Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Candy Rose

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Candy Rose is een kleurrijke en opvallende plant met felroze bloemen. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling met een witte kern. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is frisgroen en contrasteert mooi met de felle bloemen. De Impatiens Spellbound Candy Rose gedijt goed in de halfschaduw en is een prachtige toevoeging aan borders, bloembakken en hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Candy Rose is niet groenblijvend en is eenjarig. Het is een tuinplant die bloeit gedurende de zomermaanden.

  Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Candy Rose is niet winterhard en moet binnen worden beschermd tegen de vorst. Het is een eenjarige plant die niet goed bestand is tegen koude temperaturen. Het wordt aanbevolen om deze plant te planten in potten of hanging baskets die binnenshuis kunnen worden gebracht tijdens de winter.

  Deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zorg voor voldoende water en plaats de plant op een lichte plek, maar niet direct in de zon. Bemest de plant regelmatig voor optimale groei en bloei.

  Impatiens hebben ongeveer 15-30 cm ruimte nodig tussen elke plant om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar staan om luchtcirculatie te bevorderen en ziektes te voorkomen. Houd ook rekening met de volwassen grootte van de planten bij het planten ervan.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Candy Rose groeit goed in de schaduw en is geschikt voor schaduwrijke tuinen. Het is een ideale plant voor plekken waar weinig zonlicht komt.

  Impatiens hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Water geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt is meestal voldoende.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Candy Rose trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleur en geur van de bloemen. Dit maakt de plant een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers in de tuin.

  De plant Impatiens Spellbound Candy Rose draagt bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivende insecten zoals bijen en vlinders. Het zorgt voor kleur en variatie in de tuin, wat de ecologische balans kan verbeteren. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben om een gezonde biodiversiteit te stimuleren.

  Deze plant bloeit van juni tot aan de eerste vorst in het najaar. De bloeiperiode kan duren van 4 tot 6 maanden, afhankelijk van de weersomstandigheden en verzorging.

  Deze plant kan beter niet in de volle zon geplaatst worden, omdat hij de voorkeur geeft aan een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat hij voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Planten die in de volle zon staan, kunnen wat moeten worden gekweekt.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve bloeiende plant voor in de tuin. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Candy Rose heeft het vermogen om geluid te dempen vanwege de dichte begroeiing van bladeren en de structuur van de plant. Deze eigenschap maakt het een goede keuze voor het verminderen van omgevingsgeluid in tuinen en buitenruimtes.

 • Deze plant hoeft niet gesnoeid te worden, aangezien hij van nature compact groeit en zichzelf goed onderhoudt. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren om de groei te bevorderen en de plant er gezond uit te laten zien. Eventuele uitgebloeide bloemen kunnen worden verwijderd om de bloei te verlengen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben vochtige en goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig wordt bemest om een gezonde groei te bevorderen. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant indien nodig water te geven.

  De Tuinplanten doet het goed in vochtige, goed doorlatende grond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg voor voldoende organisch materiaal in de bodem en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Het regelmatig toevoegen van compost kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen felle zon en droge grond. Een vochtige en goed gedraineerde bodem is ideaal voor deze plant.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door hem binnen te halen of af te dekken met stro of bladeren. Zorg ervoor dat de grond goed wordt afgedekt om de wortels te beschermen tegen bevriezing. Het is ook aan te raden om de planten regelmatig te controleren op schade door vorst en deze indien nodig te behandelen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig oude bloemen om de bloei te stimuleren. Geeft de voorkeur aan halfschaduw in goed doorlatende grond.

  Deze plant gedijt goed bij regelmatige bemesting met een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten. Het is het beste om te bemesten tijdens het groeiseizoen, ongeveer om de vier weken. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en overvloedig te bloeien.

  Het is aan te raden om bij het planten van impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Candy Rose gebruik te maken van een laagje mulch. Mulch helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de grond te beschermen tegen extreme temperaturen. Het zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Deze plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aanpassingen te maken met behulp van kalk of zwavel. Het behouden van de juiste zuurgraad zal de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  De Tuinplanten van de Impatiens familie kunnen gevoelig zijn voor ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en trips. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van plagen en zo nodig te behandelen met natuurlijke of chemische bestrijdingsmiddelen. Voorkom overmatig gebruik van bestrijdingsmiddelen om schade aan de plant en het milieu te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Impatiens (Walleriana Grp) Spellbound Candy Rose is een kleurrijke en opvallende plant met felroze bloemen. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling met een witte kern. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en trekt vlinders en bijen aan. Het blad is frisgroen en contrasteert mooi met de felle bloemen. De Impatiens Spellbound Candy Rose gedijt goed in de halfschaduw en is een prachtige toevoeging aan borders, bloembakken en hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.