalaen. Dette sikrer en god optagelse af næringsstoffer af plantens rødder. Det er vigtigt at teste jordens pH regelmæssigt og om nødvendigt justere den med kalk eller svovl.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter som Calibrachoa Minifamous Burgundy, kan du bruge naturlige fjender som mariehøns eller snyltehvepse. Du kan også regelmæssigt kontrollere for eventuelt skadedyr og fjerne dem manuelt. Derudover kan det hjælpe at sprøjte planten lejlighedsvis med en miljøvenlig insektspray.

 • Beskrivelse

  Calibrachoa Minifamous Burgundy er en kompakt og rigtblomstrende plante med smukke dybrøde blomster. Denne plante er kendt for sin lange blomstringsperiode og er ideel til hængekurve, blomsterkasser og bede. Blomsterne har en markant farve og danner en smuk kontrast med det grønne løv. Calibrachoa Minifamous Burgundy er nem at vedligeholde og tiltrækker sommerfugle og bier. Det er et populært valg for haveentusiaster, der leder efter en farverig og livlig tilføjelse til deres have eller terrasse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.