Calibrachoa Minifamous Super Red

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Minifamous Super Red is een prachtige plant met felrode bloemen die de hele zomer bloeien. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor hangmanden, potten en borders. De bloemen zijn klein maar talrijk en trekken vlinders en bijen aan. Calibrachoa Minifamous Super Red heeft weinig onderhoud nodig en is geschikt voor zowel beginners als ervaren tuiniers. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een constante kleur en structuur in de tuin.

  De plant is niet winterhard en dient beschermd te worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant binnen te halen tijdens de wintermaanden om vorstschade te voorkomen. De plant kan het beste overwinteren op een koele en lichte plaats.

  Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist minimale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor deze plant is ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontvouwen en te groeien. Overbevolking kan de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Te veel schaduw kan de groei belemmeren en de bloei verminderen. Zorg voor minstens 6 uur zonlicht per dag voor optimale resultaten.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Over het algemeen is één tot twee keer per week water geven voldoende. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, de plant is zeer aantrekkelijk voor vlinders en bijen door de heldere rode bloemen die veel nectar bevatten. Het is een uitstekende keuze voor het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant trekt bijen en vlinders aan, waardoor het een positieve invloed heeft op de biodiversiteit in de tuin. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en draagt bij aan een gezonde ecosysteem. Het is dus zeker goed voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van mei tot en met oktober en kan tot wel 6 maanden bloeien.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij in de volle zon staat om uitdroging te voorkomen. Zorg ook dat de grond goed gedraineerd is.

  Nee, de Calibrachoa Minifamous Super Red is niet eetbaar en mag niet worden geconsumeerd. Het is een decoratieve tuinplant en geen voedselplant. Het wordt afgeraden om delen van de plant in te nemen.

  Deze plant heeft geen eigenschap om geluid te dempen. Het is voornamelijk een decoratieve en bloeiende tuinplant. Het kan wel zorgen voor een rustgevende en ontspannen sfeer in de tuin.

 • Je kunt deze plant het beste regelmatig snoeien om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de gezondheid van de plant te behouden. Snoei in het voorjaar de plant terug tot ongeveer de helft van de lengte om de groei te stimuleren.

  De Tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Tuinplanten zoals de Calibrachoa Minifamous Super Red doen het goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet compleet uitdroogt. Regelmatig controleren of de potgrond nog vochtig genoeg is, kan helpen bij een gezonde groei van de plant.

  De bodem moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen om gezonde groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de pH-waarde neutraal tot licht zuur is. Voor optimale resultaten, meng compost of organische meststof in de grond voor het planten.

  Zorg ervoor dat de plant op een zonnige standplaats staat, maar vermijd de hete middagzon. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en houdt van een beschutte plek uit de wind. Ook kan de plant goed groeien in een pot of hanging basket op een balkon of terras.

  De Calibrachoa Minifamous Super Red heeft winterbescherming nodig, aangezien deze niet winterhard is. Het is aan te raden om de plant naar binnen te verplaatsen of te bedekken met mulch om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen extreme kou en vorst.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens warme periodes. Tevens is het belangrijk om dode bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren. Een lichte bemesting eens in de paar weken kan ook helpen om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan voedingsstoffen, zoals stikstof, fosfor en kalium. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing van bemesting.

  Mulch kan gebruikt worden rond de wortels van deze plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Houd de mulch ongeveer 5-8 cm van de stengels om schimmel en rot te voorkomen.

  De zuurgraad van de bodem dient neutraal tot licht zuur te zijn voor optimale groei en bloei. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kun je preventief te werk gaan door regelmatig de bladeren en stelen te controleren op eventuele plagen. Het is ook mogelijk om natuurlijke vijanden van ongedierte aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes of gaasvliegen. Als er toch sprake is van een plaag, kun je biologische bestrijdingsmiddelen of neemolie gebruiken.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Minifamous Super Red is een prachtige plant met felrode bloemen die de hele zomer bloeien. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor hangmanden, potten en borders. De bloemen zijn klein maar talrijk en trekken vlinders en bijen aan. Calibrachoa Minifamous Super Red heeft weinig onderhoud nodig en is geschikt voor zowel beginners als ervaren tuiniers. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.