Bidens Solaire Horizon

Bidens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Bidens Solaire Horizon is een vrolijke en bloeiende plant met kleine gele bloemen en fijne groene bladeren. Het is een compacte plant die perfect is voor het opvullen van bloempotten of hangmanden. Deze plant bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Bidens Solaire Horizon gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Het is een veelzijdige plant die zowel in tuinen als op balkons of terrassen kan worden geplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Bidens Solaire Horizon is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren tijdens de wintermaanden en bloeit in de zomer en herfst. Het wordt aanbevolen om deze plant te beschermen tegen vorst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of hem te bedekken met een beschermende laag mulch.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vraagt weinig speciale zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de volle zon. Regelmatig water geven en wat bemesting tijdens het groeiseizoen is voldoende.

  De plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om optimaal te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht circulatie is rondom de plant. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte van de plant en geef voldoende ruimte om te groeien.

  Nee, deze plant groeit het beste in de volle zon. Het heeft minimaal 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zal de groei van de plant worden belemmerd.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet constant in natte grond staan. Over het algemeen is het aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege zijn nectarrijke bloemen. Het is een ideale tuinplant om biodiversiteit aan te trekken. Bloeiende planten zoals deze dragen bij aan het behoud van nuttige insecten in de tuin.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aantrekt. Het biedt voedsel en beschutting voor verschillende diersoorten en draagt zo bij aan een gezond ecosysteem in de tuin. Planten die bijdragen aan biodiversiteit zijn essentieel voor het behoud van verschillende planten- en diersoorten.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloei duurt meestal ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is een ideale keuze voor in de tuin.

  Nee, de plant Bidens Solaire Horizon is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de plant heeft een geluidsdempende werking doordat de bladeren geluidsgolven absorberen. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een rustige en serene tuinomgeving. Let wel op dat de geluidsdempende werking beperkt is en voornamelijk plaatselijk effect heeft.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen van de plant te verwijderen om de bloei te bevorderen. Ook kunnen lange stelen ingekort worden om de plant een compactere vorm te geven. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren en de vorm te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. Geef de plant water bij de wortels en vermijd dat het blad nat wordt.

  Bij het planten van deze tuinplant is het belangrijk om te kiezen voor goede potgrond met een goede vocht- en voedingsopname. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is en goed doorlatend. Een potgrond speciaal voor tuinplanten is ideaal voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water. Voeg indien nodig organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en gedijt het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om optimaal te groeien en bloeien. Beschermt de plant tegen harde wind en vorst.

  Het is belangrijk om Bidens Solaire Horizon in de winter te beschermen tegen vorst door deze naar een beschutte locatie te verplaatsen. Het is ook mogelijk om de plant te bedekken met een dikke laag mulch of stro om de wortels te beschermen tegen kou. Zorg ervoor dat de plant niet te nat blijft in de winter om schimmel en rot te voorkomen.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten is een algemene meststof geschikt, die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Gebruik deze meststof in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houd de aanbevolen dosering in de gaten.

  Mulchen rondom tuinplanten zoals Bidens Solaire Horizon helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal, zoals boomschors of compost, en breng een laag van ongeveer 5 cm aan in het voorjaar. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale bescherming en groei van de tuinplanten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is licht zuur tot neutraal, met een pH tussen 6 en 7. Het is belangrijk om te voorkomen dat de bodem te zuur of te basisch wordt om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het regelmatig testen van de bodem en het eventueel aanpassen van de pH-niveaus kan helpen om de optimale groeiomstandigheden te handhaven.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kan je gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals gierstkorrels of aaltjes. Ook regelmatig controleren op eventueel aanwezig ongedierte en indien nodig handmatig verwijderen kan helpen om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om preventief te blijven controleren en eventueel te behandelen om schade aan de plant te voorkomen.

 • Omschrijving

  Bidens Solaire Horizon is een vrolijke en bloeiende plant met kleine gele bloemen en fijne groene bladeren. Het is een compacte plant die perfect is voor het opvullen van bloempotten of hangmanden. Deze plant bloeit overvloedig gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Bidens Solaire Horizon gedijt het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. Het is een veelzijdige plant die zowel in tuinen als op balkons of terrassen kan worden geplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.