Vriesea 'Christiane Whiteline'

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea 'Christiane Whiteline' is een populaire kamerplant met unieke eigenschappen. Deze plant heeft lange smalle bladeren in een frisse groene kleur met een witte lijn in het midden. De bladeren groeien in een rozetvorm en vormen uiteindelijk een prachtige en decoratieve plant. De Vriesea 'Christiane Whiteline' bloeit met een opvallende bloeikolf in een heldere rode kleur. Deze plant gedijt goed in een lichte omgeving met voldoende vochtigheid.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en af en toe voeding geven is voldoende voor een gezonde groei. Let op dat de plant niet te veel water krijgt, om wortelrot te voorkomen.

  Ja, Vriesea 'Christiane Whiteline' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje dicht bij een raam zonder felle zonnestralen is ideaal.

  Deze plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten in opdroogt. Het is belangrijk om de bladeren niet te besproeien, maar de grond gelijkmatig vochtig te houden.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Een lichte standplaats met wat schaduw is ideaal voor deze kamerplant.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat met voldoende licht.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Vriesea 'Christiane Whiteline' is luchtzuiverend en draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Kamerplanten in het algemeen hebben de eigenschap om giftige stoffen uit de lucht te filteren en schadelijke gassen te verminderen. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van kamerplanten kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Zorg ook voor voldoende licht op deze plek.

 • Het is niet nodig om Vriesea 'Christiane Whiteline' te snoeien, omdat de plant van nature compact en decoratief groeit. Verwijder eventuele dode bladeren om de plant gezond te houden. Als de plant te groot wordt, kan deze worden gescheiden door de offsets te scheiden en opnieuw te planten.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de potgrond constant vochtig blijft. Laat de bovenste laag van de potgrond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Geef in de wintermaanden iets minder water dan in de zomer.

  De plant heeft het beste gedijt in goed doorlatende potgrond die licht vochtig gehouden moet worden. Het is belangrijk om de potgrond niet te laten uitdrogen maar ook niet te laten verzadigen met water. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond is aan te raden.

  De bodem voor deze kamerplant moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Het is belangrijk dat de potgrond voedingsrijk is en voldoende vocht vasthoudt. Een mix van potgrond met schors of perliet is ideaal voor deze plant.

  De plant heeft behoefte aan indirect licht en regelmatig water geven, maar zonder dat de grond te vochtig wordt. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te maken en de plant af en toe te bemesten. Verpot de plant om de paar jaar in verse potgrond.

  Om stof en vuil te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een zachte doek gebruiken die vochtig is gemaakt met lauw water. Sproei geen water direct op de plant om rotting te voorkomen. Gebruik eventueel een speciale bladreiniger voor kamerplanten om de bladeren extra glans te geven.

  De Vriesea 'Christiane Whiteline' heeft veel licht nodig en kan goed gedijen op een plek met veel indirect zonlicht. Zet de plant niet in direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Een constante kamertemperatuur is het meest geschikt voor een gezonde groei.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten, zoals deze soort, ligt tussen de 50-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig te verhogen met een luchtbevochtiger. Een te droge lucht kan leiden tot uitgedroogde bladeren en groeiproblemen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een licht zure tot neutrale bodem nodig voor optimale groei. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor kamerplanten.

  Kamerplanten hebben over het algemeen niet veel bemesting nodig. Gebruik tijdens het groeiseizoen een vloeibare meststof voor kamerplanten, maar verminder de frequentie in de winter. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt verdund volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Vriesea 'Christiane Whiteline' is een populaire kamerplant met unieke eigenschappen. Deze plant heeft lange smalle bladeren in een frisse groene kleur met een witte lijn in het midden. De bladeren groeien in een rozetvorm en vormen uiteindelijk een prachtige en decoratieve plant. De Vriesea 'Christiane Whiteline' bloeit met een opvallende bloeikolf in een heldere rode kleur. Deze plant gedijt goed in een lichte omgeving met voldoende vochtigheid.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.