Brachyscome multifida S&G Purple Rose

Brachyscome

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Brachyscome multifida S&G Purple Rose is een compacte en bossige plant met fijne, diep ingesneden bladeren. De bloemen zijn roze van kleur en hebben een witte kern, wat zorgt voor een opvallend contrast. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de lente en zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of bloembakken. Brachyscome multifida S&G Purple Rose heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad tijdens de wintermaanden. Het is een tuinplant die bloeit van de lente tot de herfst.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen door bijvoorbeeld af te dekken met bladeren of een fleecehoes. In de lente zal de plant weer uitlopen en bloeien.

  Ja, deze plant is makkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Zolang de plant regelmatig water krijgt en in de juiste omgeving staat, zal hij goed gedijen. Het is belangrijk om af en toe de oude bloemen en bladeren te verwijderen om de groei te stimuleren.

  De plant heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 30 cm in breedte en 30 cm in diepte om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende licht en vochtige grond om de plant gezond te houden. Het is raadzaam om de plant regelmatig te bemesten en te snoeien om de groei te bevorderen.

  De Brachyscome multifida S&G Purple Rose gedijt het beste in de volle zon maar kan ook redelijk goed groeien in halfschaduw. De plant zal echter minder bloemen produceren en mogelijk wat minder compact groeien in de schaduw. Voor optimale groei en bloei is het aan te raden om de plant in de zon te plaatsen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te nat. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren en de aantrekkelijke bloemen die ze hebben. Het is een goede toevoeging aan je tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Deze plant trekt bestuivers aan zoals bijen en vlinders, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast biedt de plant beschutting en voedsel voor verschillende insecten en kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan dus zeker de biodiversiteit stimuleren.

  De plant bloeit van juni tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en doet het goed op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer. In de herfst kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst.

  Nee, de Brachyscome multifida S&G Purple Rose is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen eetbare plant. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, de bladeren van deze plant kunnen geluid dempen doordat ze geluidsgolven absorberen en de reflectie van geluid verminderen, waardoor een kalmerende omgeving ontstaat. Daarnaast kan de volle begroeiing van de plant helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of op het balkon. De plant draagt zo bij aan een rustige en ontspannen sfeer in de buitenruimte.

 • De plant moet regelmatig worden teruggesnoeid om een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken en bloemen om de groei te bevorderen. Snoei na de bloeiperiode in de herfst of vroege lente.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond constant vochtig is. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten drogen. Water geven in de ochtend is ideaal voor deze plant.

  De Tuinplanten Brachyscome multifida S&G Purple Rose groeit goed in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg in het voorjaar eventueel wat extra voeding toe aan de potgrond.

  De ideale bodem voor deze tuinplanten is goed doorlatend en vruchtbaar. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Voeg indien nodig compost of organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Ook kunnen potten worden geplaatst in een nevelige, vochtige omgeving.

  Zorg ervoor dat de plant goed is gevestigd voordat de winter begint. Bedek de plant met een dikke laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Vermijd in de winter overmatige blootstelling aan vorst en harde wind.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig oude bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei indien nodig in het voorjaar om de plant compact te houden.

  Tuinplanten zoals deze hebben normaal gesproken voldoende voedingsstoffen in de grond om te gedijen. Indien nodig kan een algemene meststof worden gebruikt in het voorjaar voor een extra boost. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking van de meststof te volgen en niet te overdoseren.

  Mulch kan worden toegepast rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik een laag mulch van ongeveer 5 cm dik en zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stelen van de plant ligt om rotting te voorkomen. Het regelmatig vervangen van mulch kan helpen om de plant gezond en goed te laten groeien.

  De plant houdt van een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met organische materialen. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei van deze plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten kunnen natuurlijke methoden zoals het gebruik van lieveheersbeestjes of het spuiten van neemolie worden toegepast. Ook regelmatig controleren op plagen en het verwijderen van aangetaste delen kan helpen bij het voorkomen van schade aan de plant. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en indien nodig snel in te grijpen om verdere schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  Brachyscome multifida S&G Purple Rose is een compacte en bossige plant met fijne, diep ingesneden bladeren. De bloemen zijn roze van kleur en hebben een witte kern, wat zorgt voor een opvallend contrast. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de lente en zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het is een ideale plant voor in borders, rotstuinen of bloembakken. Brachyscome multifida S&G Purple Rose heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon of halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.