Calibrachoa Minifamous White + Eye

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Minifamous White + Eye is een compacte plant met witte bloemen en een opvallend donker oog in het midden. Het is een rijkbloeiende plant die langdurig bloeit en perfect is voor hanging baskets, bloembakken en borders. De plant heeft een uitbundige groeiwijze en is zeer geschikt voor zowel zonnige als halfschaduwrijke plekken. Calibrachoa Minifamous White + Eye trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin. Het vereist regelmatig water geven en bemesten voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een veelvoorkomend kenmerk van tuinplanten zoals deze.

  De plant is niet winterhard en kan niet overleven in koude temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens de wintermaanden binnen te halen of te beschermen tegen vorst.

  Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig zorg nodig. Het is een sterke tuinplant die goed groeit in zonlicht en regelmatig water nodig heeft. Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Calibrachoa Minifamous White + Eye heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en niet te dicht op andere planten staat. Een ruime plantenbak of voldoende afstand in de tuin is aan te raden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw en zal wellicht minder goed groeien in de schaduw. Zorg voor voldoende licht om de plant gezond te houden. Het is aanbevolen om de plant op een zonnige plek te plaatsen.

  De Calibrachoa Minifamous White + Eye heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die biodiversiteit willen bevorderen. Het trekt ook andere nuttige insecten aan.

  Calibrachoa Minifamous White + Eye bevordert de biodiversiteit dankzij de bloemen die insecten aantrekken voor bestuiving. Het toevoegen van deze plant aan uw tuin kan bijdragen aan het behoud van verschillende soorten insecten. Het is een waardevolle aanvulling op een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft een lange bloeiperiode.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Verder is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Planten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect, maar kunnen helpen om geluid te absorberen en reflecties te verminderen in een buitenomgeving. Planten met dicht blad en grote oppervlakken, zoals hagen, zijn het meest effectief in het dempen van geluid. De Calibrachoa Minifamous White + Eye kan dus bijdragen aan een rustigere omgeving, maar zal geen grootschalig geluidsdempend effect hebben.

 • Je kunt de plant regelmatig terugsnoeien om een compacte groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de wortels en vermijd het natmaken van de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De Calibrachoa Minifamous White + Eye heeft potgrond nodig die goed gedraineerd is. Een luchtige en vochtige potgrond is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk dat de potgrond regelmatig wordt bemest om de groei en bloei van de plant te stimuleren.

  De Tuinplanten vereisen goed doorlatende en voedingsrijke bodem om te gedijen. Zorg voor een bodem van gemiddelde tot goede kwaliteit met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Vermijd te natte bodem om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Bescherm de plant tegen sterke wind en vorst.

  Zorg voor winterbescherming door de plant af te dekken met stro, bladeren of speciale beschermhoezen. Plaats de plant op een beschutte plek tegen harde wind en vorst. Geef de plant in het voorjaar extra voeding om de groei te stimuleren na de winterperiode.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant af en toe voeding voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig bemesting te geven, bij voorkeur met een evenwichtige meststof. Gebruik een meststof met voldoende voedingsstoffen voor gezonde groei en bloei. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus houd je aan de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch helpt de grond vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het beschermt ook de wortels tegen temperatuurschommelingen. Gebruik een laag van ongeveer 5 cm en vermijd contact met de stengels van de plant.

  De Tuinplanten hebben doorgaans een voorkeur voor neutrale tot licht zure bodems, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk de juiste pH-waarde te behouden om de groei en bloei van de plant te optimaliseren. Het regelmatig testen en aanpassen van de bodem pH kan helpen bij het behouden van een gezonde omgeving voor de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig te controleren op bladluizen, witte vlieg en spint. Deze plagen kunnen worden aangepakt met behulp van biologische bestrijdingsmiddelen of door de plant af te spoelen met water en zeep. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door deze op de juiste manier te verzorgen en te zorgen voor voldoende luchtcirculatie.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Minifamous White + Eye is een compacte plant met witte bloemen en een opvallend donker oog in het midden. Het is een rijkbloeiende plant die langdurig bloeit en perfect is voor hanging baskets, bloembakken en borders. De plant heeft een uitbundige groeiwijze en is zeer geschikt voor zowel zonnige als halfschaduwrijke plekken. Calibrachoa Minifamous White + Eye trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke uitstraling in de tuin. Het vereist regelmatig water geven en bemesten voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.