Xerochrysum bracteatum Visual Light Yellow

Xerochrysum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Xerochrysum bracteatum Visual Light Yellow is een prachtige en opvallende bloeiende plant met heldergele bloemen. De bloemen hebben een papierachtige structuur en blijven lang mooi, waardoor ze geschikt zijn voor droogboeketten. De plant heeft smal, groen blad en groeit compact en rechtopstaand. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. De Xerochrysum bracteatum Visual Light Yellow is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, als een tuinplant is de Xerochrysum bracteatum Visual Light Yellow groenblijvend en behoudt het zijn bladeren gedurende het hele jaar. Some bronnen zeggen echter dat het blad in de winter kan verdorren en afvallen.

  Deze plant is bestand tegen lichte vorst en kan temperaturen tot -5 graden Celsius verdragen. Het is belangrijk om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant tijdens de winter binnen te halen of te bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, Xerochrysum bracteatum Visual Light Yellow is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Het vereist minimale zorg en kan gedijen in verschillende bodems en klimaten. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn belangrijk voor de groei en bloei van deze plant.

  De plant heeft minimaal 30 centimeter ruimte rondom nodig om goed te kunnen groeien. Zorg er ook voor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Nee, Xerochrysum bracteatum Visual Light Yellow groeit het best in de volle zon. Het heeft minstens 6 tot 8 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Groei in de schaduw kan leiden tot langere stelen en minder bloemen.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door op te laten drogen. Zorg ervoor dat de wortels niet constant in het water staan.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die veel insecten aantrekken. Het is een goede keuze voor een tuin die biodiversiteit ondersteunt.

  Ja, Xerochrysum bracteatum Visual Light Yellow is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin en bevordert het de lokale ecosystemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de biodiversiteit in de tuin.

  De Xerochrysum bracteatum Visual Light Yellow bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen warme en zonnige omstandigheden. Het regelmatig bewateren is wel nodig bij extreme hitte.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet gebruikt in voedselbereiding. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Xerochrysum bracteatum Visual Light Yellow heeft geen specifieke geluidsdempende eigenschappen. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn opvallende bloemen.

 • Je kunt deze plant in het voorjaar snoeien om de vorm en de bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei de plant lichtjes om de bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat je scherpe, schone snoeischaren gebruikt.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond om de wortels gezond te houden. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is voor een optimale groei. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor de beste resultaten.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  De Xerochrysum bracteatum Visual Light Yellow gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te veel schaduw om de bloei te bevorderen.

  Tijdens de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door te mulchen met bladeren of stro. Zorg ervoor dat de plant op een beschutte plek staat en vermijd koude tocht. Het is aan te raden om de plant in potten naar binnen te halen tijdens strenge vorstperiodes.

  Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Voor de Xerochrysum bracteatum Visual Light Yellow is het belangrijk om te bemesten met een algemene tuinmeststof in het voorjaar en de zomer. Gebruik een meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloei te stimuleren. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Het is aan te raden om de bodem rondom de plant te bedekken met mulch om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Een laag mulch beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen. Let op dat de mulch niet tegen de stengels van de plant wordt aangebracht.

  De Xerochrysum bracteatum Visual Light Yellow gedijt het beste in neutrale tot licht zure bodem, met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen om de optimale groeiomstandigheden te behouden voor deze tuinplant. Het toevoegen van compost of organische materialen kan helpen de pH te reguleren indien nodig.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kunt u gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan ook effectief zijn. Het is belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig water te geven en de juiste voedingsstoffen te geven, zodat deze beter bestand is tegen aanvallen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Xerochrysum bracteatum Visual Light Yellow is een prachtige en opvallende bloeiende plant met heldergele bloemen. De bloemen hebben een papierachtige structuur en blijven lang mooi, waardoor ze geschikt zijn voor droogboeketten. De plant heeft smal, groen blad en groeit compact en rechtopstaand. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in zonnige en droge omstandigheden. De Xerochrysum bracteatum Visual Light Yellow is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.